Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, Ιανουαρίου 07, 2011

Στο TOP – 25 των ισχυρότερων στρατιωτικά χωρών του κόσμου βρίσκεται η Ελλάδα

Η χώρα μας καταλαμβάνει την 22η θέση παγκοσμίως και βρίσκεται πιο ψηλά από παραδοσιακά ισχυρές χώρες και πάλαι ποτέ αυτοκρατορίες, όπως η Ισπανία, αλλά και από άλλες χώρες όπως η Ουκρανία, ο Καναδάς, το Ιράκ, η Αργεντινή, η Λιβύη. Επίσης εκτός από την Ελλάδα και την Τουρκία στις top – 25 χώρες δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα των Βαλκανίων και της κεντρικής Ευρώπης.
Την κατάταξη των χωρών με εξαιρετική στρατιωτική ισχύ, έκανε η ιστοσελίδα GFP (Global Firepower.com ) και για τον καθορισμό της άτυπης αυτής βαθμολογίας έχουν ληφθεί – σύμφωνα με την ιστοσελίδα – μόνο αριθμητικά στοιχεία.

Κυβερνοσαμποτάζ και κατασκοπεία θα «σκιάσουν» το 2011

Παλιά, όταν κάποιος μιλούσε για προβλήματα ασφαλείας όπως η κατασκοπεία, οι μεγάλες απειλές που έρχονταν στο νου ήταν πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, «κοριοί», εξελιγμένες κάμερες, άρτια εκπαιδευμένοι καταδρομείς και άλλα συναφή. Ωστόσο, το 2011 φαίνεται πως, σε αυτό τον τομέα, θα ακολουθήσει την τάση των τελευταίων ετών, που θέλουν την έμφαση της κατασκοπείας και του σαμποτάζ να αφήνει πίσω το παραδοσιακό «πεδίο επιχειρήσεων» και να μετατοπίζεται προς τον κυβερνοχώρο:

Toυρκία: "Δικός μας χώρος η περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου" - Αλλά στο Ερζερούμ, ακόμα μιλάνε...

Ένα ακόμα θέατρο παραλόγου και ένα ακόμα κρούσμα απόλυτης δυσαρμονίας μεταξύ της ελληνικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής καταγράφηκε και σήμερα με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα στο Ερζερούμ. Πρέπει να είναι ο μοναδικός ηγέτης χώρας του πλανήτη που την ώρα που συνομιλεί με τον ηγέτη της γειτονικής χώρας, η γειτονική χώρα εκδίδει επίσημες ανακοινώσεις αμφισβήτησης δικαιωμάτων και συνθηκών της δικής του πατρίδας.

Ίμια,15 χρόνια μετά - Αποκάλυψη: Λεπτό προς λεπτό η κρίση από το ημερολόγιο του Κέντρου Επιχειρήσεων

Δεκαπέντε χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων, την ώρα που καποιοι απεργάζονται συνεκμετάλλευση και επιχειρησιακή συνδιαχείριση του Αιγαίου και της ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου, το defencenet.gr, φέρνει στην δημοσιότητα τα κυριότερα σημεία του ημερολογίο του ΓΕΕΘΑ εκείνων των δραματικών ωρών, όπως καταγράφηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στις 29 του περασμένου Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν ακριβώς 15 χρόνια από την πρώτη ευθεία αμφισβήτηση εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδος από την Τουρκία:

Έβαλαν υποθήκη τον… ιερό ναό!

Μπορεί να είναι νόμιμο, δεν παύει, όμως, να είναι και εξίσου απίστευτο. Ο λόγος για την απόφαση μιας Τράπεζας, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και της Μητρόπολης, να δανειοδοτήσει σεισμόπληκτο Ιερό ναό αφού τον… υποθήκευσε.
Ο Ιερός Ναός βρίσκεται σε δημοτικό διαμέρισμα του Αιγίου και όπως είναι γνωστό αποτελεί ένα ξεχωριστό νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που διοικείται από τοπικό διοικητικό συμβούλιο.
Η υποθήκη στην εκκλησία μπήκε κανονικά, «πέρασε» και στο Υποθηκοφυλακείο, και το δάνειο εκταμιεύθηκε.
Το ερώτημα, βέβαια, που δεν έχει απάντηση, είναι: σε περίπτωση που δεν αποπληρωθούν οι τόκοι και, άρα, το δάνειο, τι θα συμβεί; Θα βγει σε πλειστηριασμό η Εκκλησία;
Πηγή: dete.gr

Το Πεντάγωνο παραχωρεί στρατόπεδα για μετανάστεςΣε υλοποίηση μιας λύσης, που από καιρό βρίσκεται επί χάρτου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των παράνομων μεταναστών, προχωρά η κυβέρνηση, λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης κατασκευής φράχτη μήκους 12,5χλμ. στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο.

ICONIA Tab A500… άλλη μια νέα ταμπλέτα, είσοδος και της Acer στην «αρένα»

Χωρίς καμία αμφιβολία πλέον, η διαμάχη μεταξύ των εταιρειών για την προτίμηση των καταναλωτών στη νέα κατηγορία συσκευών τύπου ταμπλέτας είναι πασιφανής. Έχοντας πριν από έναν χρόνο κάνει το πρώτο -και κατευθυντήριο για τις υπόλοιπες- βήμα η εταιρεία Apple με την ταμπλέτα «iPad», στην έκθεση τεχνολογίας καταναλωτικών προϊόντων CES 2011, που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στις Η.Π.Α.

Η ψείρα μάς έδειξε πότε ντυθήκαμε για πρώτη φορά!

Μια νέα γενετική ανάλυση της εξέλιξης της ψείρας δείχνει ότι οι άνθρωποι άρχισαν να φοράνε ρούχα πριν από 170.000 χρόνια, μια καινοτομία που επέτρεψε στους Homo Sapiens, μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια αργότερα, ντυμένοι και ζεστοί πια, να μεταναστεύσουν με επιτυχία από την Αφρική προς την Ευρώπη και άλλες περιοχές του πλανήτη.

Αυτές είναι οι συμμετοχές για την ελληνική Eurovision!

Χωρίς μεγάλη δημοσιότητα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ανακοινώθηκαν από στελέχη της ΕΡΤ τα πρώτα ονόματα που έχουν θέσει υποψηφιότητα για τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το Βορειοηπειρωτικό στο 2011

Τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσαν τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της πολιτικής τους για το 2011. Από την «ατζέντα» της Συμπολιτεύσεως, μονίμως ευρισκομένης στον αστερισμό του μνημονίου, απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στα εθνικά μας θέματα.

Στα 4,5 δισ. ευρώ ανέρχεται η πρόταση της Shell για προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου της Κύπρου κ. Αντώνη Πασχαλίδης, στα 4,5δις ευρώ ανέρχεται η πρόταση της Shell για προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο για περίοδο 20 ετών. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, Κύπρος καταβάλει ετησίως για προμήθεια φυσικού αερίου 500εκ με 600εκ ευρώ, με το ποσό για 20 έτη να υπολογίζεται στα 10 – 12δις ευρώ.
“Το ποσό που αναφέρεται στην καλύτερη προσφορά που έχει μέχρι σήμερα υποβληθεί στην κυπριακή κυβέρνηση είναι αυτό της Shell ύψους 4,5 δισ. Ευρώ και όχι άλλα ποσά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας”, δήλωσε χθες ο υπουργός εμπορίου της Κύπρου.
www.greekfinanceforum.com

Έλεγχος της κίνησης μέσω της όρασης

Μετά το Cinekid όπου πληκτρολογούσαμε με τα μάτια, έρχεται τώρα μια νέα τεχνολογία όπου μπορείτε να «χορέψετε» με τα μάτια. Το μόνο που απαιτείται είναι καλοί μύες των ματιών.

Εμβόλιο για σκληρούς δίσκους!

Πολλές φορές για να καταπολεμήσουμε ιούς στους υπολογιστές μας καταφεύγουμε σε προστατευτικά προγράμματα - εργαλεία. Για αυτό το λόγο το Spuit είναι εδώ.

Διαμαρτυρία κατοίκων του Δίστομου στη γερμανική πρεσβεία

Μ’ ένα κερί στο χέρι, με δάκρυα στα μάτια και με μνήμες από το σφαγιασμό των δικών τους ανθρώπων από τους Γερμανούς,
Διστομήτες που ζουν στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν απόψε έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Βερολίνο


Σε ένα απέραντο παγοδρόμιο έχει μετατραπεί το Βερολίνο, εξαιτίας του πάγου που έχει καλύψει τα πάντα.
Οι πυροσβεστικές Αρχές της γερμανικής πρωτεύουσας κήρυξαν την πόλη σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσαν το νερό της βροχής που έπεσε νωρίτερα με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις των πολιτών να είναι επικίνδυνες.

Κόβουν τα δέντρα για να ζεσταθούν!

Έξαρση της παράνομης υλοτομίας στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Στην Πιερία οι δασικές υπηρεσίες κατέγραψαν περισσότερες από τριάντα περιπτώσεις ατόμων που έκοβαν παράνομα δέντρα για να τα χρησιμοποιήσουν για θέρμανση .
Παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί και σε άλλες ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.
skai.gr

Τούρκος Ψαράς αγνοείται μεταξύ Λέσβου-Χίου

Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή -12:00- στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου για τον εντοπισμό, ενός Τούρκου ψαρά, ο οποίος έπεσε από το αλιευτικό του σκάφος.
 Τουρκικό σκάφος ενημέρωσε τις Ελληνικές αρχές για το συμβάν. Στην επιχείρηση του εντοπισμού έσπευσαν δυο σκάφη, ένα από κάθε νησί, ένα ελικόπτερο super-puma, ένα θαλάσσιο ταξί από το νησί Οινούσσες και ένα ναυαγοσωστικό πλοίο.

http://www.lesvosnews.com/

Αυτό το Αιγαίο επιδιώκει η ΄Αγκυρα! Χωρισμένο στη μέση!

Ο χάρτης είναι τουρκικός και έχει κατατεθεί στο ΝΑΤΟ,κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων για τη νέα δομή της Συμμαχίας. Αποκαλυπτικός για το πως φαντάζεται το Αιγαίο, η Άγκυρα.


Χωρισμένο στη μέση.Οι κόκκινες γραμμές προσδιορίζουν τα τουρκικά σχέδια.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σήμερα στο Ερζερούμ ,όπου και θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Το κλίμα που έχουν δημιουργήσει πολλά τουρκικά ΜΜΕ και αναπαράγουν και αρκετά ελληνικά ,δημιουργεί σε κάθε συνάντηση των δυό πρωθυπουργών την αίσθηση ότι «κάτι θ’ ανακοινωθεί» και αυτό θα έχει να κάνει με το Αιγαίο!

Γιγάντιες χελώνες στα Γκαλαπάγκος

 Η γιγάντια χελώνα είναι ίσως το πιο γνωστό ον των νήσων Γκαλαπάγκος. Μάλιστα έδωσε το όνομά της στο αρχιπέλαγος και κατ’ επέκταση στα νησιά αφού Galapago στα ισπανικά σημαίνει χελώνα.

Νεκρά Πουλιά και HAARP

Σε διάφορα σημεία του πλανήτη, νεκρά πουλιά πέφτουν από τον ουρανό.
Ακούγεται σαν την ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Τα πουλιά» αλλά εδώ, σε αντίθεση με την ταινία, ‘κάτι’ σκοτώνει τα πουλιά.
Ίσως αντί για «Τα πουλιά», πρέπει να κοιτάξουμε την ταινία «Ο Πυρήνας».
Στην ταινία αυτή, πολλά παγκόσμια γεγονότα, όπως περιστέρια που χάνουν την ικανότητά τους να βρουν το δρόμο τους, μαζί με άλλα περίεργα γεγονότα, προκάλεσαν το ακόλουθο συμπέρασμα: