Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 28, 2010

ΟΠΛΑ ΘΡΥΛΟΣ BERETTA SO6 EELL

Όπλα για ειδήμονες
Μόνο η Beretta παραμένει ο μοναδικός μεγάλος κατασκευαστής στον κόσμο που μπορεί και συνεχίζει να παράγει όπλα με πραγματικά ολόκληρες φωτιές. Διατηρεί την παράδοση της ικανότητας των μαστόρων της οπλουργικής που εκτιμάται με το χρόνο. Αυτά τα όπλα αναζητούν οι ειδικοί για την ομορφιά και τη μοναδικότητά τους
Τα πρώτα σύγχρονα αλληλεπίθετα Beretta εμφανίστηκαν το 1933 και γρήγορα ανακηρύχθηκαν τα πιο περίβλεπτα και κομψά κυνηγετικά όπλα στον κόσμο. Από τότε, κάθε πλευρά τους έχει τελειοποιηθεί και βελτιωθεί: σχέδιο, υλικά, ασφάλεια, μηχανισμός, φινίρισμα, διακόσμηση, και φυσικά η απόδοση.
Πάρτε ένα στα χέρια σας και θα καταλάβετε πόσο ξεχωριστό είναι. Το χαμηλό προφίλ του υποδοχέα είναι λεπτό και όμορφο, με ανθεκτικό σύστημα ασφάλισης με περαστό κλειδί σχεδιασμένο για χρήση από τις επόμενες γενιές. Το σύστημα εμπλέκεται στις υποδοχές, που έχουν κατασκευαστεί σαν αναπόσπαστο τμήμα του Monobloc και είναι τοποθετημένες στο ύψος του κεντρικού άξονα της πάνω κάννης, για να ελαχιστοποιείται το στρες του πυροβολισμού.
Η εξαεριζόμενη ρίγα λιμάρεται στο χέρι. Το κοντάκι, με πιστολοειδή λαβή ή αγγλικού τύπου, λαξεύεται σε ξύλο από ρίζα ευρωπαϊκής καρυδιάς υψηλής ποιότητας με το χέρι. Η ψάθα του χαράζεται βαθιά και κατόπιν έρχεται το φινίρισμα λαδιού ή βερνικιού.
Οι ολόκληρες φωτιές, απλές, ασφαλείς και αξιόπιστες έχουν αναγνωρισθεί για τη γρήγορη όπλιση και την άμεση αποκοπή τους. Η μονή σκανδάλη μπορεί να έχει επιλογή ή όχι. Αν ζητηθεί, διατίθεται και με διπλή σκανδάλη. Οι κάννες έχουν σταθερό τσοκάρισμα ή δέχονται εναλλάξιμα τσοκ Mobilchoke.
SO6 EELL. Αποκλειστική Τέχνη.
Τα SO6 EELL στολίζονται με τα καλύτερα σκαλίσματα, και υπογράφονται από τον δημιουργό. Ένα πλήθος από εξεζητημένες σκηνές ξεχωριστού στυλ μπορεί να εκτελεστεί, για να ταιριάζει στις προσωπικές απαιτήσεις και το γούστο του κατόχου, από μοτίβα με άνθη, παραδοσιακές κυνηγετικές σκηνές, εξωτικά θέματα, σκαλίσματα αγγλικού τύπου, μυθικές σκηνές, ζώα με χρυσά ένθετα...  δίνοντας προσοχή στη χρονική εξέλιξη και τις συνήθειες.
Για το κοντάκι και το ξυστό, στα SO6 EELL χρησιμοποιούνται μόνο αρίστης ποιότητας ξύλα από ρίζα καρυδιάς, επιλεγμένα για τους τόνους του χρώματος και την ανθεκτικότητά τους. Ο πελάτης διευκρινίζει τις τελικές διαστάσεις, και το κοντάκι εφαρμόζεται στη βάση με την μέγιστη φροντίδα. Στις ολόκληρες φωτιές εφαρμόζεται η αφαιρούμενη έκδοση με χειροκίνητες βίδες, προσφέροντας γρήγορη και εύκολη επιθεώρηση του άψογου τεχνικά μηχανισμού πυροδότησης. Η ελκυστική δερμάτινη θήκη με τα αξεσουάρ θεωρείται δεδομένη.
Γιάννης Μεννής

ΝΕΟ BERETTA SV10 PREVAIL III SPORTING KICK-OFF

ΜΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΑΥΛΟ OPTIMA-BORE 18,6 mm HIGH-PERFORMANCE


ΚΑΙ OPTIMA-CHOKES HIGH PERFORMANCE

 
Η έκφραση Prevail δηλώνει ένα όπλο φτιαγμένο, για να νικά τους ανταγωνιστές. Το SV10 δηλώνει τους δεσμούς οικογένειας με τα SO10 και DT10. Ένα τουφέκι μοντέρνου σχεδιασμού, νέας αισθητικής και τεχνολογίας κορυφής. Με φαρδιές ελλειπτικές επιφάνειες για καθαρή και πλούσια χάραξη. Με νέο μηχανισμό, πατέντα της BERETTA, για σταθερή εφαρμογή κάννης-μπάσκουλας-μετάλλου πάπιας και απαλό άνοιγμα. Με πάπια SEMI-BEAVERTAIL νέας σχεδίασης με μακρύτερο μοχλό. Με αποκλειστική σκανδάλη από σκληρό, αλλά ελαφρύ, τιτάνιο και γρήγορα αποσπώμενη σκανδαλοθήκη. Με πρωτοποριακό κοντάκι με προφίλ Q-STOCK, πατέντα της BERETTA (Q=Quick=κοντάκι που αποσυναρμολογείται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα) με εξαιρετικά αξιόπιστο σύστημα κλειδώματος και μέγιστη δυνατή εξατομίκευση. Με το νέο προηγμένο υδραυλικό σύστημα KICK-OFF (πατέντα της BERETTA κατευθείαν από την τεχνολογία των αυτοκινήτων) εξάλειψης της ανάκρουσης εγκατεστημένο, για πρώτη φορά παγκοσμίως, μέσα σε ξύλινο κοντάκι, με αποτέλεσμα τη μείωση της ανάκρουσης κατά -69% σε σχέση με τα συμβατικά ξύλινα κοντάκια, μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτερη σκόπευση δεύτερης βολής. Με δυνατότητα χρήσης μολύβδινων σκαγιών, ατσάλινων σκαγιών και ατσάλινων σκαγιών υψηλής απόδοσης (διάμετρος μεγαλύτερη από 3,5 mm και πιέσεις μεγαλύτερες από 1.370 bars), χάρη στο νέο διευρυμένο αυλό OPTIMA-BORE 18,6 mm HIGH-PERFORMANCE, στο μακρύ κώνο σφήνωσης και στα νέα OPTIMA-CHOKES HIGH PERFORMANCE. Καλως ήρθατε στην τρίτη γενιά των αγωνιστικών σούπερ ποζέ BERETTA! Θαλάμη: 76 mm (3�) magnum. Κάννη: 71 cm. Χώρα Κατασκευής: Ιταλία. Εγγύηση: 3 χρόνια.


 
 

Beretta 686 Onyx

Ασύγκριτη Ποιότητα, Ασύγκριτη Τιμή:
Σχεδιασμένα να ικανοποιούν κάθε τι που ο κυνηγός ζητά από ένα δίκαννο, τα αλληλεπίθετα Beretta Onyx αποδεικνύουν ότι μπορείτε να έχετε καταπληκτικά αποτελέσματα σε λογική τιμή.
Ενσωματώνουν όλα τα χαρακτηριστικά των φημισμένων σούπερ ποζέ της Beretta και συγχρόνως ανταποκρίνονται στις πιο δύσκολες συνθήκες και στα πιο απαιτητικά θηράματα.

Παραλλαγές Αισθητικής
Το 12άρι Onyx που έχει θαλάμη 3 1/2" (89mm), σχεδιασμένο ειδικά για κυνηγούς μεγαλύτερων θηραμάτων, έχει επάργυρη σκανδάλη και φινίρισμα ματ, για να μην γυαλίζει και ανακλά το φως. Το μοντέλο 686 Onyx High Gloss έχει ειδικό φινίρισμα στον υποδοχέα, το κοντάκι και την πάπια (ξυστό). Τα έντονα νερά στα ξύλα ανεβάζουν το επίπεδο εμφάνισης αυτού του μετρημένου σε τιμή κυνηγετικού όπλου. Κοντάκι και ξυστός είναι από το νέο ξύλο X-Tra. 
 
