Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, Απριλίου 23, 2011

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΝΗΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-04-2011
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη ρουκετομαχία, από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τα σφυριά χτυπούν δυνατά για να γεμίσει το καλούπι με το μίγμα των ρουκετών. Μέσα σε μια μικρή αποθήκη, τα μέλη του συνεργείου από την ενορία της Παναγιάς Ερειθιανής δουλεύουν πυρετωδώς για την προετοιμασία των ρουκετών που θα πέσουν το βράδυ της Ανάστασης.

Ολα έτοιμα για το ρουκετοπόλεμο!


Η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τους ρουκετατζήδες, που πραγματοποιούν τις τελευταίες εργασίες τους για να είναι έτοιμοι το βράδυ της Ανάστασης.
Εδώ και 3 μήνες περίπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία και φέτος αναμένεται οι ρουκέτες από τις δύο ενορίες της Παναγιάς Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου να πλησιάσουν τις... 100.000!
Από την πλευρά του ο Δήμος Χίου, δια της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου αλλά και της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού έχει λάβει όλα τα μέτρα για να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του νησιού όσο γίνεται πιο καλά και με απόλυτη ασφάλεια το έθιμο.
Συγκεκριμένα έχει ορίσει θέσεις θέασης και μάλιστα οι επισκέπτες θα μπορούν να αφήνουν τα οχήματά τους σε καθορισμένους χώρους στάθμευσης (ήδη κυκλοφορεί σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο) και από εκεί θα μετακινούνται ΔΩΡΕΑΝ στους χώρους αυτούς. Παράλληλα απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος επισκεπτών στους χώρους ρίψης, έτσι ώστε να μην παρατηρείται ο συνωστισμός των προηγούμενων χρόνων.
Συγκεκριμένα οι χώροι στάθμευσης είναι:
1. Για τους προερχόεμνους από τη νότια Χίο: Αγιος Γεώργιος(ΦΟΒ), χώρος στάθμευσης στην παραλία απέναντι από πρωήν Δημαρχείο, Γούβι, Δασκαλόπετρα.
2. Για τους προερχόμενους από τη Βόρεια Χίο: Αίπος (στο τουριστικό χωριό).

Ως χώροι επισκεπτών έχουν οριστεί:
1. Αίπος, από το ύψος του Αγίου Μακαρίου και πάνω
2. περιοχή Πέρα Τσουμπάρι (οδος Αικ. και Στ. Πισσάνου).

Παράλληλα οργανώνεται φέτος για πρώτη φορά και βιωματική ρίψη ρουκετών.
Συγκεκριμένα την Κυριακή του Πάσχα, όσοι επισκέπτες επιθυμούν μπορούν να ρίξουν μία ρουκέτα υπό την επίβλεψη έμπειρων ρουκετατζήδων από την περιοχή Γούβι (στον παραλιακό δρόμο και πριν τη Δασκαλόπετρα) από τις 8.30 μ.μ. έως 10.00 μ.μ. με κατεύθυνση προς τη θάλασσα.
www.alithia.gr