Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Ιανουαρίου 25, 2011

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΛΑΓΩΝΙΚΟΣ


ΚΑΤΑΓΩΓΗ
Ελληνική. Ιδιαίτερη πατρίδα του η μεγαλόνησος Κρήτη, όπου η φυλή υφίσταται αναλλοίωτη τουλάχιστον επί πέντε χιλιετίες. Ευρήματα που απεικονίζουν τον Κρητικό λαγωνικό σκύλο και αναφορές στις Κρήσσες κύνες χρονολογούνται ήδη από την προϊστορική περίοδο του Αιγαιακού πολιτισμού, την Κυκλαδική, Μινωική & Μυκηναϊκή τέχνη και τα Ομηρικά έπη.

Συνελήφθησαν για ομαδικό βιασμό σε γάιδαρο

Είναι να τρελαίνεται κανείς από την είδηση που έγραψαν οι τουρκικές εφημερίδες, σύμφωνα με την οποία ένας γάιδαρος που έμεινε πεινασμένος στην περιοχή Μίλας, ανέβηκε στα βουνά για να βρει φαγητό , αλλά υπέστη βιασμό από... τέσσερα άτομα.

Εποχή συσσιτίου... ανάγκη και στην πόλη της ΧίουΣτα 150 υπολογίζονται τα άτομα που έχουν ανάγκη για προσφορά σε καθημερινή βάση ενός πιάτου φαγητού και ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη εξετάζουν να λειτουργήσουν χώρους για τη σίτιση τους.

Ανακαλύφθηκε ο πρώτος μονοδάχτυλος δεινόσαυρος

Παλαιοντολόγοι έφεραν στο φως, στην Κίνα, το απολίθωμα ενός μικροσκοπικού δεινόσαυρου, σε μέγεθος περίπου ενός μεγάλου παπαγάλου, ο οποίος είχε μόνο ένα μεγάλο δάχτυλο με μυτερό νύχι σε κάθε ένα από τα δύο άνω άκρα του.
Εκτιμάται ότι ήταν συγγενής του άγριου Τυραννόσαυρου (T.Rex) και είναι ο μόνος δεινόσαυρος με ένα δάχτυλο που έχει ποτέ βρεθεί.

«Ναι» στη νέα θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας


Θετική ήταν η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) για το Gilenya, την πρώτη από του στόματος χορηγούμενη θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας που συστήνεται για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φάρμακο κατά του καρκίνου του πνεύμοναΌπως αποκαλύπτει μια νέα μελέτη, τo Tamoxifen, ένα φάρμακο με αντι-οιστρογονική δράση που χορηγείται για τη θεραπεία ορισμένων μορφών καρκίνου του μαστού, μπορεί να συμβάλει και στη μείωση των θανάτων που οφείλονται στον καρκίνο του πνεύμονα.

Η ολική επαναφορά της μεγάλης"άρκτου". Η παράγραφος που έκρυψε η pravda (ΠΡΑΒΔΑ)

Χρονιά-σταθμός στην παγκόσμια ιστορία προβλέπει πως θα είναι το 2011 για την ανθρωπότητα η ρωσική εφημερίδα «Πράβδα», σε άρθρο του Stanislav Mishin που δημοσιεύθηκε στις 6-1-2011...

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΑΣ PORTA MAGGIORE: Η θαυμαστή βασίλισσα των πυλών

Συντάχθηκε από τη Μαρία Ματθαίου,
Μέλος Ε.Ο.Δ. «Το Κάστρο της Χίου
ένας Χαμένος Παράδεισος»
Είναι σχεδόν απαράβατος κανόνας κάθε Κάστρο να έχει μία κύρια είσοδο - Πύλη. Έτσι, στο Κάστρο της Χίου, αν και υπήρχαν τρεις θύρες, η κεντρική του Πύλη ήταν ανέκαθεν η γνωστή μέχρι σήμερα Porta Maggiore, που όπως υποδηλώνει και το όνομά της ήταν η μεγαλύτερη (οι άλλες δύο ήταν η Επάνω Πορτέλλο, η οποία σώζεται μερικώς και η Porta di Marina η οποία έχει δυστυχώς καταστραφεί).

Παράδεισος στον Αρκτικό κύκλο

  Το Lofoten είναι ένα αρχιπέλαγος στα βόρεια της Νορβηγίας. Αν και βρίσκεται στον Αρκτικό κύκλο, εμφανίζει μια ιδιόμορφη ανωμαλία στις θερμοκρασίες του.

Ήρθε η ώρα για τη μωβ πατάτα!

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ της Βρετανίας είναι από αυτή την εβδομάδα μια νέα ποικιλία πατάτας που ξαφνιάζει με την πρώτη ματιά. Ο λόγος, το χρώμα της, που είναι μoβ τόσο στη φλούδα όσο και στο εσωτερικό της.

Αυτοί θα εισέβαλαν στην Ελλάδα - Φωτό από τους πρωταγωνιστές του σχεδίου "Βαριοπούλα"

ImageΔημοσιεύεται σήμερα για πρώτη φορά  ο "χάρτης" με τους πρωταγωνιατές του σχεδίου "Βαριοπούλα", πολλοί από τους οποίους είναι οι αξιωματικοί που είχαν αναλάβει την επιχείρηση εισβολής στον Βόρειο Έβρο. Πρόκειται για την πρώτη δεξιά οκτάδα των ανώτατων αξιωματικών και από την αριστερή στήλη η οι δύο σειρές από το τέλος. To επιχειρησιακό σχέδιο εισβολής μέχρι και σήμερα, ισχύει.

Σενάριο βγαλμένο από το «Call of Duty» το χτύπημα στη Μόσχα

 Όταν η πραγματικότητα «αντιγράφει» τα videogames...

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο «Ντομοντέντοβο» της Μόσχας μοιάζει με σενάριο βγαλμένο από videogame...

Η ψύξη του εγκεφάλου σώζει ζωές

Η τεχνητή μείωση της θερμοκρασίας του εγκεφάλου των ασθενών που έχουν πάθει εγκεφαλικό... μπορεί να βοηθήσει δραστικά στη βελτίωση της ανάνηψής τους, γι' αυτό ετοιμάζεται μια πανευρωπαϊκή έρευνα και κλινική δοκιμή, με τη συμμετοχή και ελληνικών νοσοκομείων, ώστε να αποδείξει, πέρα από κάθε αμφιβολία, την ωφέλεια της νέας τεχνικής που μπορεί να σώσει ζωές και να προλάβει την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής πολλών ανθρώπων. Μια σειρά από μικρότερες ευρωπαϊκές έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι η πρόκληση υποθερμίας είναι δυνατό σε μερικούς ασθενείς να αυξήσει θεαματικά τις πιθανότητες επιβίωσης αλλά και να περιορίσει σημαντικά τη ζημιά του εγκεφάλου τους.

Οι κρυφές διαπραγματεύσεις Παλαιστίνης-Ισραήλ

Διαρροές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, παρουσιάζουν τους Παλαιστίνιους διαπραγματευτές... στις άκαρπες ειρηνευτικές συνομιλίες προ διετίας, να αφήνουν να εννοηθεί ανεπίσημα, ότι ήταν έτοιμοι να αποδεχθούν την επιστροφή περιορισμένου αριθμού προσφύγων, ως τμήμα μιας τελικής συμφωνίας με το Ισραήλ.

Η Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ βοήθησε για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ '1821" από το ΣΚΑΪ

 Όπως ανακοίνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, από αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου στις 11μ.μ., αρχίζει η  παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ «1821».