 Γιάννης Μεννής

 
Κοντάκι mm/in
Απόσταση σκανδάλης 368/14.5
Μικρή κλίση 35/1.38
Μεγάλη κλίση 55/2.17

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2011

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα και κλείνουν τα ανοιχτά - λόγω έλλειψης δουλειάς. Οι θιγόμενοι επαγγελματίες -αντί να κάνουν συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας- αποφασίζουν να προβούν σε μια πρωτότυπη μορφή αντίστασης: οι φαρμακοποιοί αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τα ταξί, οι ταξιτζήδες γίνονται φουρνάρηδες, οι δικηγόροι οδοντοτεχνίτες και οι κομμώτριες γίνονται δικηγόροι. Περιέργως, όλα λειτουργούν όπως πριν - είμαστε λαός με πολλά ταλέντα. Στις εκπτώσεις, οι τιμές φτάνουν σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα αλλά αυτοί που ψωνίζουν είναι ελάχιστοι και τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστια ζήτηση στα λίγα μαγαζιά που έχουν απομείνει και οι τιμές να φτάσουν σε αστρονομικά ύψη - σε περίοδο εκπτώσεων, ένα μπλουζάκι στο Zara κοστίζει όσο τρία διαμερίσματα στο Μανχάταν. Χρεοκοπεί η Πορτογαλία.
Οι Atenistas κλιμακώνουν τη δράση τους με μαξιλαροπόλεμο στα Ταμπούρια.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Ο Μπόμπολας κλείνει την ιστορική εφημερίδα «Έθνος», επειδή παίρνει τα δημόσια έργα ούτως ή άλλως, οπότε δεν την χρειάζεται πια. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η ΕΣΗΕΑ αποφασίζει να αντιδράσει σκληρά και κηρύσσει στάση εργασίας είκοσι δευτερολέπτων. Η Γιάννα Αγγελοπούλου ανακοινώνει την ίδρυση Κινήματος Πολιτών - το νέο κίνημα ονομάζεται «Δημοκρατική Δυναστεία» και έχει για σήμα έναν πολυέλαιο. Συλλαμβάνονται 20 χιλιάδες μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και ανακαλύπτονται 3 εκατομμύρια όπλα σε 6 χιλιάδες γιάφκες. Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων ξεσηκώνονται -επειδή οι γιάφκες θα μείνουν ξενοίκιαστες- και η κυβέρνηση αναγκάζεται να ελευθερώσει όλους τους συλληφθέντες, με τον όρο πως θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα νοίκια και τα κοινόχρηστα. Χρεοκοπεί και η Ισπανία. Την ημέρα των ερωτευμένων, οι Atenistas εξορμούν στο ρέμα του Ποδονίφτη και φιλούν τα βατράχια στο στόμα, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε μαλλί της γριάς - όχι τα βατράχια, οι Atenistas.

ΜΑΡΤΙΟΣ
Ξεκινάει στην ΕΡΤ η νέα εκπομπή της Έλλης Στάη «Η οδύσσεια μιας συμβασιούχας με πράσινα μάτια». Η Έλλη Στάη εμφανίζεται με μαύρη ρίζα και όλοι οι Έλληνες ξεσπάνε σε κλάματα - ούτε για την Κατερίνα Λέχου στο «Νησί» δεν έπεσε τέτοιος θρήνος. Συνεχίζονται οι πορείες διαμαρτυρίας, οι οποίες καταλήγουν έξω από τη Βουλή - εκτός από το ΠΑΜΕ που διαδηλώνει στο Γοργοπόταμο και στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο Θόδωρος Πάγκαλος βγαίνει μόνος του από τη Βουλή για να αγοράσει σαράντα σοκοφρέτες από το περίπτερο και δέχεται επίθεση από οργισμένους συνταξιούχους που του παίρνουν τις σοκοφρέτες και τις τρώνε μόνοι τους. Την επόμενη ημέρα, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος διατάζει να ναρκοθετηθεί ο χώρος έξω από τη Βουλή και ανακοινώνει στους βουλευτές πως στο εξής θα μπαίνουν και θα βγαίνουν στη Βουλή από τους υπονόμους. Χρεοκοπεί και η Ιταλία. Ο Μπερλουσκόνι, για να το ξεπεράσει, πηδάει δυο 15χρονες Βιετναμέζες. Για να δικαιολογηθεί, υποστηρίζει πως ήθελε να πηδήσει μόνο τη μία αλλά η άλλη δεν έφευγε από το κρεβάτι, οπότε της τον σφύριξε κι αυτηνής, για να μην έχει παράπονο. Τελικά αποδεικνύεται πως οι δυο Βιετναμέζες είναι σιαμαίες. Ο Μπερλουσκόνι επικαλείται έναν παλιό νόμο του Μουσολίνι -που προβλέπει ότι στο πήδημα ανήλικων σιαμαίων από το Βιετνάμ λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των ηλικιών τους- και την γλιτώνει.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Διεξάγονται εκλογές αλλά δεν πάει κανείς να ψηφίσει, οπότε ακυρώνονται. Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει πως ο λαός δεν πήγε στις κάλπες επειδή συμφωνεί απόλυτα με την πολιτική της κυβέρνησης. Για να αποφύγουν το λουκέτο, το Mega και το Al­ter συγχωνεύονται - το νέο κανάλι λέγεται «Mi­cro­cos­mos». Στα παράθυρα του δελτίου ειδήσεων του νέου καναλιού υπάρχει πολυκοσμία και δεν χωράνε όλοι, οπότε ο Χατζηνικολάου κάθεται στα γόνατα του Πρετεντέρη, η Τρέμη αγκαλιά με την Κάτια Μακρή  και ο Καψής στον ώμο του Τράγκα - ο Τράγκας τον λέει «παπαγαλάκι» και ο Καψής τον τσιμπάει με το ράμφος του. Ο Παύλος Τσίμας δεν θέλει να κάτσει στα γόνατα του Άκη Παυλόπουλου και αποφασίζει να γίνει συμπαρουσιαστής της Αννίτας Πάνια στη νέα εκπομπή «Mas­ter Παρατράγουδα», αλλά η Αννίτα ξενερώνει με τον Τσίμα, τον αποκαλεί «χαλβά», αποχωρεί από την εκπομπή και γίνεται συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Καπουτζίδη και της Δούκισσας Νομικού στο «Just the three of us». Οι Atenistas αποφασίζουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη δράση τους - εγκαταλείπουν τα ρεσώ και βγαίνουν στους δρόμους με μανουάλια. Χρεοκοπεί το Βέλγιο.

ΜΑΙΟΣ
Η Ελλάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον με τους Atenistas και το τραγούδι «Βάψε ροζ τη ζαρντινιέρα κι έλα να σου κάνω αέρα». Στη διάρκεια της τρίλεπτης εμφάνισής τους στη σκηνή της Γιουροβίζιον, οι Atenistas μαγειρεύουν, σφουγγαρίζουν το πάτωμα, βάζουν πλυντήριο, απλώνουν μπουγάδα, φυτεύουν δέντρα, τα ποτίζουν, ταΐζουν πεινασμένα παιδάκια, βαράνε τα ταμπούρλα, κάνουν ποδήλατο, παίζουν κρυφτό και καταφέρνουν να κερδίσουν την πρώτη θέση, αφού τους ψηφίζουν όλες οι νοικοκυρές και όλοι οι πρόσκοποι της Ευρώπης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδέχεται τους Atenistas στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου και οι Atenistas τον περνάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο με το ζόρι, επειδή είναι γέρος και πρέπει να κάνουν μια καλή πράξη. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλεί τους Atenistas να τραγουδήσουν την επόμενη Κυριακή στη Μητρόπολη Αθηνών, αλλά αυτοί αρνούνται ευγενικά επειδή την Κυριακή έχουν οργανώσει μια δράση για να απομακρύνουν τις κατσαρίδες από τα φρεάτια των αποχετεύσεων. Η απομάκρυνση των κατσαρίδων δεν γίνεται με βίαιο τρόπο ή με χημικές ουσίες -οι Atenistas μισούν τη βία και τα χημικά-, αλλά τελικά τις πείθουν να αποχωρήσουν από τα φρεάτια μετά από έναν ειλικρινή και πολιτισμένο διάλογο μαζί τους. Χρεοκοπεί η Αυστρία - καλά να πάθει γιατί ήταν η μόνη χώρα που δεν έδωσε το δωδεκάρι της στους Atenistas.

