Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2011

Γουατεμάλα: Τα πειράματα «θέριζαν» ζωές το 1940

 


 Τουλάχιστον 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ιατρικά και επιστημονικά πειράματα που έκαναν οι ΗΠΑ τη δεκαετία του 1940 στη Γουατεμάλα, αποκάλυψε σήμερα επιτροπή που ιδρύθηκε κατόπιν εντολής του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Οστεοθήκη 2.000 ετών από την εποχή της Σταύρωσης;


 Ένα κουτί (πιθανότατα οστεοθήκη) από ασβεστόλιθο ηλικίας 2.000 ετών, που κατέσχεσαν οι ισραηλινές αρχαιολογικές αρχές από αρχαιοκάπηλους, ίσως αποτελεί ένα στοιχείο για τη Σταύρωση του Ιησού, σύμφωνα με Ισραηλινούς επιστήμονες.

Πόσα θα βάλει στην τσέπη το νέο «αφεντικό» της Apple;


Ο Steve Jobs αμειβόταν με 1 εκατ. δολάρια το χρόνο ως CEΟ της Apple. Ο νέος «αφέντης» της εταιρίας, Τim Cook, … μάλλον θα πάρει κάτι… παραπάνω.

Αποκαλυπτικές έρευνες για τα προϊστορικά ταξίδια στο Αιγαίο

Με βάση νέες τεχνικές χρονολόγησης πετρωμάτων όπως o οψιδιανός, επιστήμονες -μεταξύ των οποίων και Έλληνες- ανακάλυψαν πως οι προϊστορικοί άνθρωποι μπορεί να ταξίδεψαν στο Αιγαίο πριν από 15.000 χρόνια.
 


Ο οψιδιανός είναι ένα ηφαιστειακό πέτρωμα με υαλώδη μορφή, που εξαιτίας της σύστασης και της ανθεκτικότητας του χρησιμοποιήθηκε από τα τέλη της Ανώτερης Παλαιολιθικής περιόδου (πριν από 35.000 έως 11.000 χρόνια) για την κατασκευή εργαλείων και όπλων.

Το ωκεανογραφικό σκάφος Nautilus σε Σαντορίνη και Κρήτη

Ωκεανογραφική έρευνα στον υποθαλάσσιο χώρο του ηφαιστειακού συμπλέγματος της Σαντορίνης, καθώς και στην Κρητική Λεκάνη, θα πραγματοποιήσει το ωκεανογραφικό σκάφος Nautilus, στο πλαίσιο του Ερευνητικού-Εκπαιδευτικού Προγράμματος «New Frontiers in Ocean Exploration 2011». Οι έρευνες θα διαρκέσουν από την 1η ως την 11η Σεπτεμβρίου και θα μεταδίδονται on line. Εντυπωσιακός είναι ο εξοπλισμός και οι δυνατότητες του σκάφους.
 

Το πρόγραμμα εκπονούν τα εξής πανεπιστήμια και ινστιτούτα: Institute for Exploration (IFE), Ocean Exploration Trust (OET), University of Rhode Island (URI) και Center for Ocean Exploration and

Φωτογραφίες απο τη φωτιά στη Β. Χίο


Μερικές φωτογραφίες απο την πρόσφατη φωτιά στην Βόρεια Χίο απο τον φίλο (ΝΗ) 
τον ευχαριστούμε πολύ.