Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 15, 2010

Τα όπλα θρύλος BERETTA S3 Beretta, μοντέλο S3, αλληλεπίθετο δίκαννο, κατασκευής 1962, διαμετρήματος 12, δισκάνδαλο, με ολόκληρες φωτιές, αυτομάτους εξολκείς, με κάννες από χάλυβα τύπου Boehler Antinit, μήκους 70 εκατοστών, με διάμετρο αυλών 18,3 χιλιοστών, με θαλάμες μήκους 70 χιλιοστών και συσφίξεις 3/4 και full (** & * - 8/10 & 11/10). Κοντάκι αγγλέ.  Καταπηκτικό (το όπλο πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του φυλαγμένο σε ιδιωτική συλλογή).
Τιμή περίπου  9.000 ευρώ


Fast and Furious "Fast Five"

Μέσα από τη σελίδα του Vin Diesel στο Facebook έγινε πριν λίγη ώρα η παγκόσμια προβολή του trailer της 5η ταινίας Fast and Furious που λέγεται Fast Five.
O ίδιος ο Vin Diesel ξεκίνησε το βίντεο παρουσιάζοντας το νέο trailer.

Υπόθεση:Dominic και Brian βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με τον νόμο καθώς προσπαθούν από τη μία να αποφύγουν έναν αδίστακτο έμπορο ναρκωτικών και από την άλλη έναν αμείλικτο ομοσπονδιακό πράκτορα και όλα αυτά με τα γρήγορα, πειραγμένα αμάξια τους να τρέχουν με ιλλιγειώδη ταχύτητα.

Πήρε αναβολή η δίκη της Α. Χατζηδημητρίου

Για τις 24 Φεβρουαρίου 2011 πήρε αναβολή η δίκη για τον βαρύτατο τραυματισμό της Αγγελικής Χατζηδημητρίου, τον Απρίλιο του...
 2006, από φύλακα εταιρίας σεκιούριτι στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χίο.

Την αναβολή αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, όπου εκδικαζόταν επί εφτά ημέρες η υπόθεση, προκειμένου να προστεθούν στους κατηγορούμενους άλλοι δύο γιατροί που εφημέρευαν τη μοιραία εκείνη ημέρα.

Με πληροφορίες από enet.gr

Μέχρι 10 Μαρτίου 2011 επιτρέπεται το κυνήγι αγριοκούνελου σε Λήμνο και Θηρασία


 
Με απόφαση του υφυπουργού περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνου Μωραΐτη επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, το κυνήγι του αγριοκούνελου, λόγω υπερπληθυσμού, σε περιοχές της νήσου Λήμνου και της νήσου Θηρασίας καθώς προκαλεί αποδεδειγμένα εκτεταμένες ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες. Το κυνήγι θα γίνεται καθ’ όλο το 24ωρο, με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου του αγριοκούνελου το 2010 και μέχρι 10 Μάρτιου 2011.
Η υπουργική απόφαση υλοποιείται μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αντίστοιχα, με τους εξής όρους και προϋποθέσεις:
  • Η ρύθμιση του υπερπληθυσμού θα γίνει, αποκλειστικά και μόνο με το κυνήγι του αγριοκούνελου από ειδικά συνεργεία ομάδων κυνηγών που θα συγκροτήσει η αρμόδια Διεύθυνση Δασών Λέσβου και η Δ/νση Δασών Κυκλάδων αντίστοιχα με την παρουσία δασικού οργάνου ή έμπειρου, πεπειραμένου και με λευκό, σχετικό με τη θήρα, ποινικό μητρώο, κυνηγού, του οικείου κυνηγετικού συλλόγου, ως υπεύθυνο του συνεργείου.
  • Ως περιοχές ρύθμισης ορίζονται αποκλειστικά αυτές που έχουν χαρακτηριστεί πληγείσες από την «Επιτροπή Διερεύνησης Προβλημάτων Αγριοκούνελου Λήμνου» και απεικονίζονται σε σχετικό χάρτη κλίμακας 1:50.000.
  •  Οι μέρες, οι ώρες και η περιοχή ρύθμισης καθορίζονται κάθε φορά με απόφαση της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας και απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών στις περιοχές αυτές κατά τη διάρκεια δράσης των συνεργείων.
  • Για την αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την γνωστοποίηση της δραστηριότητας των συνεργείων όπως, ανακοινώσεις σε έντυπο τύπο, ραδιόφωνο, τηλεόραση, κινητοποίηση αρμόδιων φορέων κλπ. Επίσης, με τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων (αστυνομία, δήμοι, ενώσεις αγροτών, κυνηγετικές οργανώσεις κ.ά.) λαμβάνονται μέτρα επιτήρησης της περιοχής δράσης των συνεργείων ώστε να ελαχιστοποιηθεί η δυνατότητα προσβασιμότητας σε αυτήν.
 Η απόφαση του υφυπουργού ελήφθη έχοντας, μεταξύ άλλων, υπόψη τα εξής:
  • Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια σε περιοχές της νήσου Λήμνου και της νήσου Θηρασίας υπερπληθυσμός του είδους Oryctolagus cuniculus (αγριοκούνελο) προκαλεί αποδεδειγμένα εκτεταμένες ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες, με συνέπεια να διαταράσσεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της νήσου.
  •  Ότι οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες έλαβαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, αρμοδιότητας τους, περιορισμού τόσο του πληθυσμού του αγριοκούνελου όσο και των επιπτώσεων στην αγροτική οικονομία χωρίς όμως να επιτευχθούν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
  • Το γεγονός ότι, παρόλα τα διαχειριστικά μέτρα που λήφθηκαν μέχρι σήμερα, ο πληθυσμός του αγριοκούνελου εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλες ζημιές στο αμπελουργικό κεφάλαιο της Santo Wines, το οποίο είναι τμήμα των επιδοτούμενων αμπελώνων της ζώνης ΟΠΑΠ Σαντορίνης, προστατεύεται από τον κανονισμό 1405/2006 και από το Γεωργοπεριβαλλοντικό ΜΕΤΡΟ 3.15 «Διατήρηση Παραδοσιακού Αμπελώνα ΘΗΡΑΣ-ΘΗΡΑΣΙΑΣ», έχει χαρακτηριστεί ως είδος Ονομασίας Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας και ενισχύεται οικονομικά από το Ελληνικό δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση και, συνεπώς, απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων.


Coretronic οθόνη για το iPad 2 Τέλη του Φεβρουαρίου το νέο gadget της Apple

Με πληροφορίες για την εμφάνιση της Coretronic ως ένας από τους προμηθευτές των εξαρτημάτων που απαιτούνται για την παραγωγή του iPad 2, είναι σχεδόν βέβαια ότι το νέο μοντέλο της Apple θα χρησιμοποιεί LCD οθόνη αντί για το μοντέλο με AMOLED που κάποιοι ήλπιζαν. Φαίνεται ότι η Coretronic είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής display και ακόμα και η LG ψωνίζει από εκεί. Αν θα δούμε LCD οθόνη με Retina Display ή όχι θα το μάθουμε πολύ σύντομα. Το iPad 2 θα είναι έτοιμο για τα ράφια των καταστημάτων στο τέλος Φεβρουαρίου 2011.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPad 2 έχουν αποφασιστεί και μένουν μόνο οι ρυθμίσεις και το testing στο software για να μπει σε λειτουργία η γραμμή παραγωγής της Foxconn. Όλα εξαρτώνται από την μανία της Apple για τελειότητα και φυσικά την διάθεση του Steve Jobs να πουλήσει ακόμα ένα μαγικό προϊόν την κατάλληλη στιγμή… μάλλον δεκάδες εκατομμύρια iPad 2 είναι η σωστή εκτίμηση.

Πηγή: www.pestaola.gr

Οι πατέντες της Apple μαρτυρούν μυστικά


Καλύτερες φωτογραφίες στο iPhone 5

Αν οι μισές από τις πατέντες που έχει καταθέσει η Apple σχετικά με τις φωτογραφικές δυνατότητες του iOS ενσωματωθούν στις μελλοντικές εκδόσεις του λειτουργικού το νέο hardware του iPhone 5 θα είναι απλά καταπληκτικό. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες και το τελικό αποτέλεσμα που αποθηκεύει στην μνήμη του κινητού, το iOS 4.3 και νεότερες εκδόσεις θα έχουν τρελές δυνατότητες. Μερικές από τις πατέντες της Apple μειώνουν τον θόρυβο στις φωτογραφίες, βελτιώνουν την χρωματική απόδοση σε ορισμένες περιπτώσεις, φροντίζουν για την μείωση του φαινομένου των “κουνημένων” φωτογραφιών και αυξάνουν τις επιδόσεις του βίντεο.

Αναλυτικά οι πατέντες είναι:

- Patent Application Number: 20100309344 – Entitled “Chroma Noise Reductions for Cameras
- Patent Application Number: 20100309346 – Entitled “Automatic Tone Mapping for Cameras.”
- Patent Application Number: 20100309335 – Entitled “Images Capturing Device having Continuous Image Capture.”
- Patent Application Number: 20100309321 – Entitled “Image Capturing Devices using Orientation Detectors to Implement Automatic Exposure Mechanisms.”
- Video Related Patent: 20100309985 – Entitled “Video Processing for Masking Coding Artifacts using Dynamic Noise Maps.”
- Video Related Patent: 20100309975 – Entitled – “Image Acquisition and Transcoding System.”
- Video Related Patent: 20100309987 – Entitled “Image Acquisition and Encoding System.”

Ορισμένες βελτιώσεις μπορούν να εφαρμοστούν αλλάζοντας μόνο το software, δηλαδή βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά του iOS 4.3, του iOS 4.4 κλπ. Κάποιες αλλαγές αφορούν πιθανότατα στην αλλαγή του hardware, λύση που θα πρέπει να περιμένουν να δούμε με το iPhone 5 κάποια στιγμή στα μέσα του 2011.

Αν κάτι είναι σημαντικό και πρέπει να κρατήσετε από την διαδικασία που λαμβάνει χώρα στην Apple αυτή την περίοδο είναι η διάθεση για αλλαγές και βελτιώσεις στον τομέα της φωτογραφίας και βίντεο. Χαρακτηριστικά που έμεναν στα αζήτητα και αποτελούσαν δευτερεύοντα κομμάτια της εμπειρίας iPhone μέχρι την εμφάνιση του iPhone 4 και στην συνέχεια του νέου iPod touch.

Πηγή: pestaola.gr

Η μάχη των σούπερ κομπιούτερ καλά κρατεί


Η Βαυαρική Ακαδημία Επιστημών αντεπιτίθεται

Ο αγώνας για την επικράτηση στο χώρο των supercomputers βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα. Η Βαυαρική Ακαδημία Επιστημών της Γερμανίας είναι ο νέος παίκτης που θα διεκδικήσει την κορυφή και έχει ήδη στρατολογήσει την IBM.
Ο νέος υπερυπολογιστής θα βρίσκεται στο Garching και θα βοηθήσει τους επιστήμονες που ειδικεύονται στην ιατρική, την αστροφυσική και άλλους απαιτητικούς κλάδους. Ο SuperMUC θα περιλαμβάνει 14.000 επεξεργαστές Xeon της Intel, οι οποίοι θα βρίσκονται μέσα στους System x iDataPlex servers της IBM. Η IBM θα παραχωρήσει, επίσης, στους Βαυαρούς το σύστημα υδρόψυξης Aquasar. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο SuperMUC θα έχει επιδόσεις γύρω στα 3 petaflops.
Αυτή τη στιγμή, ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής του κόσμου είναι ο κινεζικός Tianhe-1A, με απόδοση 2.67 petaflops. Ο SuperMUC θα είναι έτοιμος το 2012 κι ελπίζει να είναι τότε ο κορυφαίος supercomputer του κόσμου. Βέβαια, το 2012 αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία αμερικάνικοι υπερυπολογιστές με απόδοση 20 petaflops, οπότε ο πήχης ανεβαίνει πολύ.
πηγή: pcmagazine