ΙΟΥΝΙΟΣ
Ο AN­T1, o ΣΚΑΙ και το Star συγχωνεύονται, για να αποφύγουν τη χρεοκοπία. Το νέο κανάλι ονομάζεται «Tourko­barok» και στο πρόγραμμά του κυριαρχούν τα τούρκικα σίριαλ με οικολογικό περιεχόμενο, τα οποία προλογίζει η Πετρούλα Κωστίδου. Η Πετρούλα γίνεται η εμβληματική προσωπικότητα του νέου καναλιού και αναλαμβάνει να δενδροφυτεύσει μόνη της τα Ιμαλάια. Πριν ξεκινήσει την αποστολή της, η Πετρούλα επισκέπτεται τον Δαλάι Λάμα στην Ινδία, τον αποκαλεί «σέξι καράφλα» και χορεύει μαζί του τσιφτετέλι. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανακοινώνει την ίδρυση ενός νέου Κινήματος Πολιτών, που ονομάζεται «Δημοκρατικό Μπότοξ» και έχει για σήμα την ίδια να δίνει σαμπάνια με το μπιμπερό σε ένα παιδί με καρκίνο. Το Athens Pride εξελίσσεται σε μια παταγώδη αποτυχία, αφού οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ -αντί να ιδροκοπάνε στην Κλαυθμώνος - προτιμούν να πάνε για μπάνιο. Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος κατηγορεί για την αποτυχία της διοργάνωσης τους Atenistas - για την ακρίβεια, δηλώνει πως «οι Atenistas είναι το Athens Pride του χειμώνα». Οι Atenistas παίρνουν ανάποδες και τον φυτεύουν στον Εθνικό Κήπο δίπλα σε έναν μαϊντανό, αφού πρώτα τον βάφουν φούξια. Χρεοκοπεί η Ελβετία, αλλά σκασίλα μας, γιατί δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΙΟΥΛΙΟΣ
Ο ιδρυτής του Wik­ileaks, Τζούλιαν Ασάντζ, επισκέπτεται την Ελλάδα, μετά από επίσημη πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία εγγυάται την προστασία του. Την επόμενη ημέρα, δυο Ελληνίδες τον κατηγορούν πως τις ξεπαρθένεψε χωρίς προφυλακτικό -αφού πρώτα τους υποσχέθηκε πως θα τις παντρευτεί-, αλλά, μετά το ξεπαρθένεμα, τους είπε ότι πάει να αγοράσει τσιγάρα και εξαφανίστηκε. Ο Ασάντζ συλλαμβάνεται και -μετά από πρόταση του Θόδωρου Πάγκαλου- μεταφέρεται αεροπορικώς στην πρεσβεία μας στην Κένυα, για να μην πέσει στα χέρια των Αμερικανών. Δυο μέρες μετά, ο Ασάντζ καταλήγει στο Γκουαντάναμο δεμένος χειροπόδαρα και ο Θόδωρος Πάγκαλος δηλώνει: «Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκα το ζήτημα, γιατί απάλλαξα τη χώρα από μία τρομακτική περιπέτεια». Χρεοκοπεί η Κύπρος και οι Ελληνοκύπριοι μεταναστεύουν μαζικά στα κατεχόμενα για να βρουν δουλειά. Οι Atenistas εξορμούν στα βράχια της Πειραϊκής -που κοιμάται ο Στέλιος ο μπεκρής- και ζωγραφίζουν πάνω σε όλα τα βότσαλα ένα ηλιοβασίλεμα κι ένα δάκρυ.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Στη χώρα δεν υπάρχει τουρίστας ούτε για δείγμα, επειδή η εγκληματικότητα έχει φτάσει στα ύψη και η Ελλάδα θεωρείται πια επικίνδυνος προορισμός διακοπών - επίσης, θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος τόπος διαμονής. Ο υπουργός Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος καλεί τους Έλληνες να αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους τουρίστες και φέρνει ως παράδειγμα τους Ινδούς, οι οποίοι, αν και πεινάνε, δεν τρώνε τις αγελάδες. «Οι τουρίστες είναι οι ιερές αγελάδες των Ελλήνων» δηλώνει ο κ. Γερουλάνος, αλλά οι Έλληνες, ούτως ή άλλως, δεν τους τρώνε ακόμα τους τουρίστες - για την ώρα, τους κλέβουν τα πορτοφόλια και τις αποσκευές. Αν η αγελάδα είχε πορτοφόλι και κοσμήματα, μπορεί να της τα έπαιρναν οι Ινδοί - από την άλλη, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι Ινδοί να ληστεύουν εδώ και χρόνια τις αγελάδες, αφού δεν έχουμε δει ποτέ καμιά αγελάδα με τσάντα και δαχτυλίδια. Οι Atenistas πάνε διακοπές στην Ίμπιζα για να ξεσκάσουν, αλλά - επειδή είναι πολύ του καθήκοντος- ορμάνε στις παραλίες και μαζεύουν τις γόπες, τις καπότες και τις κουράδες. Η δράση των Atenistas εξαγριώνει τους Ibizis­tas, οι οποίοι τους επιτίθενται, τους κάνουν μπλε μαρέν και τους πετάνε στη θάλασσα. Χρεοκοπεί το Λουξεμβούργο, αλλά το γεγονός περνάει απαρατήρητο, αφενός επειδή όλοι λείπουν σε διακοπές και αφετέρου επειδή κανείς ποτέ δεν ασχολείται με το Λουξεμβούργο.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, συγχωνεύεται ο «Ριζοσπάστης» με την «Αυγή». Η νέα εφημερίδα ονομάζεται «Ας όψεται η ανάγκη» και κυκλοφορεί μια φορά τον μήνα, επειδή κάθε φύλλο πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, τις 69 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τη σορό του Λένιν. Η Εκκλησία της Ελλάδος βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί για μια ακόμα φορά στο πολιτικό σύστημα και κατηγορεί το ΚΚΕ για τη σημερινή κατάντια της χώρας - ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δηλώνει πως, αν η ηγεσία του ΚΚΕ είχε αφήσει τον Άρη Βελουχιώτη να μπει στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του ΄44, η χώρα θα είχε γλιτώσει τόσο από τον καπιταλισμό όσο και από το παπαδαριό. Τη σκυτάλη παίρνει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος δηλώνει πως η Συμφωνία της Βάρκιζας ήταν το μεγάλο λάθος του ΕΑΜ και πως ο ΕΛΑΣ δεν έπρεπε να παραδώσει τα όπλα του, ενώ αφήνει άφωνους τους πάντες, όταν αποκαλύπτει πως δεν ήθελε να ορκίσει δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη επειδή τον θεωρεί καπιταλιστικό γουρούνι. Η κατάσταση στη χώρα βρίσκεται εκτός ελέγχου και οι Atenistas -για να εκφράσουν την αντίθεσή τους- μαζεύονται στη σπηλιά του Νταβέλη και τραβάνε τα βυζιά τους, ακούγοντας τη Λιλιπούπολη. Χρεοκοπεί και η Ολλανδία, σε ένδειξη συμπαράστασης στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανακοινώνει την ίδρυση ενός ακόμα Κινήματος Πολιτών. Το νέο κίνημα ονομάζεται «Δημοκρατική Αμνησία» και έχει για σήμα τον Μαθουσάλα. Ο Λουκάνικος, ο σκύλος- επαναστάτης, ξεκινάει απεργία πείνας έξω από τη Βουλή, επειδή αγανάκτησε πια να βλέπει τόσους μήνες τους Έλληνες να μαζεύονται όλο τσαμπουκά και τελικά να αποχωρούν σαν κότες. Δίπλα στον Λουκάνικο, υπάρχει μια πινακίδα που γράφει «Θα επαναστατήσετε επιτέλους ή τσάμπα γαβγίζω;». Η περιπέτεια του Λουκάνικου γίνεται πρωτοσέλιδο σε μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού, ευαισθητοποιεί την παγκόσμια κοινή γνώμη και ακούγονται φωνές που ζητούν να σβηστεί το χρέος της Ελλάδας για να ζήσει ο σκύλος. Άνδρες των ΜΑΤ και ομάδες αντιεξουσιαστών -σε μια προσπάθεια να φέρουν στο κέφι τον Λουκάνικο- παίζουν πόλεμο με δακρυγόνα, πέτρες και μολότοφ μπροστά από τη Βουλή, αλλά ο Λουκάνικος δεν γυρνάει ούτε να τους κοιτάξει. Οι Atenistas οργανώνουν καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα -για να συμπαρασταθούν στον Λουκάνικο- και τρώνε κόκαλα κουνώντας τις ουρές τους. Χρεοκοπεί η Μύκονος.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Ο Λουκάνικος συνεχίζει την απεργία πείνας, αρνείται να δεχτεί τροφή από ορό, γίνεται σύμβολο του αγώνα και η Ελλάδα κρατάει την ανάσα της.
Κλείνει ο Al­pha γιατί έχει και η μαλακία τα όριά της. Ο Mi­cro­cos­mos (που προέκυψε από τη συγχώνευση Mega και Al­ter) και το Tourko­barok (που προέκυψε από τη συγχώνευση AN­T1, ΣΚΑΙ και Star) συγχωνεύονται. Το νέο κανάλι ονομάζεται ΥΕΝΕΔ και προσφέρει στους τηλεθεατές ένα πλούσιο ελληνικό πρόγραμμα, στο οποίο δεσπόζει ο «Άγνωστος Πόλεμος». Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και αποφασίζουν να ενωθούν μέχρι να περάσει η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού - μόλις ο καπιταλισμός σταθεί ξανά στα πόδια του, θα διασπαστούν και θα δώσουν τη μάχη για τη νίκη του σοσιαλισμού. Η Γαλλία χρεοκοπεί και η Κάρλα Μπρούνι χωρίζει τον Νικολά Σαρκοζί για να παντρευτεί τον σωματοφύλακά του - ακόμα μια νίκη του λαϊκού κινήματος. Οι Atenistas διαπιστώνουν πως οι δράσεις τους δεν οδηγούν πουθενά και αποφασίζουν να βγουν στο βουνό, όχι για να φυτέψουν πεύκα και κυπαρίσσια, αλλά για να ξεκινήσουν το ένοπλο αντάρτικο - για να παραπλανήσουν τις δυνάμεις καταστολής, αλλάζουν όνομα και λέγονται πια «Manikiouris­tas».

