Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, Αυγούστου 02, 2010

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Μαραθόκαμπο Σάμου

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Μαραθόκαμπο Σάμου

Μάχη με τις φλόγες δίνουν σε νέα μέτωπα οι πυροσβέστες
Μάχη με τις φλόγες δίνουν σε νέα μέτωπα οι πυροσβέστες

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μαραθόκαμπο Σάμου ξέσπασε τη Δευτέρα, μία εβδομάδα μετά την προηγούμενη μεγάλη φωτιά στο νησί.

Έξι αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ενώ συνολικά επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 50 εθελοντές, 25 υδροφόρες και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επίσης, αναμένονται από την Αθήνα 80 πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 15:00 το μεσημέρι μαίνεται σε δύο μέτωπα. Η περιοχή είναι δύσβατη και η φωτιά αντιμετωπίζεται κατά κύριο λόγο με τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή κατευθύνεται προς τα Βοτσαλάκια.

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ

Ευχαριστουμε τους 320+ φιλους που γεμισαν χτες ασφυκτικα το κινηματοθεατρο της ΠΕΚΕΒ...απειρο γελιο σε μια μοναδικη παρασταση!!!"φωναζει ο κλεφτης". Μια ακομα συλλεκτικη παρασταση την Τεταρτη 4 Αυγουστου !!! εισητηρια σε περιορισμενο αριθμο θα βρειτε στο καταστημα NO LIMITS-ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΕΣ !!!
Πηγή: Μανώλης Βερβεράκης

Ποινική δίωξη για πρόκληση πυρκαγιάς στη... ΔΕΗ

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από αμέλεια κατά παντός υπευθύνου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17 Ιουλίου στον Κάλαμο Αττικής, μετατρέποντας σε στάχτη πάνω από 8.000 στρέμματα δάσους.

Ο εισαγγελέας για θέματα περιβάλλοντος, Νίκο Γύζη, ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας, σε αυτοψία που είχε διεξαγάγει στην περιοχή, διαπίστωσε -σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου- την πλημμελή συντήρηση των πυλώνων της ΔΕΗ.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται πως κατέληξαν και οι δύο πραγματογνώμονες, οι οποίοι διερεύνησαν την υπόθεση έπειτα από σχετική εισαγγελική εντολή. Η προσωποποίηση των υπόπτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το στάδιο της ανάκρισης.

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της, δύο μέρες μετά την πυρκαγιά, είχε απορρίψει το ενδεχόμενο ευθύνης της λόγω πλημμελούς συντήρησης. Και αυτό γιατί η επιχείρηση «εκτελεί όλους τους προβλεπόμενους συστηματικούς ελέγχους, κλαδέματα και αποψιλώσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών».

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα το αδίκημα που αποδίδεται σε υπευθύνους της ΔΕΗ, οι παραλείψεις των οποίων φέρονται να συνδέονται αιτιωδώς με το αποτέλεσμα της φωτιάς, τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος και η προβλεπόμενη ποινή για όποιον ενδεχομένως κριθεί τελικά ένοχος από το δικαστήριο είναι φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και επιπλέον χρηματική ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προκαταρκτική εξέταση άρχισε στις 19 Ιουλίου 2010 με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένης Ράικου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι φωτιές στην Αττική ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού εκ προθέσεως ή οφείλονταν σε αμέλεια συγκεκριμένων προσώπων.

Από νωρίς ο εισαγγελικός λειτουργός έστρεψε την έρευνά του προς την πλευρά τυχόν παραλείψεων της ΔΕΗ και ανέθεσε σε εμπειρογνώμονες τον σχετικό έλεγχο στους πυλώνες των περιοχών που εκδηλώθηκαν οι πύρινες εστίες. Μόλις ο κ. Γύζης παρέλαβε το πόρισμα των ειδικών προχώρησε στην άσκηση της δίωξης κατά των υπευθύνων της ΔΕΗ, οι οποίοι σύντομα θα κληθούν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για όσα τους αποδίδονται.
Ενημέρωση Πυροσβεστικής για φωτιά σε χωματερή Δ. Καρδαμύλων
Δε 2/8/2010

Πυρκαγιά ξέσπασε την 29-7-2010 και Ω/17.30 στην χωματερή του Δήμου Καρδαμύλων στη θέση Πυργιά. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε όλη τη χωματερή και προς στιγμήν έξω απ΄ αυτήν καίγοντας 0,5 στρέμματα χαμηλής βλάστησης, αλλά κατεσβέσθη άμεσα από τα πυροσβεστικά οχήματα. Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο την Ω/08.30 της 30-7-10 από 7 οχήματα με 25 άντρες από εθελοντές της ομάδας Ο από χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Καρδαμύλων και ΠΣΕΑ από 2 ιδιωτικές υδροφόρες. Δεν προκλήθηκαν ζημιές. Αιτία άγνωστη.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ν.ΧΙΟΥ