Πρόσωπο της χρονιάς ο Mr Facebook Σύμφωνα με το περιοδικό Time

Τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακήρυξε πρόσωπο της χρονιάς για το 2010 το περιοδικό Time.
Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, στην ψηφοφορία ο «κ. Facebook» δεν βρισκόταν στην πρώτη θέση καθώς τον ξεπερνούσαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο ιδρυτής της ιστοσελίδας WikiLeaks Τζούλιαν Άσανζ και η εκκεντρική Lady Gaga.
Το Πρόσωπο της Χρονιάς είναι το ετήσιο τεύχος του αμερικανικού ειδησεογραφικού περιοδικού Time που περιλαμβάνει το προφίλ μίας προσωπικότητας, η οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επηρέασε στο μεγαλύτερο βαθμό τις εξελίξεις την απερχόμενη χρονιά.
www.newsbeast.gr

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΤΥΟΥΣ

 Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΤΥΟΥΣ '' Ο ΜΑΚΕΛΛΟΣ'' ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΧΟΡΟEΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ''ΧΑΡΑΜΑ'' ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ
ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.!
ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 20€
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΤΕ.................. ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΠΙΤΤΑΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΦΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παχαίνει ο καφές;

Πόσες γυναίκες δεν έχουν θυσιάσει τον αγαπημένο τους καφέ στο βωμό μιας καλλίγραμμης σιλουέτας; Πόσες δεν έχουν...
 δηλώσει με υπερηφάνεια στις φίλες τους ότι ξεκίνησαν δίαιτα κάνοντας ένα καθοριστικό πρώτο βήμα, «κόβοντας» τον καφέ;
Η «παχυντική» φύση του καφέ, ωστόσο, είναι από τους μεγαλύτερους μύθους που έχουν κυκλοφορήσει στον τομέα της διατροφής.
Στην παρανόηση αυτή συνέβαλε κατά κύριο λόγο η παρουσία ξενόφερτων τύπων καφέ στη χώρα μας, πλούσιων σε σιρόπι και σαντιγί, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δε μπορούν να συγκριθούν με πιο «παραδοσιακά» είδη καφέ, καθώς η σύστασή τους πλησιάζει εκείνη ενός γλυκίσματος παρά ενός ροφήματος. Φυσικά ρόλο στη διόγκωση του μύθου έχει παίξει και το γεγονός ότι πολύς κόσμος προσθέτει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και γάλακτος στον καφέ, αυξάνοντας σημαντικά το θερμιδικό του περιεχόμενο.
Στην πραγματικότητα όμως, ο καφές από μόνος του έχει μηδαμινές θερμίδες, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το «κακό όνομα» που τον ακολουθεί εδώ και χρόνια.
Ένα φλιτζάνι σκέτου στιγμιαίου καφέ περιέχει περίπου 1 θερμίδα, συνεπώς η μέτρια κατανάλωσή του έχει σχεδόν μηδενική επίδραση στην ημερήσια ενεργειακή μας πρόσληψη. Επιπλέον, επειδή ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία εκδηλώνει ήπια διεγερτική δράση στον οργανισμό, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο μέσο ενίσχυσης της ενέργειας και της τόνωσης σε άτομα που ακολουθούν πρόγραμμα απώλειας βάρους.
Πηγή: newsbeast.gr

Τι κρύβουν τα μάτια της Μόνα Λίζα;

Ένας νέος "Κώδικας Ντα Βιντσι", αληθινός αυτή τη φορά, ενδέχεται να κρύβεται στα ματιά της "Τζοκόντα". Ερευνητές ανακάλυψαν στα μάτια της Μόνα Λίζα μικροσκοπικούς αριθμούς , γράμματα και...
μυστικά σύμβολα κι ελπίζουν να σπάσουν τον κώδικα και να λύσουν το μυστήριο που περιβάλλει το διάσημο πίνακα εδώ και 500 χρόνια.
Έτσι, η πιο μυστηριώδης γυναίκα στον κόσμο ίσως δεν κρύβει τελικά τα μυστικά στο αινιγματικό της χαμόγελο αλλά στα... μάτια της. Χρειάστηκαν 500 χρονια για να ανακαλύψουν οι επιστήμονες ότι στα μάτια της Μονα Λίζα ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ζωγράφισε γράμματα και αριθμούς τόσο μικροσκοπικούς, που εντοπίστηκαν με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.
Στο αριστερό μάτι της "Τζοκόντα" εντοπιστήκαν δυο γράμματα, ενδεχομένως τα αρχικά της υπογραφής του καλλιτέχνη, της μοναδικής που έχει βρεθεί. Αλλά και στο δεξί μάτι εντοπίζεται ένα γράμμα που όμως είναι πολύ δυσανάγνωστο. Ακόμα, ανακοινώθηκε η ανακάλυψη δυο σύμβολων που είναι βέβαιο ότι αποτελούν ένα μήνυμα.
Πιο συγκεκριμένα, στο δεξί μάτι υπάρχουν τα γράμματα L και V, τα αρχικά του ονόματος του Ντα Βίντσι, ενώ στο αριστερό μετά βίας διακρίνονται τα γράμματα C και E ή B, ενώ στο φόντο οι αριθμοί 72 και 2.
Τον πραγματικό κώδικα Ντα Βιντσι ανέλαβε να σπάσει η Εθνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μια ομάδα ιστορικών-ντέντεκτιβ που τους αποκαλούν ομάδα CIS της ιστορίας της τέχνης. Μάλιστα, τον ρόλο του καθηγητή Ρόμπερτ Λανγκτον της περίφημης ταινίας ανέλαβε ο ιταλός Δρ Σιλβανο Βιντσετι, που λίγους μήνες νωρίτερα είχε καταφέρει να εξιχνιάσει το μυστήριο του θανάτου ενός αλλού μεγάλου δάσκαλου της Αναγέννησης , του Καραβάτζιο...

irenepan.posterous.com

Χρονολογίες κατασκευής Ιταλικών όπλων

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε πότε κατασκευάστηκε το (ιταλικό) όπλο σας με βάση τις σφραγίδες που υπάρχουν στην κάννη ή/και στην βάση.