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Χρεοκοπεί η Γερμανία και χτίζεται ξανά το Τείχος του Βερολίνου. Εκατομμύρια Γερμανοί προσπαθούν να πηδήσουν το Τείχος για να πάνε στην Ανατολική Γερμανία και να έχουν τουλάχιστον ένα πιάτο φαΐ και στέγη, αλλά οι στρατιώτες της Δυτικής Γερμανίας τους πυροβολούν στο ψαχνό -όσοι επιζούν μεταφέρονται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου. Στην Αθήνα, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και οι ασφαλίτες είναι χιλιάδες. Η παρουσία τους δεν ενοχλεί τους διαδηλωτές, αφού οι ασφαλίτες κατεβαίνουν πια οργανωμένοι σε δικό τους μπλοκ - έχουν να πληρωθούν δέκα μήνες και διαδηλώνουν κι αυτοί ενάντια στο σύστημα.

Μετά από 79 ημέρες απεργίας πείνας πεθαίνει ο Λουκάνικος. Οι τοίχοι της Αθήνας γεμίζουν αμέσως με το σύνθημα «Ο Λουκάνικος ζει!». Για να αποφύγει τη λαϊκή κατακραυγή, ο Γιώργος Παπανδρέου απευθύνει διάγγελμα από την ΥΕΝΕΔ στον ελληνικό λαό και δηλώνει πως η κηδεία του Λουκάνικου θα γίνει δημοσία δαπάνη και θα του αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους. Την ημέρα της κηδείας του Λουκάνικου, όλος ο λαός της Αθήνας είναι στους δρόμους. Την στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου ακουμπάει το φέρετρο του Λουκάνικου και λέει «σε αυτό το φέρετρο ακουμπάει όλη η Ελλάδα», ο Λουκάνικος πετάγεται όρθιος και του δαγκώνει το χέρι. Στη συνέχεια, ξεχύνεται τρέχοντας προς τη Βουλή, ενώ εκατομμύρια λαού τον ακολουθούν. Οι Έλληνες, με ηγέτη έναν τετραπέρατο αδέσποτο σκύλο, γκρεμίζουν επιτέλους το άθλιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο!

Καλή χρονιά και καλή τύχη!

Στον Λουκάνικο

Πηγή: http://www.thepressproject.gr/index.php

7 δισεκατομύρια ο πληθυσμός της γης το 2011

Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει φτάσει τα 6,9 δισεκατομμύρια την Πρωτοχρονιά και θα φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια μέχρι τα μέσα του 2011, ανακοίνωσε την Τρίτη (28/12), στο Ανόβερο μια γερμανική οργάνωση αρωγής που προωθεί τον έλεγχο των γεννήσεων.
Το Γερμανικό Ίδρυμα για τον Παγκόσμιο Πληθυσμό (DSW) έχει στον ιστότοπό του ένα "μετρητή πληθυσμού" που υπολογίζει τον...
τρέχοντα παγκόσμιο πληθυσμό από διάφορες πηγές ετήσιων δεδομένων.
Ο υπολογιστής θα γράφει 6.934.196.000 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 80 εκατομμύρια περισσότερα απ' ό,τι πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται κατά 2,6 ανθρώπους κάθε δευτερόλεπτο.
Το DWS δεν προέβλεψε την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια
cosmo.gr

H ΙΒΜ προβλέπει ολογραφικές κλήσεις και μπαταρίες που «αναπνέουν»

Eάν πιστεύετε στα μέντιουμ τότε πιστέψτε και αυτό: Μέχρι το 2015 τα κινητά τηλέφωνα θα δίνουν τη δυνατότητα για ολογραφικές συνομιλίες με εικόνα 3D που θα απεικονίζει τους συνομιλούντες και επιπλέον οι μπαταρίες θα φορτίζονται από τον αέρα. Αυτά τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ερευνητές της IBM.
Επιπλέον οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα επόμενα πέντε χρόνια τα laptops και οι υπολογιστές θα προβλέπουν την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο.
Συνεχίζουν λέγοντας πως οι μπαταρίες του 2015 θα διαρκούν 10 φορές περισσότερο και θα βασίζονται<…>
σε ενεργειακά πεδία τα οποία χρειάζονται μόνο τον αέρα για να αλληλεπιδρούν και να επαναφορτίζονται.
Τέλος τα σπίτια στο μέλλον θα διαθέτουν θέρμανση η οποία θα προέρχεται από κέντρα πληροφοριών (Data Centers). Περισσότερες λεπτομέρειες δεν διαθέτουμε.
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.bloomberg.com/ 
www.secnews.gr

Times: "Ομάδα της χρονιάς" οι 33 μεταλλωρύχοι της Χιλής

Οι 33 μεταλλωρύχοι της Χιλής που πέρασαν 69 ημέρες στα έγκατα της γης, σε βάθος 600 μέτρων, πριν ανεβούν στην επιφάνεια στη...
 διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης την οποία παρακολούθησε ο πλανήτης με κομμένη την ανάσα, ανακηρύχθηκαν σήμερα "ομάδα της χρονιάς" από τους Times.
"Τη χρονιά αυτή σημάδεψαν οι πλημμύρες, οι σεισμικές δονήσεις, τα σύννεφα στάχτης και η λιτότητα. Ωστόσο όλα αυτά τα αντιστάθμισε μια επική ιστορία ανθρώπινου θάρρους και μια επιχείρηση διάσωσης που ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα και έδωσε στον κόσμο μια ευκαιρία να χαρεί", γράφει η εφημερίδα.
"Θα θυμόμαστε το 2010 ως τη χρονιά της απίστευτης επιχείρησης διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων της Χιλής που ήταν θαμμένοι σε βάθος 600 μέτρων, κάτω από την έρημο Ατακάμα και οι οποίοι επέζησαν της μεγαλύτερης υπόγειας παγίδας της ιστορίας", προστίθεται.
Είναι "καθημερινοί άνθρωποι που παγιδεύτηκαν σε μια εξαιρετική κατάσταση και ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων. Η αποφασιστικότητά τους αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους. Για το λόγο αυτό η εφημερίδα ονόμασε "τους 33" ομάδα της χρονιάς.
newsit.gr

Το ψυγείο του μέλλοντος

Οι νοικοκυρές και οι εργένηδες του μέλλοντος θα έχουν ένα απρόσμενο σύμμαχο: το ψυγείο τους. Βρετανοί επιστήμονες...
 του πανεπιστημίου του Κεντρικού Λανκασάιρ, σε συνεργασία με το online σούπερ μάρκετ Ocado, αναπτύσσουν ένα φουτουριστικό ψυγείο, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα προτείνει φαγητά για μαγείρεμα, ανάλογα με τα τρόφιμα που έχουν απομείνει στο εσωτερικό του, ενώ αυτομάτως θα στέλνει ηλεκτρονικές παραγγελίες στο σούπερ μάρκετ για να ανανεώσει το περιεχόμενό του.
Το ψυγείο επίσης θα προωθεί στο μπροστινό τμήμα των ραφιών του εκείνα τα τρόφιμα που ετοιμάζονται να λήξουν, ώστε να τα χρησιμοποιήσει πρώτα ο ιδιοκτήτης του. Οι ερευνητές, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», ελπίζουν ότι θα καταφέρουν το ψυγείο να μειώσει τις τροφές που πετιούνται γιατί έληξαν ή χάλασαν επειδή ξεχάστηκαν. Ειδικοί αισθητήρες θα ανιχνεύουν τυχόν αέρια από τρόφιμα σε φάση αποσύνθεσης.

Οι επιστήμονες προγραμματίζουν, ακόμα, το ψυγείο, ώστε να διαθέτει μια ευρεία γκάμα προτεινόμενων συνταγών για μαγείρεμα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου και την χώρα όπου βρίσκεται.
Το ψυγείο, το οποίο θα αυτοκαθαρίζεται, σχεδιάζεται με γνώμονα την ανάγκη των πολυάσχολων σημερινών ανθρώπων, που θέλουν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. Έτσι, το ψυγείο θα μπορεί να «τσεκάρει» συνεχώς τα ράφια του για να δει τι τρόφιμα διαθέτει και, στη συνέχεια, θα αξιοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να προτείνει φαγητά και να κάνει online παραγγελίες.
Σε μια ακόμα πιο προχωρημένη εξέλιξη, το ψυγείο θα συνδέεται ηλεκτρονικά με τον…σκουπιδοτενεκέ της κουζίνας, ο οποίος θα είναι επίσης «δικτυωμένος» με αισθητήρες. Το ψυγείο θα μπορεί να παίρνει μια εικόνα του τι έχει πεταχτεί στα σκουπίδια, αντί να φαγωθεί, και έτσι θα μπορεί στο μέλλον να προτείνει μικρότερες μερίδες για μαγείρεμα, ώστε να γίνει εξοικονόμηση στις ποσότητες των πρώτων υλών που καταναλώνονται.

http://taneatouoropou.blogspot.com/2010/12/blog-post_6074.html

Επιστημονικές ανακαλύψεις... προσεχώς

Η δεκαετία με τη μεγαλύτερη πρόοδο στις επιστημονικές ανακαλύψεις της ιστορίας ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, παρά τους ελλιπείς πόρους ενώ χάρη στην αύξηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων ο ρυθμός της επιστημονικής έρευνας αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος το επόμενο έτος.

   

Πολλές σημαντικές ανακαλύψεις της δεκαετίας τις χρωστάμε μεταξύ άλλων στην κλιμάκωση των ικανοτήτων ηλεκτρονικών συσκευών. Η αποκωδικοποίηση, για παράδειγμα, του ανθρωπίνου γονιδιώματος χρειαζόταν πολλά χρόνια και εκατοντάδες μηχανήματα. Το 2010, ένα μοναδικό μηχάνημα «αλληλούχισης» μπορεί πια να διαβάσει τρία ανθρώπινα γονιδιώματα σε μόλις μια εβδομάδα.
Χαρακτηριστικό της επιστήμης του 21ου αιώνα είναι η μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των επιστημόνων και η συλλογική εργασία, κάτι που οφείλεται εν μέρη και στην ανάπτυξη του διαδικτύου.
Τι φέρνει ο νέος χρόνος
Πλούσιο σε επιστημονικές προόδους και ανακαλύψεις εκτιμάται ότι θα είναι και το επερχόμενο 2011. Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος πεδία έρευνας αναμένεται να είναι τα εξής:
Επιταχυντής CERN: Θα δημοσιοποιηθούν τα πρώτα ουσιαστικά αποτελέσματα των κρίσιμων πειραμάτων του και δεν αποκλείονται ανακαλύψεις για το μποζόνιο του Χιγκς («σωματίδιο του Θεού») και για την αντι-ύλη (μερικοί ελπίζουν ακόμα και για την εύρεση ενδείξεων για έξτρα διαστάσεις), επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη μιας Νέας Φυσικής.
Παραγωγή ενέργειας με σύντηξη μέσω λέιζερ: Αναμένεται για πρώτη φορά να συμβεί κάτι τέτοιο από την Εθνική Εγκατάσταση Ανάφλεξης (National Ignition Facility-NIF) των ΗΠΑ, μια εξέλιξη που, αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει ορόσημο στην έρευνα για μια νέα πηγή ενέργειας. Το NIF συγκεντρώνει τη συνδυασμένη ενέργεια 192 ακτίνων λέιζερ πάνω σε ένα μικροσκοπικό στόχο δευτέριου-τρίτιου. Ύστερα από τις επιτυχημένες δοκιμές του 2010, στόχος μέχρι το τέλος του 2011 είναι να πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη «πρώτη ανάφλεξη», δηλαδή η παραγωγή περισσότερης ενέργειας από πυρηνική σύντηξη σε σχέση με αυτήν που απαιτείται αρχικά για την πυροδότηση των σχετικών αντιδράσεων.
Νέα όπλα κατά των ιών: Αντισώματα ευρέως φάσματος δράσης (bNAbs), που θα μπορούν να επιτίθενται σε μια σειρά στελεχών ιών, όπως του AIDS και της γρίπης.
Εμβόλιο κατά της ελονοσίας: Αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του 2011.
Νέοι εξωπλανήτες: Το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ», που κυνηγά αποκλειστικά πλανήτες, θα δημοσιοποιήσει τα νέα ευρήματά του τον Φεβρουάριο, πιθανότατα επιβεβαιώνοντας ότι οι «σούπερ-Γαίες» είναι συχνό φαινόμενο στο γαλαξία μας και πέρα από αυτόν. Νέα ώθηση αναμένεται στο συνεχώς ανερχόμενο πεδίο της αστροβιολογίας, που αναζητά ζωή στα άστρα.
Πυρετός στο διάστημα: Πέρα, όμως, από τους εξωπλανήτες, οι επιστήμονες θα έχουν με πολλά άλλα να ασχοληθούν στο διάστημα. Μεταξύ άλλων, το διαστημόπλοιο Dawn (Αυγή) πρόκειται να τεθεί τον Ιούλιο σε τροχιά επί ένα χρόνο γύρω από τον αστεροειδή Vesta (Εστία), το δεύτερο μεγαλύτερο σώμα στη ζώνη των αστεροειδών. Το νέο ρόβερ “Curiosity” (Περιέργεια) της NASA προγραμματίζεται να εκτοξευτεί τον φθινόπωρο, με προορισμό τον Άρη, όπου το ήδη υπάρχον ρόβερ “Opportunity” (Ευκαιρία) θα αναλάβει να ερευνήσει το γιγάντιο κρατήρα “Endurance” (Αντοχή). Εξάλλου, τον Νοέμβριο η Ρωσία σκοπεύει να εκτοξεύσει το νέο σκάφος της με προορισμό το δορυφόρο «Φόβο» του Άρη. Επίσης, εντός του 2011 η NASA προγραμματίζει την εκτόξευση της αποστολής “Juno” για το Δία, ενώ τον Μάρτιο θα φτάσει πλέον στον Ερμή και θα τεθεί σε τροχιά γύρω του το σκάφος “Messenger” (Αγγελιαφόρος), έπειτα από ταξίδι 6,5 ετών. Τέλος, ο στόλος των αμερικανικών διαστημικών λεωφορείων, μετά από 30 χρόνια, πιθανότατα θα αποσυρθεί εντός του 2011 και το ρόλο τους για τροφοδοσία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού προορίζονται να αναλάβουν το εμπορικό SpaceX (που έκανε δύο πετυχημένες πτήσεις μέσα στο 2010) και άλλα ιδιωτικά σκάφη.
Σκοτεινή ύλη: Αν όλα πάνε καλά, το διαστημικό λεωφορείο “Endeavour” θα μεταφέρει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό όργανο, το Μαγνητικό Φασματόμετρο Άλφα, έναν ανιχνευτή κοσμικών ακτίνων, ο οποίος θα επιχειρήσει να ανιχνεύσει σωματίδια της «σκοτεινής ύλης» που πιθανώς παράγονται στο σύμπαν από συγκρούσεις σωματιδίων υψηλής ενέργειας. Τα πρώτα ερευνητικά αποτελέσματα αναμένονται ως το τέλος του 2011.
Σκοτεινή ενέργεια: Θα την μελετήσει το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο, το «Dark Energy Survey», που αναμένεται να ενεργοποιηθεί στη Χιλή τον επόμενο Οκτώβριο από το ερευνητικό κέντρο σωματιδιακής φυσικής Fermilab (το αντίστοιχο του CERN στις ΗΠΑ). Διαθέτοντας κάμερα 570 megapixel, θα καταγράψει την ταχύτητα 300 εκατομμυρίων γαλαξιών για να μετρήσει το ρυθμό της επιταχυνόμενης διαστολής του σύμπαντος εξαιτίας της σκοτεινής ενέργειας.
Διεθνές Έτος Χημείας το 2011: Έχει οριστεί από τον ΟΗΕ και την Unesco, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από το βραβείο Νομπέλ που πήρε η Μαρί Κιουρί το 1911 για την ανακάλυψη των στοιχείων του ραδίου και του πολωνίου. Επίσης, το 2011 η Διεθνής Ένωση Χημικών Εταιριών εορτάζει τα 100 «γενέθλια» από την ίδρυσή της. Ακόμα συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που ο βρετανός επιστήμων Έρνεστ Ράδερφορντ παρουσίασε το ιστορικό θεωρητικό μοντέλο για τη σύσταση του ατόμου, καθώς επίσης εορτάζεται ένας αιώνας από την ανακάλυψη του φαινομένου της υπεραγωγιμότητας από τον Ολλανδό Χάϊκε Κάμερλινγκ Όνες, ο οποίος για αυτό το λόγο πήρε και το Νόμπελ Φυσικής το 1913.
www.enet.gr

