Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2010

BERETTA ES 100 VITORIA


Η πολυτέλεια δεν είναι πάντα ακριβή
Οι δυσάρεστες οικονομικές εξελίξεις, που μαστίζουν την Ελλάδα για αρκετούς μήνες, είναι για όλους τους πολίτες πρωτόγνωρες κι απ’ ό,τι διαπιστώνεται αποτελούν τη βασική αιτία για την αναπροσαρμογή του τρόπου ζωής τους. Η συγκεκριμένη κρίση, αναπόφευκτα, επηρέασε και την κυνηγετική οικογένεια καθώς οι κυνηγοί, ως οικογενειάρχες, είναι αναγκασμένοι να περικόψουν δαπάνες προκειμένου
να αντιμετωπίσουν τα νέα οικονομικά δεδομένα. Τόσο οι μετακινήσεις όσο και η ανανέωση του απαραίτητου εξοπλισμού τίθενται πλέον σε νέες βάσεις αξιολόγησης.
Δεν είναι πλέον μονάχα οι κυνηγότοποι που ολοένα και «μακραίνουν» εξαιτίας της αύξησης της τιμής
των καυσίμων. Οι Ελληνες κυνηγοί, που ήδη έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους καθώς το
οικογενειακό βαλάντιο έχει συρρικνωθεί, είναι διστακτικοί και στις αγορές τους, γεγονός που
έχει δημιουργήσει συμφόρηση στην κυνηγετική αγορά. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπου όλα αναθεωρούνται, τα χόμπι και άλλες δραστηριότητες δεν παύουν να υπάρχουν, αλλά προσαρμόζονται και αυτά στα νέα δεδομένα. Στην περίπτωση, βέβαια, του κυνηγίου, που για τους περισσότερους κυνηγούς δεν αποτελεί ένα απλό χόμπι ή μια ευκαιριακή διέξοδο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας αλλά, ουσιαστικά, ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, η οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται με άλλες «αμυντικές μεθόδους».
Ηδη αρκετές επιχειρήσεις του χώρου έχουν μειώσει αισθητά τις τιμές πολλών προϊόντων
τους και οι περισσότερες ανακοινώνουν δελεαστικές προσφορές
για να αντισταθμίσουν το μειωμένο τζίρο. Ωστόσο, η ευελιξία στη μείωση των τιμών δεν είναι κάτι ιδιαίτερα εύκολο για όλες τις εταιρίες με τη φορολογία γενικότερα αλλά και τους ειδικούς φόρους να καλπάζουν. Πιο συγκεκριμένα, στον κρίσιμο τομέα της αγοράς κυνηγετικών όπλων επικρατεί προ-
βληματισμός καθώς το τουφέκι ήταν, είναι και θα παραμείνει η σοβαρότερη -μετά το κυνηγόσκυλο- επένδυση του κυνηγού. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, σε μία από τις πρόσφατες εξορμήσεις μας να δοκιμάσουμε μία από τις προσφερόμενες εναλλακτικές λύσεις στον τομέα των κυνηγετικών όπλων.
Αρωγός στην προσπάθειά μας η Beretta Hellas, το ισχυρό brand name του χώρου με τη μεγάλη
γκάμα κυνηγετικών όπλων που φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας και εγγύησης της ιταλικής εταιρίας που έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων κυνηγών σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιλέξαμε, λοιπόν, να πάρουμε μαζί μας ένα «μισοξεχασμένο» μοντέλο, μια αυτογεμή καραμπίνα Beretta ES 100 Vitoria. Η αξία οι δυνατότητες του όπλου μας ήταν πάνω-κάτω γνωστά, ακόμα κι όταν αναδύθηκε δυναμικά
η Xplor, η οποία συγκέντρωσε, όπως ήταν λογικό, την προσοχή του ενδιαφερόμενου αγοραστικού κοινού. Ιδιαίτερα μετά την επίσημη παρουσίαση της light εκδοχής της Xplor κάποια προγενέστερα μοντέλα επισκιάστηκαν.
Αδικα, κατά την προσωπική μας γνώμη, καθώς όλη η γκάμα της Beretta περιλαμβάνει ανταγωνιστικά μοντέλα που υπερτερούν -το ένα του άλλου- σε καινοτομίες αλλά και προσιτές τιμές για την απόκτησή τους.
Για παράδειγμα, η ES 100 Vitoria με μηχανισμό αδρανείας, ενώ διατηρεί αξιοπρεπέστατα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αποκτά σήμερα ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα, εκείνο του χαμηλού κόστους για την αγορά της. Κι επειδή η πολυτέλεια της Beretta δεν είναι απαραίτητα ακριβή αποφασίσαμε να περιπλανηθούμε μαζί της σ’ ένα απρογραμμάτιστο κυνήγι, από εκείνα που αποφασίζονται την τελευταία στιγμή έχοντας σύμμαχο τον καιρό αλλά και την ύπαρξη διαθέσιμου χρόνου.

Μηχανισμός αδρανείας
Σε διάφορες παραλλαγές με ξύλινα ή συνθετικά μέρη
Θαλάμη 76” (76mm) Magnum
5 Tcoke Mobilchoke
Κάνες 61, 66 και 71 cm
Βάρος 3,150
Πιέσεις 1370
Χώρα κατασκευής Ισπανία
Εγγύηση 3 χρόνια

1 σχόλιο:

  1. poly kalo oplo,to exw egw san "arxarios" kynhgos,meta apo systash bebaia gnwstou mou,xronia kynhgou agrioxeirou.katharo,aksiopisto,eyxristo oplo.me mia kalh skopeysh,exeis ta panta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή