Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

Χρήστες Mac υπολογιστών: Προσοχή στο κακόβουλο λογισμικό «avRunner» και «MacGuard», οδηγίες αποφυγής/καθαρίσματοςΊσως αρκετοί χρήστες των Windows διαβάζοντας τον τίτλο, περί κακόβουλου λογισμικού για τους Mac υπολογιστές να μειδίασαν με μια αίσθηση «δικαίωσης», καθώς οι υπολογιστές με Windows Λειτουργικό Σύστημα βρύθουν από ιούς και πάσης φύσεως κακόβουλο λογισμικό (της τάξεως των εκατοντάδων χιλιάδων), ενώ όσοι χρήστες Mac διάβασαν τον τίτλο του παρόντος, ενδεχομένως να έχουν ανησυχήσει, σκεπτόμενοι ότι ήρθε η ώρα να εγκαταστήσουν κάποιο «αντιβιοτικό» λογισμικό. Συνιστούμε ηρεμία...διότι τίποτα από τα δύο παραπάνω δεν ισχύει – ήτοι οι Windows users ας αφαιρέσουν το χαμόγελο (ίσως και σαρδόνιο) καθώς το κακόβουλο λογισμικό αφαιρείται πανεύκολα με μία απλή διαγραφή ενός αρχείου, ενώ οι Mac users ας μην θορυβούνται, ακόμα δεν υπάρχει κανένας λόγος εγκατάστασης «αντιβιοτικών» προγραμμάτων στον /στους Mac τους (ως γνωστό, τέτοια προγράμματα μειώνουν από 20% έως και 40% την απόδοση του υπολογιστή, ανάλογα με την «δύναμή» του).

Απόρρητα τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου, λέει ο Βενιζέλος

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο κατέπεσε και δεύτερο ολοκαίνουριο ελικόπτερο τύπου Apache και πάλι σε νυκτερινή άσκηση. Ευτυχώς αυτή την φορά οι δύο έμπειροι χειριστές κατάφεραν να προσγειωθούν και να διασωθούν προτού καεί ολοσχερώς το ελικόπτερο. Τα δύο ελικόπτερα ανήκαν στα δώδεκα Apache που είχαν παραληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2009 και εντάχθηκαν επιχειρησιακά στην Αεροπορία Στρατού το Φεβρουάριο του 2010. 

Γνωρίζουμε το Κάστρο της Χίου: Σύντομη Ιστορία και Περιγραφή!!

Το Κάστρο της Χίου είναι σίγουρα ένα μοναδικό κόσμημα για όλο το νησί! Σας καλούμε λοιπόν να το επισκεφθείτε και να το ανακαλύψετε!! Το κείμενο αυτό, στόχο έχει να δώσει σύντομες, αλλά απαραίτητες πληροφορίες ώστε ο κάθε επισκέπτης και κάτοικος του Κάστρου να μπορέσει να θαυμάσει τον πλούτο που υπάρχει σε αυτό!!


 DSCN2624_-_
Οι ανασκαφές ανάγουν την ύπαρξη του Κάστρου στους Ελληνιστικούς χρόνους, και παρόλο που ποτέ δεν εγκαταλείφθηκε, λόγω των πολλαπλών επιθέσεων που δεχόταν από φιλόδοξους κατακτητές, άλλαζε συνεχώς όψη. Στις μέρες μας το

Μια Vespa από το μέλλον


Με άκρως φουτουριστική διάθεση ο σχεδιαστής Niklas Wagner ονειρεύτηκε τη Vespa του μέλλοντος. Διατηρεί τις κλασικές καμπύλες του γνωστού scooter αλλά με ένα μοντέρνο μινιμαλισμό,

Τι είναι η νόσος των λεγεωναρίων;

Η νόσος των λεγεωναρίων πήρε το όνομά της από μία λοίμωξη του αναπνευστικού από την οποία προσβλήθηκε μεγάλος αριθμός βετεράνων της Λεγεώνας της Αμερικής, σε ένα συνέδριο στην Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. το 1976.

UFO ή παιχνίδι του φακού;


Το φωτεινό αντικείμενο που βλέπετε στη φωτογραφία, έχει προβληματίσει τους ερευνητές ufo.
Πρόκειται για μία φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Peter Rye, στην περιοχή Norfolk στη Βρετανία, πάνω από έναν παλιό ανεμόμυλο.

Τρίτη ημέρα κινητοποίησης των Αγανακτισμένων

Περίπου 10.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος (21:15), παραμένοντας πιστά στο ραντεβού τους.