Ξαφνική υποστήριξη των ΗΠΑ στη χώρα μας για το Καστελόριζο – Η πρεσβεία τους στην Αθήνα απέ­στειλε στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 στο υπουργείο Εξωτερικών έγγραφο που επιβεβαιώνει τις ελληνικές θέσεις

Του Αλέξανδρου Τάρκα (Εκδότης του Περιοδικού “Άμυνα & Διπλωματία”)
Έγγραφη αναγνώριση των ΗΠΑ για τα όρια της υφαλοκρηπίδας στο Κα­στελόριζο, δηλαδή στη θαλάσσια πε­ριοχή που κατεξοχήν αμφισβητείται την τρέχουσα περίοδο από την Τουρκία δι­αθέτει η ελληνική κυβέρνηση.

Στροφή Ε.Βενιζέλου σε BMP-3HEL & σχέσεις με Ρωσία: "Η Ελλάδα θα σεβαστεί την υπογραφή της" λέει τώρα

Η Ελλάδα θα σεβαστεί την υπογραφή της και θα προχωρήσει στην προμήθεια των ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3HEL, όπως προβλέπεται στις διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, βάσει των δημοσιοοικονομικών της δυνατοτήτων, υποστήριξε σήμερα εμμέσως πλην σαφώς μιλώντας στην Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξης συζήτηση για την εξωτερική πολιτική, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από το σφυροκόπημα που δέχθηκε τόσο από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ειδικά για το "πάγωμα" της διακρατικής συμφωνίας με την Ρωσία για τα BMP-3HEL.

Άτυπο εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα από ΗΠΑ και Ισραήλ;

Η Τουρκία επανεξετάζει σοβαρά τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με τις ΗΠΑ, καθώς και τη συμμετοχή της σε μια διεθνή κοινοπραξία για την προμήθεια νέων μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς, λόγω του αυξανόμενου κόστους και των επίμονων προβλημάτων που προέρχονται από την αμερικανική πλευρά.

Xιονίζει στην Χαλκιδική και Έβρο

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται, από νωρίς το πρωί, στα ορεινά του νομού Χαλκιδικής, χωρίς ωστόσο, να υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

10 Ελλάδες κάτω από τη λάσπη

ΕΚΤΑΣΗ ίση με 10 Ελλάδες καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από εκατομμύρια κυβικούς τόνους νερού στις φονικές πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα την Αυστραλία...
το Πακιστάν και τη Βραζιλία και αφαίρεσαν τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, καταστρέφοντας ολόκληρες πόλεις.

Μπύρα Από Την Εποχή Του Σιδήρου

Στους αρχαίους Κέλτες στη σημερινή νοτιοδυτική Γερμανία, άρεσαν οι εκδηλώσεις και οι γιορτές. Ο χώρος εκδηλώσεων ήταν τοποθετημένος κοντά σε ένα ζυθοποιείο... που είχε την δυνατότητα να παράγει τεράστιες ποσότητες σκούρας, καπνιστής, ξινής μπύρας.

Μεξικό: Γάζωσαν με 180 σφαίρες επτά ποδοσφαιριστές

Επτά ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές έχασαν σήμερα την ζωή τους από πυροβολισμούς στην μεξικανική πόλη Σιουδάδ Χουαρέζ. Ένοπλη ομάδα, έβαλε εναντίον τους χωρίς κανέναν λόγο, όπως ανακοινώθηκε από την τοπική εισαγγελία που ερευνά την υπόθεση.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ - το πρωτο θυμα του Καλλικράτη


Kάηκε το παλιό γυμνάσιο Μανταμαδου - Μυτιληνης.Τυχαίο?

1η Έκθεση - Διαγωνισμός Ομορφιάς Κλασικού Αυτοκινήτου & Μοτοσικλέτας

Από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η ΄΄Έκθεση - Διαγωνισμός Ομορφιάς Κλασικού Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας΄΄ που θα μας ταξιδεύει στο μαγευτικό χρόνο του «κλασικού τροχού».

Ένας futuristic όλα-σε-ένα-υπολογιστής...

Το InOne είναι μια ιδέα για έναν όλα-σε-ένα υπολογιστή: 22″ οθόνη, πληκτρολόγιο, touchpad, ηχεία και ένα ψηφιακό tablet όλα σε ένα TRONικό πακέτο. Ενδιαφέρον σχέδιο…