Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, Αυγούστου 11, 2011

Πύρινος Εφιάλτης σε Λιλικά και Κώμη

Άνιση μάχη με τις φλόγες δίνει το σύνολο των δυνάμεων της Π.Υ Χίου, που από τις 14.00 σήμερα το μεσημέρι βρίσκεται αντιμέτωπη...
με τον πύρινο εφιάλτη που ξέσπασε στην περιοχή του Λιλικά.
Στο σημείο επιχειρούν όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, όλες οι εθελοντικές ομάδες του νησιού, δυνάμεις του στρατού ενώ επιχειρεί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο. Στο σημείο έφθασαν και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που όμως δεν επιχείρησαν λόγω του ισχυρού κυματισμού στην περιοχή αφού οι άνεμοι πνέουν τοπικά 7 μποφόρ.

Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώραΑισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Τους 30 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν θα ξεπεράσει τους 29 στα νησιά του Αιγαίου. Αυξημένες νεφώσεις στα βορειανατολικά.

Στην Αττική τοπικές νεφώσεις αναμένονταν κυρίως τις πρωινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους ενισχυμένους έως 7 μποφόρ.
Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη, με βορειοδυτικούς ανέμους 6 με 7 μποφόρ (σταδιακή εξασθένηση) και τη θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην περιοχή του Λιλικά Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στη νότια-ανατολική Χίο, μεταξύ των οικισμών Λιλικά και Κώμης.
Η πυρκαγιά που καίει χορτολιβαδική έκταση αλλά και σκίνους (μαστιχόδεντρα) σημειώθηκε λίγο πριν τις 3.00 μ.μ. και μέχρι τις 6.30 μ.μ. λόγω και των ισχυρών ανέμων παρουσιάζει συνεχείς αναζωπυρώσεις δυσκολεύοντας τους άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους εθελοντές.

Οχύρωση Φρουρίου Χίου: Η σωζόμενη στοά!

Η ύπαρξη του Φρουρίου Χίου ανάγεται στους Ελληνιστικούς χρόνους και από τότε δεν εγκαταλείφτηκε ποτέ. Πάντοτε αποτελούσε το διοικητικό και στρατιωτικό κέντρο του νησιού, αλλά, εξαιτίας των πολλαπλών επιθέσεων που δεχόταν από φιλόδοξους κατακτητές άλλαζε συνεχώς όψη. Στις μέρες μας το Φρούριο της Χίου ταυτίζεται περισσότερο με την εποχή της Γενουατοκρατίας (1346 -1566 μ.Χ), τη σύντομη Ενετική κατάληψη του Κάστρου (1694-1695 μ.Χ), αλλά και την μετέπειτα Οθωμανική περίοδο. Τα τείχη του Φρουρίου Χίου χωρίζονται

Φρένο στις εισπρακτικές εταιρίες

Φρένο στις εισπρακτικές εταιρίεςΤο πράσινο φως, στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τη θωράκιση του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών, που ισχύει από το...
2009 αλλά αποδείχθηκε ανεπαρκές, ανάβει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Με πολυσέλιδο έγγραφό της προς τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή, η Αρχή διατυπώνει κυρίως νομοτεχνικές παρατηρήσεις για το προσχέδιο νόμου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Με τις νέες ρυθμίσεις επιχειρείται να μπει φρένο στο κυνήγι των οφειλετών και να οριοθετηθούν οι κανόνες και οι υποχρεώσεις που οφείλουν να τηρούν οι «εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών», όπως έχουν μετονομαστεί οι εισπρακτικές

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Το ¨υπόμνημα¨ ενάντια και στους Έλληνες
Εφ. Ραντικάλ 10-8-2011
Οι ιστοσελίδες του στρατού εκτός από την κυβέρνηση, το ΠΚΚ και τους Αρμένιους είχαν έναν ακόμη στόχο. Η ιστοσελίδα Pontuslu.com είχε στηθεί ενάντια στους Έλληνες.

Καταργούνται ή περικόπτονται 980 φοροαπαλλαγές

Μετά τις μειώσεις στις εκπτώσεις δαπανών για αποδείξεις, γιατρούς, τόκους στεγαστικών δανείων και ασφαλιστικές εισφορές που έγιναν τον Ιούνιο, στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν δεύτερο κύμα περικοπών ...σε όλο το φάσμα των φοροαπαλλαγών που ισχύουν σήμερα για εισοδήματα, ακίνητα και έμμεσους φόρους και που αγγίζουν τις 1.000.

Για τα φυσικά πρόσωπα η κατεύθυνση είναι η περικοπή ακόμα και η κατάργηση των φοροαπαλλαγών μέσω της σύνδεσής τους με το ύψος του εισοδήματος, αλλά και την περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου, έτσι ώστε να εξαλειφθούν οι αδικίες και ανισορροπίες του συστήματος και να εξοικονομηθούν πολύτιμοι

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς για σήμερα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) για σήμερα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:
• Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).
• Εύβοια (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).
• Λέσβου, Χίου, Ικαρίας και Σάμου (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).