Μπείτε επίσης στην επίσημη σελίδα της zougla.gr στο Facebook και κάντε το σχόλιό σας για τους Αγανακτισμένους, οι οποίοι βρίσκονται στο Σύνταγμα για τρίτη ημέρα.Περίπου 2.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος (20:25), παραμένοντας πιστά στο ραντεβού τους. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους έχουν συρρεύσει στο Σύνταγμα κρατώντας πάσης φύσεως κατσαρολικά, παραπέμποντας στη διαμαρτυρία της κατσαρόλας στην Αργεντινή, το 2001, όταν με την «παρέμβαση» του ΔΝΤ, πολίτες της χώρας βγήκαν στις κεντρικές πλατείες χτυπώντας κατσαρόλες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική οικονομική πολιτική.

(Φωτό: Συγκεντρωμένοι επί της Λεωφόρου Αμαλίας)

Με κεντρικό σύνθημα «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω» οι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα έστησαν πάγκους, συγκεντρώνοντας υπογραφές υποστήριξης.

Ο Θανάσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σκοτώθηκε σε τροχαίο

Από το 2009 (χρονιά που χάσαμε 10 αρκούδες σε πολυάριθμα τροχαία ατυχήματα) ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ξεκίνησε ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης του πληθυσμού της καφέ αρκούδας*...
στους νομούς Καστοριάς και Κοζάνης, με στόχο τη μελέτη των προτύπων κίνησής τους σε σχέση με τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού «Σιάτιστα-Κρυσταλλόπηγη». Τα αποτελέσματα της μελέτης θα χρησιμοποιηθούν στη διατύπωση προτάσεων για την αποτροπή του μεγάλου αριθμού τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες που έχουν καταγραφεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Πρόκληση από την Ολλανδία...


  Οι Γερμανοί με την Αφροδίτη της Μήλου τώρα οι Ολλανδοί προκαλούν. Βλέπουμε το εξώφυλλο της εφημερίδας free-press...

Πρώτη συγκέντρωση "Αγανακτισμένων" στην Πλατεία Βουνακίου


 
Είδα την κοπελίτσα που μου ζυγίζει τα φρούτα στο super market με τις φίλες της στην πλατεία και πιάσαμε κουβέντα.

Αντιαρματική τάφρος σε όλη την ελληνοτουρκική μεθόριο!

Συγχαρητήρια αξίζει η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόφαση που έλαβε και υλοποιεί ταχύτατα, η οποία ενισχύει τα μέγιστα την αμυντική θωράκιση της χώρας. Μια απόφαση που αξίζει ενδεχομένως όσο η προμήθεια άλλων 100 αρμάτων (το νούμερο είναι ασφαλώς σχηματικό) για την υπεράσπιση των εδαφών στον Έβρο.

Τα 3 βασικά σενάρια ματαίωσης των Τουρκικών ασκήσεων και η «παρέμβαση» Σταυρίδη

Tου Δημήτρη Τσαρακλημάνη
Προβληματισμό και σκέψη προκάλεσε στα υψηλά κλιμάκια των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, αλλά και της ΕΥΠ, η απόφαση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού να ακυρώσει την τελική και πιο κρίσιμη φάση των ασκήσεων «Έφεσος» και «Θαλασσόλυκος». Προβληματισμός που μεγάλωσε ακόμη περισσότερο όταν στην ανακοίνωση του Τουρκικού ΓΕΣ δεν αναφέρεται ο λόγος της ακύρωσης.

Στρατιωτικές δυνάμεις σε "εσωτερική αποστολή" καταστολής ταραχών;

Στρατιωτικές δυνάμεις προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου προκειμένου να χρησιμοποιηθόύν σε "αποστολές εσωτερικού" (δηλαδή σε αστυνομικά-κατασταλτικά καθήκοντα" γράφει ο έγκυρος Γερμανός αναλυτής, συνεργάτης της πλέον σοβαρής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung,  Udo Ulfkotte. Ας δούμε τα κυριότερα σημεία του άρθρου:

NASA Spirit 2003-2011, τίτλοι τέλους για το όχημα-ρομπότ εξερεύνησης του ΆρηΔυστυχώς, όσο κι αν έχει εξελιχθεί η τεχνολογία, κάποιες συνθήκες είναι ανυπέρβλητες ακόμα και από τους επιστήμονες της NASA. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι συνθήκες είναι του πλανήτη Άρη, όπως για παράδειγμα η θερμοκρασία που πέφτει στους -90C βαθμούς Κελσίου κατά τις νυκτερινές ώρες και το πλήρως αφιλόξενο έδαφός του, με τις αναρίθμητες πέτρες, βράχους και άμμο.