Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, Μαρτίου 03, 2011

100.000 Αιγύπτιους πολίτες θα μεταφέρει το ΠΝ από Τυνησία! Διωγμένοι από το Καντάφι!

Σε μία τεράστια επιχείρηση απεγκλωβισμού 100.000 ανθρώπων θα εμπλακεί άμεσα το Ελληνικό ΠΝ. Όπως ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος, η κυβέρνηση της Αιγύπτου,ζήτησε βοήθεια από την Ελλάδα, για να μεταφερθούν από την Τυνησία όπου διέφυγαν διωκώμενοι από το καθεστώς Καντάφι,ο οποίος θεωρεί τους Αιγύπτιους ως...υποκινητές της εξέγερσης.

iPad 2 : Ταχύτερο, λεπτότερο και από τις 25 Μαρτίου στην Ελλάδα

Τα νέα χαρακτηριστικά και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες του νέου iPad.

  • Θα κυκλοφορήσει σε 2 χρώματα, άσπρο και μαύρο
  • Η οθόνη παραμένει η ίδια, 10.1' ιντσών, IPS με ανάλυση 1024x768
  • Διπλοπύρηνος επεξεργαστής A5 στο 1GHz, δύο φορές πιο γρήγορος από τον προκάτοχο του και 9x φορές μεγαλύτερη απόδοση γραφικών

Πάνω από 50.000 οι διαδηλωτές στα Κατεχόμενα

Ακόμη περισσότερο κόσμο συγκέντρωσε την Τετάρτη το δεύτερο μεγάλο συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων στην πλατεία Ινονού στην κατεχόμενη Λευκωσία.... Η κεντρική πλατεία Ινονού εκτιμάται ότι γέμισε με τουλάχιστον 50 χιλιάδες ανθρώπους, περισσότερους και από το συλλαλητήριο τις 28ης Ιανουαρίου.

Γιγάντιοι κρύσταλλοι σε σπηλιά του Μεξικού


 Ανθρακωρύχοι στο Μεξικό σκάβοντας, έπεσαν επάνω σε μια εντυπωσιακή σπηλιά. Μια σπηλιά γεμάτη από γιγάντιους κρυστάλλους!

Στα πρόθυρα της έκτης μαζικής καταστροφής

Ανησυχία προκαλεί μελέτη Αμερικανών επιστημόνων που αναφέρει πως βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας έκτης μαζικής καταστροφής ανάλογης με εκείνης που αφάνισε τους δεινόσαυρους πριν
εκατομμύρια χρόνια.

Διακήρυξη "απελευθερωτικού αγώνα" από τους Τσάμηδες! - Κρύπτες με οπλισμό τους στη Δυτική Ελλάδα

Οι κακοποιοί τους δολοφονούν στο κέντρο της Αθήνας με τα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και οι Αλβανοί που έχουν μείνει στην "μητέρα πατρίδα", όπως οι εκδιωχθέντες συνεργάτες των Ναζί και των Ιταλών φασιστών από τη Νότιο Ήπειρο, οι Τσάμηδες, προχώρησαν σε επίσημη διακήρυξη της πρόθεσης επιστροφής τους "εν όπλοις" στη Νότιο Ήπειρο και σε κινήσεις δημιουργίας της "Μεγάλης Αλβανίας", ενώ ταυτόχρονα αποθηκεύουν οπλισμό σε κρύπτες στην Δυτική Ελλάδα.

Ο ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ (ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ


Ιστορία του εθίμου
                     Η Ταπέλα αυτή υπάρχει ............... στο καμπαναριό του Αγ. Μάρκου Βροντάδου
           
Ανάσταση στο Βροντάδο σημαίνει ρουκετοπόλεμος.  Ένας « πόλεμος» ανάμεσα  σε δύο ενορίες του Βροντάδου, αυτήν  του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής. Το έθιμο αυτό έχει τις ρίζες του στην  τουρκοκρατία , δεν υπάρχουν όμως σαφείς πληροφορίες για το πότε και πως ακριβώς ξεκίνησε. Ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε για την ιστορία του εθίμου πριν το 1950. Μαρτυρίες λένε ότι στα παλιά χρόνια τα παιδιά – τα Βρονταδουσάκια- των  δύο ενοριών έπαιζαν πετροπόλεμο με σφεντόνες. Είναι πιθανό ότι η αιτία του πετροπόλεμου ήταν το γεγονός ότι ο οικισμός του Αγίου Μάρκου ήταν νεότερος από αυτόν της Παναγιάς της Ερειθιανής κι αυτό δημιουργούσε αντιπαλότητες στα παιδιά και άναβε τα αίματα.

Με λέϊζερ ο καθαρισμός των Καρυάτιδων

Την τεχνική έκθεση για τη συντήρηση και τον καθαρισμό γλυπτών του Παρθενώνα και Κορών του Ερεχθείου ενέκρινε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), κατά τη συνεδρίαση του την Τρίτη 1 Μαρτίου.