Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Μαΐου 10, 2011

ΑΥΑ- ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΣυντάκτης: Νικήτας Κυπρίδημος   
Μην χάστε αυτό το καταπληκτικό βίντεο της ισπανικής τηλεόρασης για την κατασκευή των όπλων της ΑΥΑ.

Η νέα γενιά KTM EXC 2012

Με ένα εντελώς νέο και εξελιγμένο από λευκό χαρτί 350 EXC-F σαν το «αστέρι» της νέας γενιάς Enduro...η ΚΤΜ ξεκινάει την νέα off road περίοδο εξοπλισμένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – και πιο “Ready to Race” από ποτέ!

Ήταν το φθινόπωρο του 2010 όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΜ κος Stefan Pierer, αποκάλυψε μια νέα έκδοση εξελιγμένης τετράχρονης μοτοσυκλέτας Enduro με κυβισμό 350cc.

38ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο στη Χίο

 Ξεκινούν σήμερα 10 Μαίου οι εργασίες του Πανελλήνιου Συνεδρίου των Νοσηλευτών, στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο στη Χίο.
Ο Χαιρετισμός της Προέδρου είναι ο ακόλουθος:

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ) έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στο 38ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο του ΕΣΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στη Χίο από 10-13 Μαΐου 2011.

Είναι γνωστό ότι η πρόοδος που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Βιοτεχνολογίας και της επιστήμης, έχει επηρεάσει και την εξέλιξη της Νοσηλευτικής επιστήμης, και ως εκ τούτου να αναγκάζονται οι νοσηλευτές και οι επιστήμονες υγείας γενικότερα για συνεχή και έγκαιρη ενημέρωση.

Η σύγχρονη νοσηλευτική απαιτεί την πολύπλευρη προσέγγιση των ασθενών και την αντιμετώπισή τους ως ενιαία βιοψυχοκοινωνική οντότητα.

Πως θα γίνει η απογραφή

1 Η απογραφή θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 24 Μαΐου.
2 Οι επιλεγμένοι από την ΕΛΣΤΑΤ συνεργάτες (55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες) θα επισκέπτονται τους κατοίκους φορώντας κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομά τους, καθώς και το όνομα και το τηλέφωνο του επόπτη τους.

Έρευνα: «Οι φρουτοχυμοί κάνουν καλό στην καρδιά»


Η κατανάλωση φρουτοχυμών φαίνεται να προσφέρει οφέλη για την καρδιά, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές που έκαναν στο εργαστήριο πειράματα με χοίρους, οι οποίοι τράφηκαν με διάφορα μίγματα φρουτοχυμών, εμφάνισαν χαλάρωση στα τοιχώματα των αρτηριών τους.

Μήλο της έριδος το Skype!


Μπορεί η εταιρεία software με έδρα το Λουξεμβούργο, Skype, να έχει γίνει μήλο της έριδος για τους δύο Αμερικανικούς κολοσσούς των κοινωνικών δικτύων, το Facebook και την Google, που εξετάζουν ξεχωριστά την κατάθεση πρότασης συνεργασίας μαζί της, ωστόσο την έκπληξη φαίνεται να κάνει η Microsoft η οποία ετοιμάζεται να κλείσει σχετική συμφωνία ακόμα και σήμερα.

Απίστευτο βρέθηκε "άνθρωπος πίθηκος" στην Κίνα!

Mιλάμε για ένα πρόσωπο ηλικίας 30 ετών περίπου και είναι θηλυκό αυτό που βλέπετε (είναι η μητέρα). Ο πατέρας αρνείται να δείξει τον εαυτό του.

Ανησυχίες για «μπλακ άουτ» στην Ιαπωνία

Η απόφαση της Chubu Electric Power Co (Cepco), διαχειρίστριας εταιρείας του πυρηνικού εργοστασίου Hamaoka... να κλείσει τις εγκαταστάσεις του τελευταίου ύστερα από την αδυναμία λήψης επαρκών μέτρων προστασίας σε ενδεχόμενο μελλοντικό μεγάλο σεισμό, έχει προκαλέσει την ανησυχία αρκετών κυβερνητικών στελεχών σχετικά με τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που ενδεχομένως να προκύψουν στην κεντρική Ιαπωνία.

Το Σχέδιο «Διώρυγα Κωνσταντινουπόλεως» και η Συνθήκη του Μοντρέ

Έντονο προβληματισμό προκάλεσε στη διεθνή κοινή γνώμη η αναγγελία σχεδίου διάνοιξης διώρυγας στην Κωνσταντινούπολη από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Η υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου, το οποίο θα παρακάμπτει τα στενά του Βοσπόρου. έχει περίπλοκες προεκτάσεις για το διεθνές καθεστώς των Στενών και αφορά άμεσα τις χώρες της περιοχής.