Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2011

Mεγάλη τουρκική ναυτική δύναμη μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης, τώραMεγάλος αριθμός τουρκικών σκαφών επιφανείας (φρεγάτες O.H.Perry, ΜΕΚΟ-200ΤΝ και πυραυλάκατοι Kilic) και υποβρυχίων Τype 209/1400 απέπλευσαν πριν λίγες ώρες από τον ναύσταθμο της Μαρμαρίδας (Ακσάζ) και βρίσκονται αυτή την στιγμή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου πραγματοποιούν ασκήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης και ανθυποβρυχιακού πολέμου με χρήση πραγματικών πυρών. Στην περιοχή υπάρχει μια ελληνική κανονιοφόρος. Η περιοχή που ασκούνται είναι η ίδια περιοχή στην οποία...

Στο «Οικόπεδο Αφροδίτη» η πρώτη γεώτρηση της κυπριακής ΑΟΖ

Μία εβδομάδα νωρίτερα από την προαναγγελθείσα ημερομηνία, ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία μετακίνησης της πλατφόρμας-γεωτρύπανου Νoble Ηomer Ferrington προς το Οικόπεδο «Αφροδίτη», στη θαλάσσια περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ, όπου θα πραγματοποιηθούν ερευνητικές γεωτρήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, κατά την οποία η υπουργός Εμπορίου υπέγραψε επέκταση της συμφωνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Νoble Εnergy. Η συμφωνία είχε υπογραφεί το 2008 από τον προκάτοχό της Αντ. Πασχαλίδη.


Πόσο αθώα είναι τα σχολικά είδη;

Τα σχολεία ανοίγουν και τα σχολικά ψώνια για γονείς και μαθητές είναι ένα σημαντικό γεγονός. Ομως πρέπει να έχετε το νου σας καθώς για πολλά προϊόντα δεν υπάρχει επαρκές νομοθετικό πλαίσιο που να διασφαλίζει την ασφάλειά τους. Ολα αυτά τα έντονα χρωματιστά και, ακόμη χειρότερα, με άρωμα πλαστικά, βινίλια, μολύβια και μαρκαδόροι μπορούν να εκθέσουν το παιδί σας σε χημικά.


Αλλαγή πλεύσης για τη Μεσόγειο Το νερό το οποίο σπαταλιέται μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη γεωργία και το σπίτι με κατάλληλη επεξεργασία

Η λεκάνη της Μεσογείου διέρχεται περίοδο ραγδαίων μεταβολών εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, ενώ τα υδάτινα αποθέματα εξαντλούνται από την υπερεκμετάλλευση των χωρών της Μεσογείου.
Ποιητική απεικόνιση του πολυτιμότερου απ' όλα τα υγρά  

Ανακαλύφθηκαν 50 εξωπλανήτες ♦ 16 με συνθήκες ζωής σαν της Γης

Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν 50 άγνωστους έως τώρα πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος. Ανάμεσά τους, υπάρχουν 16 εξωπλανήτες που εμπίπτουν στην κατηγορία της «σούπερ-Γης», δηλαδή έχουν μάζα μεγαλύτερη από του πλανήτη μας αλλά μικρότερη του Δία. Μία μάλιστα «σούπερ-Γη», σε απόσταση περίπου 35 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του Αστερισμού του Ιστίου, βρίσκεται στην λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη» του άστρου της, δηλαδή σε μια περιοχή που πληροί τις προϋποθέσεις φιλοξενίας ζωής.