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ BERETTA DT10 Το καθαρόαιμο σκοπευτικό

  

  To DT10 είναι καθαρόαιμο σκοπευτικό όπλο! Είναι σχεδιασμένο από την αρχή για να δώσει κάθε δυνατό πλεονέκτημα στον σοβαρό σκοπευτή.
Το θεμέλιο του DT10 είναι η βάση του, που ενσωματώνει τα στοιχεία τα οποία έκαναν τα σουπερποζέ Beretta τόσο επιτυχημένα και θεμελίωσαν την αντοχή τους στον χρόνο... Η βάση έχει το κλασικό σχήμα με τους τραπεζοειδείς ώμους και τους ανταλλάξιμους πίρους καννών. Ομως η σύνθεση περιλαμβάνει και κάτι παραπάνω: βιδωτούς ώμους που επιτρέπουν την ανακαίνιση της εφαρμογής καννών και βάσης, σε περίπτωση που οι κάννες κουνήσουν.

Τα κλειδιά του DT10 έρχονται από τη σειρά SO και όχι από το 682. Το κλειδί που κλειδώνει τις κάννες είναι συρταρωτό, στεγάζεται στο πάνω μέρος της βάσης και αγκιστρώνει δύο κλειδιά που εξέχουν από το πίσω μέρος των καννών. Αυτό το κλείδωμα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στη χρήση, όπως έχει αποδειχτεί από τα όπλα της σειράς SO που κατασκευάζονται από το 1945. Οπλα SO από την αρχική παραγωγή συνεχίζουν να λειτουργούν, χωρίς κανένα πρόβλημα στα κλειδιά τους.
Η βάση του DT10 έχει το πλεονέκτημα των Beretta, όπου είναι περίπου... αδύνατο για χώματα και σωματίδια να περάσουν μέσα στον μηχανισμό! Οι οπλιστήρες λειτουργούν μέσα σε οπές, άρα δεν υπάρχει άνοιγμα ούτε από αυτούς, ούτε από συρτάρια κλπ. που οδηγούν στον μηχανισμό. Επίσης, η βάση έχει τοιχώματα πάχους 5 χιλιοστών για αυξημένη αντοχή, κάτι σημαντικό σε σκοπευτικό όπλο που θα ρίξει πολλές χιλιάδες φυσίγγια σε προπονήσεις.
Ο πυροδοτικός μηχανισμός του DT10 είναι αποσπώμενος, αλλά... με όρους. Η διαδικασία της απόσπασης απαιτεί κάποιες ειδικές «μανούβρες» που καθυστερούν την απόσπαση, σε σύγκριση με άλλα όπλα όπως τα Gamba και Perazzi. Στο DT10 η απόσπαση είναι αρκετά περίπλοκη, για να αποθαρρύνει κλοπές και επιπόλαιες αποσπάσεις του μηχανισμού για απλή επίδειξη (και αυτό δεν είναι κακό). Για να βγει η σκανδαλοθήκη πιέζεται η ασφάλεια μπροστά, μέχρι να κλειδώσει σε μια ειδική θέση. Ανοίγει το όπλο και μόνο τότε βγαίνει η σκανδαλοθήκη...
Οι σφύρες του πυροδοτικού μηχανισμού ενεργοποιούνται από ελατήρια V, ενώ η μονή σκανδάλη είναι αδρανείας (ένα σύστημα που η Beretta γνωρίζει πολύ καλά). Η επιλογή της σκανδάλης γίνεται από το κουμπάκι πάνω στην ασφάλεια με μια διαφορά: στο DT10 είναι μεγαλύτερο από ό,τι στα κυνηγετικά σουπερποζέ της Beretta και σαφώς πιο εύχρηστο.


Το DT10 που εξετάσαμε είναι μοντέλο Σπόρτινγκ, με μήκος καννών 76 εκατοστών. Οι κάννες 76 -ή ακόμη και 80- εκατοστών είναι δημοφιλείς στο Σπόρτινγκ, όπου το πρόσθετο μήκος βοηθά στην κίνηση του όπλου και στην προσκόπευση.
Οι αυλοί των καννών είναι 18,6, ενώ οι θαλάμες 76 χιλιοστών. Ενα ακόμα γνώρισμα του όπλου Σπόρτινγκ, όπου η μακριά θαλάμη προτιμάται, αν και οι γομώσεις μάγκνουμ δεν επιτρέπονται σε αγώνες.
Βέβαια το DT10 συνοδεύεται από 5 τσοκ κωδικοποιημένα με χρώμα, καθώς και αγγλική γραπτή ένδειξη του τσοκαρίσματος. Στο Σπόρτινγκ είναι αποδεκτή η αλλαγή τσοκ, ανάλογα με τον βατήρα και την πορεία του στόχου.
Η καλή βλητική απόδοση και η αντοχή δεν θα κάνουν τίποτε αν τα σκάγια δεν πάνε εκεί που πρέπει, αν το όπλο δεν έχει την απαιτούμενη εργονομία. Το DT10 προσφέρει μια σειρά από εργονομικά στοιχεία που στόχο έχουν την άνεση του σκοπευτή και την απόλυτη εφαρμογή του όπλου στα μέτρα του.
Το κοντάκι είναι από εξαιρετική καρυδιά, όπως αρμόζει σε ένα αναμνηστικό δείγμα ενός ποιοτικού όπλου. Η ράχη του κοντακιού ρυθμίζεται με ένα κλειδάκι τύπου άλεν, ενώ ο σκοπευτής μπορεί να ρυθμίσει τη θέση της ράχης στο ύψος, καθώς και την πλάγια μετατόπιση. Η λαβή είναι ανατομική, με άψογη ψάθα και μια αρκετά καλή καμπύλη, για σίγουρη τοποθέτηση του δεξιού χεριού. Το πέλμα του κοντακιού είναι βιδωτό, οπότε μπορεί να αλλάξει για να ρυθμίσει τη γωνία και το μήκος ο σκοπευτής, αν χρειαστεί...

Η πάπια του DT10 έχει ένα από τα πιο βολικά σχήματα πάπιας για σουπερποζέ (χωρίς αυτό το ανεκδιήγητο σνάμπελ!). Είναι παράλληλη σε όλο της το μήκος, με ψάθα που αγκαλιάζει την πάπια για σταθερή τοποθέτηση του αριστερού χεριού.
Η εργονομία δεν σταματά στο κοντάκι. Ο μοχλός ανοίγματος είναι πεπλατυσμένος για άνεση και αυτό είναι σημαντικό σε ένα σκοπευτικό όπλο που ανοίγει και κλείνει συνεχώς, λόγω των κανόνων ασφαλείας. Η άνεση του σκοπευτή έχει ληφθεί υπόψη και στη σχεδίαση της ασφάλειας και του επιλογέα (που είναι μεγάλα και εύχρηστα).
Η ρίγα είναι παράλληλη, πλάτους 8 χιλιοστών, και με πολύ καλή αντιθαμβωτική χάραξη. Η ρίγα στο σκοπευτικό όπλο έχει σημασία, διότι είναι ένα μέσο υπολογισμού της αρχικής σκοπευτική θέσης, κάτι που δεν έχει εφαρμογή στο κυνήγι.
Ενα πολύ σημαντικό μέρος του σκοπευτικού όπλου είναι η σκανδάλη. Στο DT10 η σκανδάλη είναι ανατομική, με ρύθμιση για τη θέση της, ώστε να βολεύει κάθε διάσταση χεριού που θα πιάσει το όπλο. Ομως αυτό που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό στο DT10, είναι η αίσθηση της σκανδάλης: απόλυτα ξερή, με ελάχιστη διαδρομή και άμεση ανταπόκριση στη δεύτερη βολή. Είναι μια σκανδάλη από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει.
Τα όπλα Beretta εισάγονται από την Beretta Ελλάς ΕΠΕ, τηλέφωνο 210-3250614.
  Κείμενο: Νικήτας Κυπρίδημος

ΝΕΚΡΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΝΕΚΡΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Ένα ακόμη αρκουδάκι έπεσε θύμα τροχαίου τη νύχτα των Χριστουγέννων στον κάθετο άξονα Σιάτιστας ?Κρυσταλλοπηγής της Εγνατίας Οδού, στα όρια του Δήμου Ίωνος Δραγούμη στην έξοδο προς το ΔΔ Βογατσικού. Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν συμβεί μάλιστα τα 2/3 των τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες, ενώ όλος ο τομέας αποτελεί διάδρομο επικοινωνίας του πληθυσμού των αρκούδων μεταξύ των ορεινών όγκων Γράμου-Βοΐου και Άσκιου.
Τις περιβαλλοντικές οργανώσεις ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ειδοποίησε η Τροχαία Καστοριάς. Όταν έφτασε στην περιοχή η κτηνίατρος της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, το αρκουδάκι ήταν ήδη νεκρό. Η νεκροψία που ακολούθησε έδειξε πως η μικρή αρσενική αρκούδα, ηλικίας περίπου ενός έτους και βάρους 30 κιλών ήταν θανάσιμα τραυματισμένη στην κοιλιακή χώρα, ενώ ήταν σπασμένη η λεκάνη της και είχε αποκολληθεί το πίσω της πόδι. Η αρκούδα μεταφέρθηκε στον κτηνιατρικό σταθμό περίθαλψης άγριων ζώων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με σκοπό να γίνει σήμερα το πρωί νεκροψία από νομαρχιακό κτηνίατρο και να ταφεί από το δασαρχείο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, ξημερώματα της 25ης Δεκεμβρίου, οδηγός διαπίστωσε ξαφνικά την παρουσία μία αρκούδας με δύο μικρά, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν το δρόμο και προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση. Ο ελιγμός του αυτοκινήτου γλύτωσε τη μαμά με το ένα μικρό, το δεύτερο αρκουδάκι όμως δεν πρόλαβε να περάσει το δρόμο οπότε και έχασε και τη ζωή του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η μαμά αρκούδα παρέμεινε για αρκετή ώρα στα πρανή του δρόμου φωνάζοντας για το δεύτερο μικρό, το οποίο όμως είχε βρει ακαριαίο θάνατο.
Το περιστατικό έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η περίφραξη στον κεντρικό άξονα της Εγνατίας Οδού δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές οι οποίες έχουν προταθεί από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, ενώ η κατασκευή διαβάσεων πανίδας και προστατευτικού φράχτη σε κρίσιμες καθέτους της Εγνατίας, και ειδικά στο τμήμα «Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή», που αποτελούν περάσματα της καφέ αρκούδας, δεν έχουν καν δρομολογηθεί παρά τα επανειλημμένα υπομνήματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς από το 2008.
Το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί ακόμη ανθρώπινος τραυματισμός στα πολυάριθμα τροχαία ατυχήματα με αρκούδες των τελευταίων ετών αποτελεί καθαρά θέμα τύχης.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι αρκούδες εμφανίζουν διαταραχές στη διαδικασία εισόδου στη φάση χειμέριου ύπνου λόγω των ασυνήθιστων για την εποχή διακυμάνσεων της θερμοκρασίας, και έτσι συνεχίζουν να βρίσκονται εκτεθειμένες σε ανθρωπογενείς απειλές.
Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ, σε συνεργασία με τη Νομαρχία και την Αναπτυξιακή Καστοριάς υλοποιεί από τον Οκτώβριο του 2010 πρόγραμμα LIFE στο νομό με σκοπό, μεταξύ άλλων, τον περιορισμό των ατυχημάτων με θύματα αρκούδες στο οδικό δίκτυο του νομού Καστοριάς αλλά και την αύξηση της οδικής ασφάλειας για τους οδηγούς. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2014 και στο πλαίσιο αυτό, θα λειτουργήσει Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την αρκούδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, η οποία θα επεμβαίνει και σε αντίστοιχα περιστατικά.
ethnos.gr

Μοναχός του Αγίου Όρους με καταθέσεις εκατομμύριων ευρώ!

Φύλλο και φτερό κάνουν τον τραπεζικό λογαριασμό μοναχού του Αγίου Όρους οι διωκτικές αρχές καθώς βρέθηκαν σε αυτόν καταθέσεις ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ!Σύμφωνα με την «Μακεδονία της Κυριακής», 45χρονος μοναχός ο οποίος εγκαταβιεί σε μοναστήρι του Αγίου Όρους και λειτουργεί ως πνευματικός γυναικείας αδελφότητας στον νομό Ημαθίας, εντοπίστηκε να κατέχει τραπεζικό λογαριασμό με καταθέσεις περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ!
Οι διωκτικές αρχές έβαλαν στο στόχαστρο τον... μεγαλοκαταθέτη μοναχό όταν διαπιστώθηκαν κινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών στο λογαριασμό του.
Για το θέμα έχει ενημερωθεί η εισαγγελία πρωτοδικών Βέροιας η οποία και εξετάζει τη δικογραφία.
Από την πλευρά του ο μοναχός που υποστηρίζει ότι τα χρήματα δεν είναι δικά του αλλά συγκεντρώνονται εδώ και χρόνια από πιστούς, με μοναδικό σκοπό την ανέγερση μοναστηριού στην Ημαθία.
star.gr

30 λεπτά δωρεάν από την Skype, αποζημίωση για το blackout


Μετά το blackout της περασμένης εβδομάδας, ο CEO της Skype (Tony Bates), υποσχέθηκε 30 λεπτά δωρεάν σε όλους τους χρήστες...
της υπηρεσίας που είχαν υπόλοιπο χρημάτων στο λογαριασμό τους κατά τη διάρκεια της βλάβης.
Ο Bates δεν ανέφερε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή τη βλάβη, αλλά προσπάθησε να καθησυχάσει το κοινό λέγοντας ότι δεν πρόκειται για επίθεση από hackers. Πλέον, η υπηρεσία επανέρχεται σταδιακά σε πλήρη λειτουργία, αν και υπάρχουν αναφορές για μικροπροβλήματα κατά την πραγματοποίηση ομαδικών κλήσεων.
Όσοι πληρείτε τις προϋποθέσεις και θέλετε να διεκδικήσετε τα 30 δωρεάν λεπτά, θα πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Skype και να αποστείλλετε email με το ακόλουθο μήνυμα:
“During the blackout I could not make calls using the credit available. I therefore ask you to enter the refund (bonus of thirty minutes of calls) provided by Skype’s CEO, Tony Bates, in an official post in your blog“

Skype: Βιντεοκλήσεις έρχονται στο iPhone

Πριν από λίγες μέρες το Skype ήταν στο επίκεντρο των ειδήσεων λόγω ενός προβλήματος που το έθεσε προσωρινά εκτός λειτουργίας. Αφού λοιπόν το πρόβλημα αποκαταστάθηκε ήρθαν και τα ευχάριστα νέα για τους χρήστες της mobile έκδοσης της εφαρμογής. Πρόκειται λοιπόν για ένα update που θα γίνει σύντομα διαθέσιμο και θα αναφέρεται στις συσκευές της Apple, iPhone 4 και το νέο iPod, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη δυνατότητα video κλήσεων, την οποία φαίνεται να αποζητούν οι κάτοχοι των εν λόγω συσκευών. Το συμπέρασμα ότι το επικείμενο update είναι στα σκαριά βγήκε από ένα άρθρο της επίσημης σελίδας του Skype με τίτλο «Πως μπορώ να κάνω βίντεοκλήσεις με το Skype για iPhone;». Στη συγκεκριμένη όμως σελίδα γίνεται επίσης αναφορά για πιθανές χρεώσεις από πλευράς παρόχων.

Παρόλο που το iOS θα είναι λογικά το πρώτο OS που θα λάβει το καινούριο αυτό update, συζητήσεις γίνονται για να το λάβει τόσο το Android όσο και τα υπόλοιπα λειτουργικά σε όχι και τόσο μακρινό χρονικό διάστημα.

adslgr.com

Τίτλοι τέλους για το «Ράδιο Αρβύλα»;

Μπορεί τα νούμερα τηλεθέασης του «Ράδιο Αρβύλα» να μην δικαιολογούν τη διακοπή του, ωστόσο ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του φαίνεται πως έχουν πάρει την οριστική τους απόφαση...