 EΤΟΣ   ΣΦΡΑΓIΔΑ  
1945I
1946II
1947III
1948IV
1949V
1950VI
1951VII
1952VIII
1953IX
1954X
1955XI
1956XII
1957XIII
1958XIV
1959XV
1960XVI
1961XVII
1962XVIII
1963XIX
1964XX
1965XXI
1966XXII
1967XXIII
1968XXIV
1969XXV
1970XXVI
1971XXVII ή XX7
1972XXVIII ή XX8
1973XXIX ή XX9
1974XXX
    
 EΤΟΣ   ΣΦΡΑΓIΔΑ  
1975AA
1976AB
1977AC
1978AD
1979AE
1980AF
1981AH
1982AI
1983AL
1984AM
1985AN
1986AO ή AP
1987AS
1988AT
1989AU
1990AZ
1991BA
1992BB
1993BC
1994BD
1995BF
1996BH
1997BI
1998BL
1999BM
2000BN
2001BP
2002BS
2003BT
2004BU
    
 EΤΟΣ   ΣΦΡΑΓIΔΑ  
2005BZ
2006CA
2007CB
2008CC
2009CD
Πριν το 1945 το έτος κατασκευής σφραγιζόταν αυτούσιο (π.χ 1938).
Κατ' άλλους η αυτούσια αρίθμηση συνεχίστηκε μέχρι και το 1953.

Συγκρούσεις απεργών με την Αστυνομία

 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης εναντία στην κυβερνητική πολιτική και στη βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.
Τα εκτεταμένα επεισόδια, που σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 14:00 στην πλατεία Συντάγματος έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια και επεκτάθηκαν στην Πανεπιστημίου μπροστά από το Καποδιστριακό οίκημα, επανέφεραν μνήμες από τα Δεκεμβριανά του 2008.
Χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τις κυβερνητικές ενέργειες, να αλλάξει εν μια νυκτί ο εδώ και χρόνια δομημένος εργασιακός χάρτης, συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μετατρέποντας το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης.
Οι διαδηλωτές πετούσαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών και εκείνοι απαντούσαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων. Μπροστά από το ξενοδοχείο King George καήκαν αυτοκίνητα, ενώ άναψαν φωτιές σε σκουπίδια και κάδους απορριμμάτων.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι που παρεισέφρησαν στην πορεία της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο Υπουργείο Οικονομικών. Από τις μολότοφ ξέσπασε μικρή πυρκαγιά στην είσοδο του κτηρίου που κατασβέστηκε άμεσα. Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Τα επεισόδια χαρακτηρίστηκαν από ιδιαίτερη ένταση και αγριότητα, ενώ οι εστίες των συγκρούσεων ήταν σε όλο το μήκος της πλατείας Συντάγματος και από τις δύο πλευρές.

Υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες οι δυνάμεις της Αστυνομίας έχασαν τον έλεγχο και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, προκειμένου να αποφύγουν τις επιθέσεις, κυρίως με δεκάδες βόμβες μολότοφ των διαδηλωτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι αναγκάστηκαν να επέμβουν δεκάδες μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακριβώς πάνω στην πλατεία Συντάγματος, για να αναγκάσουν τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν.

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έφυγε προς την Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια.
Επεισόδια στα Προπύλαια

Μισοί από τους διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ οι υπόλοιποι προς τα Προπύλαια. Επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Σίνα, δίπλα στην Αγροτική Τράπεζα, όπου διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν και πάλι με τη γνωστή μέθοδο της χρήσης δακρυγόνων. Οι αστυνομικές δυνάμεις, για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, ενισχύονταν συνεχώς και στην οδό Σίνα οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να κυκλώσουν και να απωθήσουν τους διαδηλωτές.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των επεισοδίων και της διαδήλωσης, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας ήταν πραγματικά πολυάριθμες. Πολλοί μιλούν για τη μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη που έχει παρευρεθεί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων τα τελευταία χρόνια.

Η χρήση των χημικών που έκαναν οι δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν τόσο εκτεταμένη με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ούτε ένας διαδηλωτής που να μην αντιμετωπίσει αναπνευστικό πρόβλημα.

Νεαροί που συμμετείχαν στην πορεία της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο κέντρο της Αθήνας, και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, οχυρώθηκαν στο Πολυτεχνείο.

Οι νεαροί εκσφενδόνιζαν πέτρες και αντικείμενα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που έχουν περικυκλώσει το κτήριο.

«Τις έφαγε» ο Κωστής Χατζηδάκης

Ένταση δημιουργήθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, όταν ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, προπηλακίστηκε από διαδηλωτές, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώνουν Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Χρειάστηκε να τον φυγαδεύσει μια διμοιρία αστυνομικών, για να τον γλυτώσει από το πλήθος.

Νέκρωσε η χώρα από την απεργία
Το απεργιακό τσουνάμι που σαρώνει τη χώρα, ως απάντηση στις κινήσεις της κυβέρνησης και της τρόικας, που με πρόσχημα την οικονομική κρίση αλλάζουν το εδώ και χρόνια δομημένο εργασιακό καθεστώς τόσο στον δημόσιο όσο κυρίως στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα, ξέσπασε στο κέντρο της Αθήνας.
Η πλειονότητα των εργαζομένων στον στενό αλλά και ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και μερίδα των εργαζομένων στον ιδιωτικό προχώρησαν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν από κοινού η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για τις Δ.Ε.Κ.Ο. και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Ένα πολυνομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων και σαρώνει τον εργασιακό χάρτη της χώρας μετά από δεκαετίες.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έγινε στο Πεδίον του Άρεως και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.
Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ προγραμμάτισε και πραγματοποίησε διαφορετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις, στην Ομόνοια
Πηγή: www.zougla.gr

Σίγουρα θέλετε παράθυρο στο αεροπλάνο;

Βλέποντας την φωτογραφία κάποιος θα πιστέψει ότι το γκρι αεροπλάνο της UNITED AIRLINES επιτίθεται στο αεροπλάνο της LUFTHANSA.

H πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική αφού μεταξύ τους υπάρχουν πολλά μέτρα απόστασης. Τα δύο αεροπλάνα ετοιμάζονται για προσγείωση στον διπλό αεροδιάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου του San Francisco στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Ο φωτογράφος Ben Wang ο οποίος τράβηξε την φωτογραφία είναι μηχανικός αεροναυπηγικής στο San Jose της Καλιφόρνια , μιλώντας για την φωτογραφία τόνισε. «Βλέποντας την φωτογραφία όλοι θα πιστέψουν ότι οι επιβάτες θα μπορούν να αντικρύσουν τον πανικό στα πρόσωπα των απέναντι. Είναι όμως καταπληκτικό να βλέπεις παράλληλη προσγείωση δυο αεροσκαφών με την ίδια ταχύτητα στον ίδιο αεροδιάδρομο.»

http://7news.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=32715:2010-12-15-07-22-30&catid=87:2010-03-26-17-28-29&

Γιατί δεν έχουμε βρει εξωγήινους ακόμα;

Το ερώτημα αν είμαστε ή δεν είμαστε μόνοι στο γαλαξία είναι αυτό που μας έχει συναρπάσει όλους, από τους μαθηματικούς μέχρι τους συνωμοσιολόγους.

Αλλά, εάν οι εξωγήινες μορφές ζωής είναι άφθονες στο Σύμπαν - όπως πιστεύουν μερικοί άνθρωποι - γιατί δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας ;
Από το Doctor Who στον Σούπερμαν, και από τον ET στον Marvin , πολλές μυθοπλασίες ξεφυτρώνουν τακτικά και μας φέρνουν εξωγήινους στην Γη άλλοτε ως φίλους ή άλλοτε ως εχθρούς, αλλά, μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αποδείξει ότι έχει δει ποτέ έναν εξωγήινο , εκτός σε ταινία ή στην τηλεόραση.
Το 1960, ένα ραδιοτηλεσκόπιο στράφηκε προς στο διάστημα για να "ακούσει" , να "δει" και να αναζητήσει σημάδια εξωγήινης νοημοσύνης, ώστε να βρει επιστημονική απάντηση στο ερώτημα "είναι κανείς εκεί έξω;"
Αλλά 50 χρόνια μετά, κανείς δεν ξέρει την απάντηση σε αυτό.
«Είναι ίσως το πιο σημαντικό ερώτημα», λέει ο δρ Φρανκ Ντρέικ, ο οποίος ήταν πρωτοπόρος της ραδιοαστρονομίας και θεωρείται ο πατέρας του Seti ( Search for Extra Terrestrial Intelligence).
"Τι σημαίνει να είναι ένα ανθρώπινο ον; Ποιο είναι το μέλλον μας; Υπάρχουν άλλα πλάσματα σαν εμάς; Τι έχουν γίνει; Τι μπορεί να παράγει την εξέλιξη; Πόσο μακριά μπορεί να πάει η εξέλιξη;
"Όι απαντήσεις για όλα αυτά τα ερωτήματα θα βγουν στην επιφάνεια, όταν μάθουμε για την εξωγήινη ζωή, αυτές σίγουρα θα εμπλουτίσουν τη ζωή μας, όσο τίποτα άλλο".
Πίσω στο 1961, o Frank Drake δημιούργησε μια φόρμουλα (εξίσωση) για να υπολογίσει πόσο πιθανό είναι το να είμαστε μόνοι μας στο γαλαξία, μια εξίσωση η οποία εξακολουθεί να στηρίζει το πως απαντούν οι επιστήμονες σε αυτό το ερώτημα μέχρι και σήμερα.
Η λεγόμενη "εξίσωση Drake" εκτιμά τον αριθμό των πολιτισμών που μπορεί να επικοινωνήσουν με τη Γη. Και ο αριθμός αυτός κατ 'εκτίμηση το 1961 ήταν 10.000.Αλλά αν ο αριθμός αυτός είναι περίπου αυτός στην πραγματικότητα, τότε το πιο πιεστικό ερώτημα είναι, γιατί δεν έχουμε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για την ύπαρξη αυτών των πολιτισμών;
Αυτό ήταν ένα ερώτημα που έθεσε ο φυσικός Ενρίκο Φέρμι ,ήδη από το 1950, λέγοντας «που είναι όλοι αυτοί;" στους συναδέλφους του στην διάρκεια ενός γεύματος. Αποτέλεσε ως βάση για το λεγόμενο παράδοξο Φέρμι ,που αντιπαραθέτει στις υψηλές εκτιμήσεις της ευφυούς ζωής, την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων που υπάρχουν.
Αυτή η «μεγάλη σιωπή" - όπως συχνά αναφέρεται.
Οι αστρονόμοι υπολόγισαν ότι υπάρχουν περίπου 70 εξακισεκατομμυρίωνν - ή επτά ακολουθούμενο από 22 μηδενικά - αστέρια στο ορατό Σύμπαν.
"Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι" για τους εξωγήινους , λέει ο καθηγητής John Zarnecki, από το Open University. Ο Stephen Hawking λέει πως εξωγήινοι σχεδόν σίγουρα υπάρχουν.
Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι επειδή οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνολογία μικροκυμάτων για λίγο περισσότερο από έναν αιώνα - σε σύγκριση με την ηλικία της Γης, που είναι πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια - ακόμα και αν κάποιος είναι εκεί έξω, το παράθυρο της ευκαιρίας για να έχει παρόμοια τεχνολογία με εμάς ώστε να μας απαντήσει, είναι εξαιρετικά μικρό.
Κάποιοι άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι με τη νοημοσύνη έρχεται η καταστροφή.
Ο χρόνος που μεσολαβεί ώστε να έρθουν σε επαφή πολιτισμοί μεταξύ τους πριν αυτοκαταστραφούν είναι πολύ σύντομος.
Και πολλοί άλλοι διαφωνούν σχετικά με το κατά πόσον αυτή η αναζήτηση είναι το "άπαν" τελικά.
Πράγματι, η πιο απλή απάντηση στο παράδοξο του Φέρμι είναι ότι, δεν υπάρχει ευφυής ζωή για να την αναζητήσουμε,γιατί κανείς δεν την έχει βρεί ακόμα.
Αλλά ο Δρ Drake έχει μια πιο απλή απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν έχει βρεθεί εξωγήινη ζωή:
"Μήπως απλά δεν έχουμε δοκιμάσει αρκετά,» λέει.
«Έχουμε εξετάσει προσεκτικά μερικές μόνο χιλιάδες αστέρια και πολύ λίγα κανάλια, αν πάρετε τις αισιόδοξες τιμές από την εξίσωση Drake, αυτες μας υποδεικνύουν ότι αυτή τη στιγμή, μπορεί να υπάρχουν περίπου 10.000 εξωγήινων πολιτισμών στον γαλαξία.
Αυτό είναι ένα σε 10.000.000 άστρα. , έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε σε μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας στις προσπάθειές μας για την ανακάλυψη αυτών των πολιτισμών."

http://taneatouoropou.blogspot.com/2010/12/γιατί-δεν-έχουμε-βρει-εξωγήινους-ακόμα.html

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Θάλαμος αερίων το κέντρο αυτή την ώρα

 
Οι διαδηλωτές της μεγαλύτερης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών άρχισαν να αποχωρούν. Οι κουκουλοφόροι παίζουν κλεφτοπόλεμο στη Στουρνάρη και Σόλωνος. Η αστυνομία απαντά με δακρυγόνα, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Πολλές καταστροφές οχημάτων και μαγαζιών...
www.tro-ma-ktiko.gr

60.000€ θα πληρώσει η Μιλλέτ στη Χαρά Νικοπούλου

Όπως δημοσιεύει ή ίδια η Τουρκική εφημερίδα, το Πολυμελές πλημμελειοδικείο Ξάνθης μετά από διαβούλευση, έφτασε σε απόφαση σχετικά με την αγωγή εκατομμυρίων...
 που είχε υποβάλλει η Χαρά Νικοπούλου ενάντια στην εφημερίδα Μιλλέτ. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η εφημερίδα Μιλλέτ καταδικάστηκε να πληρώσει 60 χιλιάδες ευρώ. Υποβλήθηκε έφεση για την απόφαση.
Η Νικοπούλου είχε υποβάλλει μήνυση ισχυριζόμενη πως η είδηση που δημοσιεύτηκε στον μειονοτικό τύπο πως είχε ζητήσει από τους μαθητές της ¨να ζωγραφίσουν την εικόνα του Αλλάχ¨, ήταν αβάσιμη.
Η μήνυση που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στην εφημερίδα Μιλλέτ, όταν υπηρετούσε ως δασκάλα στο μειονοτικό δημοτικό του Μεγάλου Δερείου συζητήθηκε στο Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στις 6 Μαΐου 2010. Με βάση την απόφαση που επιδόθηκε, η Μιλλέτ στην αγωγή εκατομμυρίων της Νικοπούλου καταδικάστηκε να πληρώσει 60.000 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η περίληψη της απόφασης πρέπει μέσα σε 15 μέρες να δημοσιευτεί στην εφημερίδα Μιλλέτ. Σε περίπτωση που δεν δημοσιευτεί τιμωρείται με 6.000 ευρώ πρόστιμο. Κρίνει ως άμεσα εκτελεστή την πληρωμή 30.000 ευρώ από την αποζημίωση, και σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το ποσό τιμωρείται ο Τζενγκίζ Ομέρ με 10 μήνες φυλάκιση, ενώ αποφασίστηκε τα δικαστικά έξοδα 4.000 ευρώ να πληρωθούνε από την εφημερίδα Μιλλέτ.
Συζητήθηκε στην Ξάνθη η πρώτη από τις αγωγές εκατομμυρίων που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στις εφημερίδες Γκιουντέμ, Μιλλέτ και Μπιρλίκ, όταν υπηρετούσε ως δασκάλα στο Τουρκικό Δημοτικό του Μεγάλου Δερείου.
Η μήνυση που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στην εφημερίδα Μιλλέτ, συζητήθηκε στο Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στις 6 Μαΐου 2010. Στην διαδικασία δικηγόροι της Μιλλέτ ήταν ο Ιχσάν Αχμέτ Καγιά και ο Ραίφ Ουστά και της Χαράς Νικοπούλου ο αδερφός της.
Προκάλεσε εντύπωση ότι ομάδα περίπου 20 ατόμων αποτελούμενη από μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου και φίλους της Χαράς Νικοπούλου, ήρθαν στο δικαστήριο, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης άνοιξαν μπροστά στο δικαστήριο το λάβαρο του συλλόγου, την ελληνική σημαία, φώναξαν συνθήματα, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, κορόιδεψαν τους μειονοτικούς δημοσιογράφους, ενώ είχε έρθει για να παρακολουθήσει την δίκη και ο πρόεδρος του ¨Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης¨ Ταχήρ Κόντε.
Η αγωγή που υπέβαλε η ελληνίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που υπηρετούσε μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς στο τουρκικό δημοτικό του Μεγάλου Δερείου, στην εφημερίδα Γκιουντέμ, εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής στις 22 Σεπτεμβρίου 2010, και τώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση.
Ο Ιλχάν Ταχσίν, ιδιοκτήτης της άλλης μειονοτικής εφημερίδας Μπιρλίκ, διέψευσε την είδηση που δημοσίευσε στην εφημερίδα του και ζήτησε συγγνώμη από την Χαρά Νικοπούλου. Η κίνηση αυτή του Ταχσίν προκάλεσε έκπληξη και ερωτηματικά στην μειονότητα.

