Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, Δεκεμβρίου 25, 2010

Αναζήτηση και Google

Η Google τιμάει την ελληνική ιστορία για άλλη μια φορά. Επέλεξαν με αυτόν τον τρόπο να αλλάξουν το κλασσικό φόντο της σελίδας.

Περισσότερα στο www.google.com

Skype: Με αργούς ρυθμούς η αποκατάσταση - Πιθανή η αποζημίωση των συνδρομητών

Σύμφωνα με τον Tony Bates, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Skype, μόλις χθες το μεσημέρι αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην δημοφιλή υπηρεσία voip, κυρίως στην Ευρώπη και τις Ανατολικές Η.Π.Α.
Το πρόβλημα αφορούσε 16.5 εκατομμύρια χρήστες που ήταν online το χρονικό διάστημα της βλάβης, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί στο 80% περίπου των χρηστών Skype για εκείνες τις ώρες της ημέρας.
"Η υπηρεσία επανέρχεται προσεκτικά σε λειτουργία και τα πράγματα οδεύουν προς το καλύτερο", δήλωσε ο Tony Bates.
H λειτουργικότητα του Skype έχει αποκατασταθεί και βασικές υπηρεσίες όπως κλήσεις φωνής και βίντεο καθώς και αποστολή μηνυμάτων λειτουργούν και πάλι. Όμως άλλες λειτουργίες σαν και την εκτός σύνδεσης αποστολή μηνυμάτων ή την ομαδική βιντεοκλήση θα αργήσουν να αποκατασταθούν.
"Ήταν δύσκολες οι 24 ώρες για αρκετούς από εσάς και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υπομονή που δείξατε, ενόσω εμείς επαναφέρναμε το Skype σε λειτουργία", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος απευθυνόμενος προς τους χρήστες της υπηρεσίας.Επίσης δήλωσε πως η εταιρεία εξετάζει την πιθανότητα να αποζημιώσει τους συνδρομητές της (και όχι τους χρήστες των δωρεάν υπηρεσιών) με την καταβολή κάποιου ποσού στον Skype λογαριασμό τους. Ωστόσο δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το θέμα αυτό, προς το παρόν.
Φαίνεται πως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην λειτουργία του Skype έκανε την εταιρεία πιο ευαίσθητη σε τέτοια θέματα και κυρίως στο κατά πόσον οι χρήστες εξαρτώνται από την παρεχόμενη υπηρεσία. Επίσης το Skype σχεδιάζει να να βελτιώσει την πολιτική επικοινωνίας του κατά διάρκεια μελλοντικών κρίσεων.

Το Facebook γίνεται το τρίτο μεγαλύτερο website στον κόσμο

Ήταν μόνο ζήτημα χρόνου και τώρα γίνεται πραγματικότητα. Το facebook, η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα τη Yahoo...
και αναδείχτηκε σε τρίτο μεγαλύτερο site σε επισκεψιμότητα στον κόσμο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την εταιρεία Comscore. Το Facebook οριακά ξεπέρασε τη Yahoo έχοντας 648 εκατομμύρια επισκέπτες σε σύγκριση με την Yahoo που συγκέντρωσε 630 εκατομμύρια, κατά το χρονικό διάστημα του Νοεμβρίου του 2010.

Την πρωτιά κρατούν η Google και η Microsoft με 970 και 869 εκατομμύρια επισκέπτες αντίστοιχα, ενώ ακολουθεί απειλητικά το facebook. Είναι γεγονός ότι η Microsoft αναπτύσσεται σταθερά τους τελευταίους μήνες, σε αντίθεση με την επισκεψιμότητα της Google που φαίνεται ότι να παραμένει στα ίδια επίπεδα. Αναμφίβολα το Facebook εξελίσεται με ταχύτατους ρυθμούς ενώ από την άλλη μεριά η Yahoo παρουσιάζει μια στάσιμη κατάσταση.

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας που παρουσιάζει τον αριθμό των επισκεπτών σε σχέση με τα διάφορα χρονικά διαστήματα.insomnia.gr

Πέθανε 11χρονος από το «παιχνίδι του πνιγμού!»

Ένα 11χρονο αγόρι από το Michigan στο Detroit της Αμερικής βρέθηκε νεκρό στο δωμάτιό του, αφότου έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε από ασφυξία, παίζοντας, τη νέα...
 τρέλα του Ίντερνετ, το «παιχνίδι του πνιγμού».

Ο νεαρός μαθητής Brandon Stine, όπως πιστεύουν οι γονείς του, έπαιζε το «παιχνίδι του πνιγμού» ενώ βρισκόταν μόνος του στο σπίτι, σύμφωνα με τους κανόνες του οποίου, οι παίχτες, σταματάνε να αναπνέουν μέχρι να λιποθυμήσουν, με σκοπό να αισθανθούν μια εθιστική ζάλη καθώς συνέρχονται.

Το παιχνίδι συνήθως παίζεται από ομάδα εφήβων όπου προκαλεί ασφυξία ο ένας στον άλλο, αλλά είναι ένα παιχνίδι που μπορείς να παίξεις και μόνος σου. Η μητέρα του Brandon τον είχε παρακαλέσει να μην παίξει ποτέ αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι και εκείνος την είχε καθησύχαση λέγοντάς της «Μαμά, ποτέ δε θα έκανα κάτι τόσο χαζό».

Όταν οι αστυνομικοί έψαξαν το προφίλ του 11χρονου στο Facebook, ανακάλυψαν ότι ο μαθητής είχε ξαναπαίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι και κατά το παρελθόν. Συγκλονισμένος ο πατέρας του Brandon δε μπορεί να πιστέψει ότι ο μονάκριβος γιος του έχει πεθάνει. «Ούτε σε 1 εκατ. χρόνια δε θα πίστευα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί».

Αν και το εν λόγο παιχνίδι είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια, το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η δημοτικότητά του, καθώς πλέον οι έφηβοι ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες από τα «κατορθώματά» τους στο YouTube και το Facebook.

Μόνο αυτή τη χρονιά 26 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αμερική από το συγκεκριμένο παιχνίδι, σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, Dangerous Behaviors Foundation. Όπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους, από το 2007, έχουν πεθάνει 183 έφηβοι.

protothema.gr