να μην συνεχίσουν τη δημοφιλή εκπομπή την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.
Παρά τις άριστες σχέσεις των υπευθύνων του ΑΝΤ1 με τον Κανάκη, ο τελευταίος θεωρεί ότι ο κύκλος της επιτυχημένης αυτής προσπάθειας οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και πως είναι πιο σοφό να βάλει ένα τέλος τώρα, πριν βαρεθεί ο κόσμος.
Απ' την πλευρά τους, πάντως, οι υπεύθυνοι του καναλιού του Αμαρουσίου δεν είναι αρνητικοί στη συνέχιση του «Ράδιο Αρβύλα» για μια ακόμη χρονιά, ωστόσο έχουν ξεκαθαρίσει στους παρουσιαστές της εκπομπής ότι θα σεβαστούν οποιαδήποτε απόφαση πάρουν για το επαγγελματικό τους μέλλον και πλέον αναμένουν τις επόμενες ημέρες να τους κοινοποιηθεί από τον Κανάκη η τελική τους απάντηση.
Όπως όλα δείχνουν, το «όχι» του τελευταίου είναι μάλλον βέβαιο και, όπως μαθαίνουμε, ήδη σχεδιάζει μια live εκπομπή για την επόμενη σεζόν, η οποία θα προβάλλεται στην prime time ζώνη του σταθμού. Όσο για κάποια σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει περί πιθανότητας συνεργασίας του με τον Γρηγόρη Αρναούτολου, προς το παρόν τίποτα από αυτά δεν επαληθεύεται και πιθανόν πρόκειται απλά για φήμες.
tempo.gr

Με εντολή Πούτιν, η Ρωσική κυβέρνηση θα έχει στραφεί στο δωρεάν λογισμικό έως το 2015

Οι ρωσικές υπηρεσίες και τα ομοσπονδιακά σώματα της χώρας στρέφονται και επίσημα στη χρήση δωρεάν λογισμικού στο οποίο...
περιλαμβάνεται και το Linux, με σκοπό μάλιστα να έχουν ολοκληρώσει τη μετάβαση έως το 2015. Η επικύρωση της απόφασης πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τον Ρώσο πρωθυπουργό, Βλάντιμιρ Πούτιν, με την υπογραφή εντολής που εγκρίθηκε στις 17 Δεκεμβρίου και επηρεάζει όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες της χώρας.
Το έγγραφο περιλαμβάνει 25 σημεία που επισημαίνουν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση της Ρωσίας προκειμένου να εγκαταλείψει το εμπορικό λογισμικό για χάρη δωρεάν ή / και open source εναλλακτικών, όπως είναι το Linux.
Κάθε σημείο κατονομάζει τις συγκεκριμένες ενέργειες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, την υπηρεσία που είναι υπεύθυνη να τις υλοποιήσει, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και το προσδοκώμενο τελικό αποτέλεσμα.
Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Ρωσική κυβέρνηση κινείται σταθερά προς την κατεύθυνση του δωρεάν λογισμικού τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2008 είχε δώσει εντολή στα σχολεία να χρησιμοποιούν δωρεάν λογισμικό σε όλους τους υπολογιστές τους. Μάλιστα, τα σχολεία της χώρας που θέλουν να χρησιμοποιήσουν εμπορικό λογισμικό είναι πλέον υποχρεωμένα να το πληρώσουν με δικά τους κονδύλια.

Ασφαλέστερος ο Internet Explorer 9 από προηγούμενες εκδόσεις

Μια νέα έρευνα από μια εταιρεία ασφαλείας αναφέρει ότι η δοκιμαστική έκδοση του Internet Explorer 9 παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια... απέναντι σε malwares και άλλου είδους κακόβουλου λογισμικού σε σχέση με παλαιοτερες εκδόσεις του δημοφιλούς φυλλομετρητή, όπως αυτές του Internet Explorer 6, 7, και 8.
Ωστόσο εκπρόσωπος της Microsoft ο Dave Forstrom επισημαίνει, ότι μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει αντιμετωπίσει επιθέσεις τέτοιου είδους, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ευπάθεια που παρουσιάζουν οι παλαιότερες εκδόσεις. Αν και η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει πλήθος ενημερώσεων για να καλύψουν αυτή την ευπαθεια, ωστόσο φαίνεται ότι οι ενημερώσεις αυτές δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές. Μάλιστα η Microsoft προτείνει την δωρεάν χρήση του Enhanced Mitigation Experience Toolkit που προσφέρει.
Εντωμεταξύ η NSS Labs μέσω πειραμάτων ανακάλυψε ότι η δοκιμαστική έκδοση του Internet Explorer 9 αντιμετώπισε με επιτυχία το 99% αυτών των απειλών. Το συμπέρασμα αυτών των πειραμάτων ήταν ότι ο Internet Explorer 9 είναι ο πιο ασφαλής browser που μπορεί να αντιμετωπίσει ικανοποιητικά πολλά malwares και άλλου είδους απειλές, ενώ ακολουθεί ο Mozilla Firefox 3.6 με ένα ποσοστό 19%.
insomnia.gr

Ανασκαφές "τοποθετούν" τον Homo Sapiens 200.000 χρόνια νωρίτερα από όσο πιστεύαμε

Αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι τα υπολείμματα δοντιών που ανακάλυψαν σε σπήλαιο στο Ισραήλ φέρνουν επανάσταση στην ιστορία της εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους γιατί τοποθετούν τον Homo sapiens, τον πρόγονο του σύγχρονου ανθρώπου, 200.000 χρόνια νωρίτερα από όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα.... Η ομάδα των επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, που ανέσκαψε το σπήλαιο, ανακοίνωσε ότι τα δόντια είναι ηλικίας 400.000 ετών και μοιάζουν με αυτά άλλων υπολειμμάτων του Homo Sapiens.
«Είναι πολύ συναρπαστικό, δεν το περιμέναμε»
, είπε ο αρχαιολόγος Αβι Γκόφερ, η ομάδα του οποίου εξέτασε με ακτίνες Χ και σαρωτές CT τα δόνια και τα χρονολόγησε σύμφωνα με τα στρώματα του εδάφους στα οποία βρέθηκαν.
Τόνισε πάντως ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός. Αν συμβεί αυτό «θα αλλάξει την εικόνα που έχουμε για την εξέλιξη του είδους μας», είπε.
Οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο Homo sapiens καταγόταν από την Αφρική και μετανάστευσε από εκεί στις άλλες ηπείρους. Ο δρ Γκόφερ λέει ότι αν τα υπολείμματα των δοντιών συνδεθούν με βεβαιότητα με τους προγόνους του σύγχρονου ανθρώπου, θα σημαίνει ότι ο Homo sapiens καταγόταν από την περιοχή που καταλαμβάνει σήμερα το Ισραήλ.
Ο σερ Πολ Μέλαρς, ειδικός στην προϊστορία στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, είπε ότι το εύρημα είναι «σημαντικό» επειδή τα υπολείμματα από αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο είναι ελάχιστα, αν και πρόσθεσε ότι είναι πρόωρο να πούμε ότι πρόκειται πράγματι για ανθρώπινα λείψανα.
http://www.tovima.gr

Αποφυλακίστηκε «πιλότος του θανάτου» στην Αργεντινή λόγω αμφιβολιών

Δικαστήριο της Αργεντινής διέταξε την αποφυλάκιση του αργεντινο-ολλανδού πρώην πιλότου Χούλιο Ποτς....που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στις λεγόμενες «πτήσεις θανάτου», κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στη νοτιοαμερικανική χώρα (1976-83).

Ο κυβερνήτης της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας Transavia, θυγατρικής της Air France και της KLM, είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2009 στην Ισπανία, κατόπιν αιτήματος του Μπουένος Άιρες, και τον περασμένο Μάρτιο είχε εκδοθεί στην Αργεντινή. Ο 57χρονος είχε υπηρετήσει στην αεροπορική βάση της Ανωτάτης Σχολής Μηχανικού του Στρατού, ένα από τα βασικότερα κέντρα βασανιστηρίων την εποχή της χούντας, και κατηγορείται πως συμμετείχε στις «πτήσεις θανάτου», όπου πολιτικοί κρατούμενοι, ναρκωμένοι, ρίχνονταν ζωντανοί από αεροσκάφη στη θάλασσα.
Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αργεντινής κατήγγειλε την έλλειψη ουσιωδών αποδεικτικών στοιχείων που να θεμελιώνουν την ενοχή του και διέταξε τις ανακριτικές αρχές να προσκομίσουν νέα στοιχεία, όμως ελλείψει αυτών, διέταξε την αποφυλάκιση του Χούλιο Ποτς.
Σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, περίπου 30.000 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο κατά τα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή.
zougla.gr