http://kranosgr.blogspot.com/2010/12/60000.html

Ποιο είδος κρέατος είναι πιο υγιεινό;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η κατανάλωση του κόκκινου κρέατος δε θα πρέπει να ξεπερνά τις 2-3 φορές το μήνα. Αυτή η οδηγία συμφωνεί και με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας κατά του Καρκίνου, αλλά απέχει σημαντικά από τις δικές μας συνήθειες.
Επιλέξτε, λοιπόν, ποια είδη κρέατος ελαχιστοποιούν τις αρνητικές επιπτώσεις και μπορούν να προσφέρουν θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό σας.
Μοσχάρι:
Είναι ο σημαντικότερος «χορηγός» σιδήρου στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι παιδίατροι συστήνουν την κατανάλωση του από τη βρεφική ηλικία λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς του σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, σιδήρου και βιταμίνης Β12.
Χοιρινό:
Έχει περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και λιπαρά, αλλά διαφέρει η περιεκτικότητα σε σίδηρο και βιταμίνη Β12, η οποία είναι χαμηλότερη. Επιλέξτε το φιλέτο ή ψαρονέφρι, το οποίο είναι σχεδόν άπαχο εάν αφαιρεθεί το ορατό λίπος. Σε τέτοια περίπτωση περιέχει λιγότερο λίπος ακόμα και από το στήθος κοτόπουλου.
Κοτόπουλο και γαλοπούλα:
Ανήκουν στην κατηγορία των λευκών κρεάτων και αποτελούν το ιδανικό υποκατάστατο του κόκκινου κρέατος. Μπορεί να προσφέρει ανάλογες ποσότητες πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για όλες τις αναβολικές διεργασίες του ανθρώπινου οργανισμού, όπως η ανάπτυξη και η σύνθεση μυϊκού και οστίτη ιστού. Προτιμήστε, φυσικά, το στήθος των πουλερικών. Μπορεί να περιέχει σημαντικά μικρότερες ποσότητες λίπους αλλά και σιδήρου δεν παύει, όμως, να προσφέρει τα μέγιστα στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε σελήνιο και βιταμίνη Β6, θρεπτικά συστατικά με αποδεδειγμένη αντιγηραντική, αντικαρκινική και καρδιοπροστατευτική δράση.
Το μυστικό
Προσθέστε πολλά μυρωδικά! Όταν το κρέας ψήνεται στα κάρβουνα σε υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούνται χημικές ουσίες, οι ετεροκυκλικές αμίνες, οι οποίες θεωρούνται καρκινογόνες. Ωστόσο, αυστραλιανές έρευνες δείχνουν ότι η προσθήκη μυρωδικών όπως ρίγανη, θυμάρι ή βασιλικός μειώνουν ή εξουδετερώνουν τις ποσότητες των χημικών αυτών ουσιών κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
www.zougla.gr

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ

Στον διπλανό χάρτη και στο εσωτερικό της πράσινης καμπύλης, απεικονίζονται οι περιοχές που θα δεχτούν ασθενείς και κατά τόπους εντονότερες χιονοπτώσεις απο αύριο το βράδυ. Μέσα στην κόκκινη καμπύλη περιέχονται οι περιοχές όπου τα φαινόμενα θα ισχυρά και έτσι θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα. Εννοείται όμως οτι τα φαινόμενα χιονοπτώσεων θα ξεκινήσουν απο νωρίς αύριο, απλώς φαίνεται η κατάσταση να γενικεύεται κατά τις βραδινές ώρες και πρός τα ξημερώματα της Πέμπτης. Αύριο επίσης θα εκδηλώθούν βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Έτσι στο εσωτερικό της μαύρης καμπύλης παρουσιάζονται οι περιοχές που τα φαινόμενα βροχοπτώσεων αύριο θα είναι περισσότερο έντονα. (κάντε κλίκ στην εικόνα για μεγέθυνση)

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Εκτεταμένες καταστροφές σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού σε αρκετές καλλιέργειες αγροτικών περιοχών της Μεσσηνίας. Είναι ενδεικτικό ότι σχεδόν στο σύνολο του νομού η θερμοκρασία τα ξημερώματα της Κυριακής κυμάνθηκε μεταξύ -4 και -7 βαθμών Κελσίου. 
 
Συγκεκριμένα οι μεγαλύτερες καταστροφές εντοπίζονται σε κηπευτικά και ελαιόκαρπο αλλά και σε καλλιέργειες αγκινάρας. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του Αγροτικού συνεταιρισμού Κορώνης η ζημιά σε ελιές της περιοχής της Πυλίας αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και το 100% της παραγωγής, ενώ σημαντικές ζημιές που ανέρχονται στο 60% της παραγωγής εντοπίζονται στις καλλιέργειες της αγκινάρας στο Δ. Δ Μικρομάνης του Δήμου Θουρίας. 
 
Όπως ανακοίνωσε ο αντινομάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος κλιμάκιο γεωπόνων από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της νομαρχίας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και το πόρισμα για το ακριβές ύψος των ζημιών αναμένεται να εκδοθεί εντός των ημερών. (άρθρο του Γιάννη Σαραντάκη)

iGrill, Παρακολούθηση της Ψησταριάς από το iPhone

Πριν αρχίσει η περίοδος του ψησίματος (Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτομαγιά κτλ) είναι ευκαιρία να αναβαθμιστείτε τεχνολογικά. Η iDevices, παρουσίασε ένα θερμόμετρο με δυνατότητες σύνδεσης στο iPhone ή iPod Touch σας.
Το iGrill μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα ανεξάρτητο θερμόμετρο, αλλά αν έχετε κάποια από τις συσκευές iOS, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα. Αφού κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή από το iTunes store, και συνδέστε τις δύο συσκευές μέσω Bluetooth, μπορείτε να παρακολουθείτε την θερμοκρασία της ψησταριάς σας μέχρι και σε απόσταση 65 μέτρων, επίσης έχει την δυνατότητα με δεύτερο αισθητήρα, να παρακολουθεί την θερμοκρασία ψησίματος κάποιου κρέατος για να πετύχετε το απόλυτο αποτέλεσμα.
Εκτός από τις εντυπωσιακές οθόνες με τα αποτελέσματα στο iPhone, υπάρχουν και διάφορες συμβουλές και συνταγές για να πετύχετε καλύτερα αποτέλεσμα. Το iGrill κοστίζει $99 και λειτουργεί με όλη την γκάμα των iOS συσκευών, iPhone, iPod Touch και iPad.

