Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2011

Σήμερα θα κοιμηθείς καλύτερα γνωρίζοντας ότι...


1. Σύμφωνα με πολλές πηγές, ο πύργος
 του Άιφελ έχει 1792 σκαλοπάτια μέχρι την
 κορυφή. Το επίσημο site (www.tour-eiffel.com)
 του πύργου αναφέρει ότι έχει 1665.


L' epagneul breton Η ΙστοριαΗ ιστορία  του επανιέλ μπρετόν ξεκινάει  από την Βρετάνη, μια χερσόνησο στα Β.Δ. της Γαλλίας όπου σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, στα τέλη του 1800 περίπου, σκυλιά που ήταν απόγονοι Ισπανικών κυνηγόσκυλων τύπου (Σπάνιελ-Επανιέλ) ζευγάρωσαν με Αγγλικά Σέττερ και Σπρίγκερ-Σπάνιελ.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα δυνατά και ανομοιόμορφα ντόπια σκυλιά να αποχτήσουν μια σχετική ομοιομορφία, να γίνουν ποιο κομψά με πιο καλό χαρακτήρα, αλλά κυρίως να βελτιώσουν τα κυνηγετικά τους προσόντα.Βέβαια όπως  αναφέρθη υπήρχε μια σχετική ομοιομορφία και σε αυτό το σημειό κάνει την παρουσία του ο μεγάλος Γάλλος κυνόφιλος  Αρτούρ Ενό(ArthurEnoud) και ουσιαστικά έγινε ο μεγάλος πατέρας αυτής της υπέροχης φυλής σκύλων φέρμας

Τουρκικές παραβιάσεις στην Κύπρο


Σε μικρή απόσταση από αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών πέταξαν δύο τουρκικά μαχητικά, που παραβίασαν σήμερα τον κυπριακό εναέριο χώρο.
Τα τουρκικά μαχητικά, ωστόσο, δεν παρενόχλησαν το κυπριακό αεροσκάφος, που πραγματοποιούσε πτήση με προορισμό το Λονδίνο.

Αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του ήπατος στην Ελλάδα


Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα και παγκοσμίως ο καρκίνος του ήπατος.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σημαντικό μερίδιο της αύξησης, που παρατηρείται στην Ελλάδα, αποδίδεται στους μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται από χώρες με υψηλά ποσοστά ηπατίτιδας.

Samsung Series 3 300V: φορητότητα, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, λεπτό design οθόνης
Λευτέρης Ξυκομηνός
Η εταιρεία Samsung παρουσιάζει τη νέα σειρά φορητών υπολογιστών Samsung Series 3 300V, με σύγχρονο σχεδιασμό και αυτονομία μπαταρίας μέχρι και 9 ώρες , οι νέοι φορητοί υπολογιστές αποτελούν μία λύση για συχνές μετακινήσεις, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Βγαίνει στο Αιγαίο ο Τουρκικός Στόλος!
του Κώστα Χαρδαβέλλα
Συναγερμός χτύπησε χθες στις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο, όταν τρεις φρεγάτες των Τούρκων, οπλισμένες πλήρως με πυραύλους ανάσχεσης αεροπορικών επιθέσεων, πέρασαν στις 3.10 μ.μ. τα Δαρδανέλια και ανοίχτηκαν στο Αιγαίο ακολουθώντας διαφορετικές κατευθύνσεις.

Εκτελέστηκε τελικά στη Τζόρτζια των ΗΠΑ ο Τρόι ΝτέιβιςΟι αρχές την πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ προχώρησαν στην εκτέλεση του Τρόι Ντέιβις, ενός άνδρα που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για την δολοφονία ενός αστυνομικού. Η υπόθεση είχε προσελκύσει διεθνή προσοχή και τέθηκε στο επίκεντρο των προσπαθειών να καταργηθεί η θανατική ποινή.