Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2010

Citrus: εγκαίνια αίθουσας Καλουτά


Τε 21/7/2010
Την Κυριακή, 25 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, φιλοξενείται ο Βασίλης Γ. Αγιαννίδης στην «Καλή» αυλή, για τα επίσημα εγκαίνια της νέας αίθουσας του πολυχώρου Citrus.
Φέτος, στην νέα αυτή αίθουσα, γίνεται ένα αφιέρωμα σε μία από τις μεγάλες και σημαντικές οικογένειες του Κάμπου, την οικογένεια Καλουτά.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τον Ιούλιο 2010 έως και τον Μάιο 2011.

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ JOHN ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΛΟΥΤΑ

Υπήρξε το μοναδικό σπίτι στον Κάμπο που οικοδομήθηκε στα μέσα του 18ου αιώνα, σώθηκε από τις καταστροφές της Σφαγής του 1822 και του Σεισμού του 1881 και κατοικήθηκε αδιαλείπτως για δυόμισι αιώνες, έως το θάνατο του τελευταίου μέλους της οικογένειας το 2006. Παρατημένο και ρημαγμένο σήμερα ξαναζωντανεύει για μια τελευταία φορά ίσως, μέσα από φωτογραφίες και κειμήλια που εκτίθενται στο Citrus.

Χώρος: Citrus memories, Αργέντη 9-11, Κάμπος, τηλ. 22710 31513

Ώρα εγκαινίων: 20:००


Αναδημοσίευση απο: chiosnews

Πυργιά Καρδαμύλων: κάηκαν 6 στρέμματα δασικής & αγροτικής έκτασης


Τε 21/7/2010
Πυρκαγιά ξέσπασε την Τρίτη 20-7-2010 και ώρα 21.30 στην περιοχή Πυργιά (οχι στη χωματερή ) Καρδαμύλων. Οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έδωσαν στην πυρκαγιά μεγάλες διαστάσεις αφού εξελισσόταν από δύο διαφορετικές εστίες.
Τα πρώτα οχήματα που έφτασαν κατάφεραν να σβήσουν την πρώτη εστία και στις 12.00 τα μεσάνυχτα τα 12 0χήματα με τους 40 πυροσβέστες, τους εθελοντές Ομηρούπολης με 1 όχημα, τις 2 ιδιωτικές υδροφόρες από το τμήμα ΠΣΕΑ της Νομαρχιακής Αυτοδ/σης έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο με 6 στρέμματα δάσους και αγροτικής έκτασης αποτεφρωμένη (σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση).
Διεσώθησαν κατοικίες, ελαιόδεντρα και μελλίσια.
Παρεβρέθησαν η Αντινομάρχης Λίτσα Λύκου, ο Προϊστάμενος ΠΣΕΑ Γ.Μανάρας, ο Δήμαρχος Καρδαμύλων Βαγγέλης Μελτζάνης με τον Αντιδήμαρχο κ. Τσίχλα καθώς και ο Προιστάμενος Αστυνομίας Καρδαμύλων με Αστυνομικούς.
Στην περιοχή παραμένη ισχυρή δύναμη για τον κίνδυνο των αναζοπυρώσεων.
Διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου।

Απο chiosnews