http://www.dailytech.grΘα Εξαγοράσει η Microsoft το Twitter;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer, και ο ομόλογος του στο Twitter, Dick Costolo, εθεάθησαν την προηγούμενη Παρασκευή να γευματίζουν μαζί...
κάτι που εκτόξευσε στα ύψη τις φήμες εξαγοράς της μίας εταιρείας από την άλλη. Οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός, λέγοντας μόνο ότι η συνάντηση δεν ήταν κοινωνικού χαρακτήρα.
Είναι άγνωστο, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, δημοσιογράφο του οικονομικού περιοδικού Forbes, πόσες φορές έχουν συναρτηθεί οι δύο άνδρες στο παρελθόν. Η είδηση έρχεται μόλις μερικές μέρες μετά την αποκάλυψη του Επικεφαλής Στρατηγικής και Εξαγορών της Microsoft, Fritz Lanman, στο συνέδριο LeWeb την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Ballmer προσπάθησε να εξαγοράσει το Facebook το 2007, με προσφορά 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τότε ο Mark Zuckerberg είχε αρνηθεί την εξαγορά και δέχτηκε μόνο την απλή συμμετοχή της Microsoft στο Facebook με 240 εκατομμύρια δολάρια. Η Microsoft έχει ενσωματώσει τις λειτουργίες του Twitter σε πολλά της προϊόντα όπως στο Xbox 360, στο Windows Phone 7 και στο Zune HD. Το Twitter μόλις πρόσφατα άρχισε να εισπράττει χρήματα μέσω χορηγών στα θέματα που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και πιθανόν να ψάχνει κάποια οικονομική ασφάλεια που θα μπορούσε να προσφέρει μια μεγάλη εταιρεία.
http://www.dailytech.gr

Η είδηση που πέρασε στα ψιλά…Η Αμερικανική Βουλή αναγνωρίζει την Μάχη του Μαραθώνα ως μια από τις σημαντικότερες της Ιστορίας….

Η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το Ψήφισμα 1704, που είχε υποβάλει τον περασμένο Σεπτέμβρη ο Δημοκρατικός νομοθέτης James McGovern από την Πολιτεία Μασαχουσέτη, με το οποίο αναγνωρίζεται ότι οι Αθηναίοι πολεμιστές, που αγωνίστηκαν στον Μαραθώνα το 490 ΠΧ, κατατρόπωσαν τον αριθμητικά ισχυρότερο ξένο εισβολέα που τους επιτέθηκε και πως η νίκη τους εκείνη συνέβαλε στο να συνεχιστεί η ανάπτυξη του καινούργιου τότε συστήματος…
διακυβέρνησης που ονομάστηκε «δημοκρατία», στις βασικές αρχές του οποίου και στηρίχτηκε αιώνες αργότερα η ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Το μέτρο κηδεμόνευαν 44 συνολικά νομοθέτες και από τα δύο κόμματα, πρωτοστατούντων των συμπροέδρων της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο, βουλευτών Gus Bilirakis, Ρεπουμπλικανού από την Φλόριντα, και Carolyn Maloney, Δημοκρατικής από την Νέα Υόρκη, καθώς επίσης και των ελληνικής καταγωγής βουλευτών John Sarbanes, από την Πολιτεία Μαίρυλαντ, Zack Space, από την Πολιτεία Οχάιο, Niki Tsongas, από την Πολιτεία Μασαχουσέτη και Dina Titus, από την Πολιτεία Νεβάδα.
Το Ψήφισμα 1704 της Αμερικανικής Βουλής κάνει επίσης συγκεκριμένη αναφορά στον αγγελιοφόρο Φειδιπίδη που έτρεξε μια απόσταση 26 μιλίων για να μεταφέρει από τον Μαραθώνα στους Αθηναίους την είδηση της νίκης και που ξεψύχησε αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την ιερή αυτή αποστολή του, εμπνέοντας κατοπινές γενιές να καθιερώσουν τον Μαραθώνιο σαν άθλημα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ξεκίνησαν το 1896 στην Αθήνα.
Το Βουλευτικό Ψήφισμα, που εγκρίθηκε με ψήφους 359 υπέρ έναντι 44ων κατά, τονίζει ότι ένα χρόνο μετά την θέσπιση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ο Αθλητικός Όμιλος της Βοστώνης, στην Πολιτεία Μασαχουσέτη, καθιέρωσε κι αυτός Μαραθώνιο τον οποίο διοργανώνει αδιάκοπα κάθε χρόνο από το 1897 στην Βοστώνη. Το Ψήφισμα κάνει ακόμα ειδική μνεία σε μια τελετή η οποία έγινε το 2007 στον Μαραθώνα, στο Μνημείο των Ελλήνων ηρώων που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη. Στην τελετή εκείνη ανάφτηκε από τις ακτίνες του Ήλιου μια φλόγα που συμβολίζει την δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, τα Ολυμπιακά ιδεώδη και την ειρήνη. Η φλόγα μεταφέρθηκε από την Ελλάδα στο Hopkinton της Μασαχουσέτης, το οποίο έκτοτε αδελφοποιήθηκε με τον Μαραθώνα.
Σύμφωνα με το Ψήφισμα, η Φλόγα του Μαραθώνα, από το 2008 μέχρι σήμερα παραμένει αναμμένη συνεχώς στο Hopkinton για να τιμά την μνήμη όλων των μελών των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που, όπως οι Αθηναίοι πολεμιστές του 490 ΠΧ, έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία και την δημοκρατία.
Πρόκειται για την ίδια Φλόγα που δρομείς μετέφεραν πρόσφατα από την Μασαχουσέτη στην Ουάσιγκτον, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, για τον 35ο ετήσιο Μαραθώνιο των Πεζοναυτών, στον οποίον πήραν μέρος 30 χιλιάδες αθλητές και για άλλες εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2,500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα.
Το ψήφισμα καταλήγει τονίζοντας ότι η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων συμμετέχει μαζί με την Πρεσβεία της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες, τους πολίτες του Hopkinton και του Μαραθώνα καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες ανά τον κόσμο Μαραθωνοδρόμους, στον εορτασμό της φετινής μεγάλης επετείου της Μάχης του Μαραθώνα, την οποία και θεωρεί ως μια από τις σημαντικότερες μάχες της ανθρώπινης ιστορίας.
Το Ψήφισμα 1704 εγκρίθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή λίγες ημέρες πριν λήξουν οι εργασίες του 111ου Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών.
http://www.report24.gr