Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, Ιουλίου 25, 2010

JOHN BLOG: ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ Το διοικητικό Συμβούλιο σας προσ...

JOHN BLOG: ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ
Το διοικητικό Συμβούλιο σας προσ...
: "ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ Το διοικητικό Συμβούλιο σας προσκαλεί στην κωμωδία Φωνάζει ο Κλέφτης Κυριακή 1 & Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010 Αίθουσα Πολιτιστ..."
Laptop με… 27 ευρώ


Απίστευτο και όμως αληθινό! Η Ινδία ετοιμάζει την απάντησή της στον χώρο των φορητών υπολογιστών. Οι κάτοικοι της Ινδίας μόνο με 27 ευρώ θα μπορούν να προμηθευτούν το δικό τους προσωπικό laptop.

Διαβάσατε καλά. Δεν λείπει κάποιο μηδενικό από την τιμή. Μόλις 27 ευρώ. Μάλιστα, ο Υπουργός Ανάπτυξης της χώρας, Kabil Sibal, υπογράμμισε πως ο υπολογιστής τρέχει με σύστημα Linux και αναμένεται να παρουσιαστεί στα εκπαιδευτικά ιδρύμα το 2011.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως σκοπό της κυβέρνησης είναι να φτάσουν την τιμή του στα 10 ευρώ! Απίστευτο!

Γιάννης Μεννής

Διευκρινίσεις για το iphone 4

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010, 14:44

Και όμως! Η Apple και το μεγάλο αφεντικό της, ο Steve Jobs, τελικά «ταρακουνήθηκαν» από τα συνεχή παράπονα των καταναλωτών, για τα προβλήματα λήψης της κεραίας του νέου iphone 4. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου, σήμερα το βράδυ, για το νέο της τηλέφωνο, δεν έδωσε όμως περαιτέρω διευκρινίσεις για το τι ακριβώς πρόκειται να ανακοινώσει. Όπως αναφέρει το Reuters, αναλυτές της αγοράς θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο ανάκλησης, μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα κόστιζε στην Apple γύρω στο 1,5 δισ. δολάρια. Η εταιρεία δέχεται πάντως πιέσεις να προσφέρει τουλάχιστον δωρεάν τις λαστιχένιες θήκες που φαίνεται ότι επιλύουν το πρόβλημα λήψης.

Τα παράπονα των αγοραστών αφορούν στην εξασθένιση του σήματος, όταν κρατούν το κινητό από την κάτω αριστερή γωνία, σημείο στο οποίο βρίσκεται η κεραία του νέου iphone.

Το εντυπωσιακό στοιχείο, που μάλλον έκανε την Apple να ξανασκεφτεί το όλο ζήτημα, είναι οι μαζικές αγωγές που κατατέθηκαν την τελευταία εβδομάδα εναντίον της εταιρείας.

Παρά τα παράπονα όμως, οι πωλήσεις του νέου iphone δεν παρουσιάζουν κάμψη. Αντιθέτως, η νέα συσκευή πούλησε 1,7 εκατ. κομμάτια τις τρεις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας της!

Οι μεγαλύτερες ηλεκτρονικές απειλές – ιοί

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010, 08:51

Τα Win 32/Conficker και INF/Autorun βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ως οι δύο μεγαλύτερες απειλές υπολογιστών στoν κόσμο. Οι πρόσφατες αξιολογήσεις του ΤhreatSense.Net του προηγμένου συστήματος εντοπισμού και αναφοράς κακόβουλου λογισμικού της ESET, έδειξαν ότι το Win32/Conficker κατέχει την υψηλότερη θέση στον αριθμό των συστημάτων που έχουν μολυνθεί αυτόν τον Μάιο, με ποσοστό που αγγίζει το 9,12% σε παγκόσμιο επίπεδο.Δεύτερο κακόβουλο λογισμικό στην κατάταξη, με ποσοστό 8,06% παγκοσμίως, αποτελεί το INF/Autorun. Πρόκειται για μια παραλλαγή trojan horses που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα, τα οποία είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν αυτόματα όταν ένας χρήστης με λογισμικό Windows συνδέει ένα USB Flash drive στον υπολογιστή του. Μάλιστα, στην Ευρώπη φαίνεται να υποσκελίζει το παραδοσιακά κυρίαρχο Conficker worm.Το Win32/PSW.OnLineGames κατέλαβε την τρίτη θέση παγκοσμίως με μερίδιο 4,29%. Παραμένει η νούμερο ένα απειλή στην Πολωνία, αν και παρουσιάζει μια μικρή κάμψη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στην έκτη θέση, για το μήνα Μάιο, βρίσκεται το Win32/Sality με σχετικά υψηλό ποσοστό της τάξεως του 1,36%. Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για ένα πολυμορφικό ιό που μολύνει τα αρχεία των Windows με επέκταση .SCR ή .EXE και τερματίζει διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του υπολογιστή και την ανίχνευση απειλών.

Το Win32/Agent (3,25% σε παγκόσμιο επίπεδο) κυριαρχεί στις σκανδιναβικές χώρες – ΝΟΡΒΗΓΙΑ 4,75%, ΔΑΝΙΑ 5,79% και ΕΣΘΟΝΙΑ 5,55% – ταυτόχρονα, όμως, παρουσιάζει υψηλά ποσοστά σε ΟΥΓΓΑΡΙΑ 6,31% και ΑΥΣΤΡΙΑ 6,34%।
Πηγή: Zougla