Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, Οκτωβρίου 09, 2011

Σαν σήμερα...Τσε Γκεβάρα

   
Σαράντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του Τσε Γκεβάρα, στις 9 Οκτωβρίου 1967. Ο Ερνέστο Γκεβάρα Ντε Λα Σέρνα, γεννημένος στο Ροζάριο της Αργεντινής στις 14 Ιουνίου 1928, υπήρξε γιατρός, μαρξιστής - λενινιστής επαναστάτης, ένας από τους ηγέτες των

Φάλαινες δολοφόνοι σε ποταμό της Αλάσκα

Τρεις φάλαινες δολοφόνοι που έχασαν τον προσανατολισμό τους εντοπίστηκαν στον ποταμό Nushagak νοτιοδυτικά της Αλάσκα.Εκτιμάται ότι οι φάλαινες κατέληξαν στον ποταμό πριν ένα μήνα, πιθανότατα κολυμπώντας ανάποδα στον Κόλπο του Bristol, σε αναζήτηση τροφής.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του ομοσπονδιακού υπουργείου Αλιείας, τα κήτη βρίσκονται στο γλυκό νερό περίπου τρεις εβδομάδες και ήδη παρουσιάζουν σημάδια στρες.

Περίεργο νεκροταφείο στην Κοζάνη


Ένα περίεργο νεκροταφείο όπου άνθρωποι ήταν θαμμένοι μαζί με τα ζώα τους αποκαλύφθηκε στη θέση Μαύρο Λιθάρι στη Μαυροπηγή της Εορδαίας.
Πρόκειται για ενταφιασμούς 11 ανθρώπων και 16 ζώων -άλογα σκύλοι, βοοειδή, χοίρος- τα οποία είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά από τις ανθρώπινες ταφές και σε πολύ μικρή απόσταση: Από μισό μέτρο έως 1,30. Αποσπασματικά εξάλλου εντοπίσθηκαν στον ίδιο χώρο τμήματα μελών άλλων ζώων, όπως πόδια αλόγου και σκύλου, κέρατο και άλλα αδιάγνωστα ακόμη.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου


Νεφώσεις με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καταιγίδες και τοπικά έντονα φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, επικράτηση βορείων ανέμων και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε τη Δευτέρα. Στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα είναι λίγα και κατά κανόνα ασθενή, ενώ μέχρι αργά το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Το... δαγκωμένο μήλο της Apple έχει τις ρίζες του σε μια θλιβερή ιστορία του Β' Π.Π.

  
Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα πολλές ιστορίες που προσπάθησαν να εξηγήσουν πώς και γιατί οι δημιουργοί της Apple εμπνεύστηκαν ένα δαγκωμένο μήλο για σήμα της εταιρείας τους. Η επικρατέστερη όμως έχει τις ρίζες της στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

STRATFOR: "Η Τουρκία χάνει στην κρίση και θα αντιδράσει εν θερμώ"

Κίνδυνο "θερμής" εξέλιξης διαβλέπει πλέον καθαρά στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου το αμερικανικό ίδρυμα στρατηγικών αναλύσεων STRATFOR το οποίο αιτιολογεί το συμπέρασμά του υποστηρίζοντας κάτι το απόλυτα λογικό: Η Τουρκία βρίσκεται σε αδιέξοδο (“Η Άγκυρα έβαλε το πήχη πολύ ψηλότερα απ΄ όσο τις επιτρέπουν οι δυνάμεις της για να τον περάσει”)... και επειδή δεν πρόκειται να καταφέρει την ανάσχεση των γεωτρήσεων και το "κλείδωμα" του

Επίδειξη σημαίας,εκνευρισμού και αδυναμίας έκανε η Τουρκία,στο Σούνιο

Η “επίδειξη σημαίας” που έκαναν οι Τούρκοι με τον πλου της φρεγάτας ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ,δείχνει τον εκνευρισμό που επικρατεί στην απέναντι πλευρά. Η Άγκυρα που λειτουργεί πάντα αλλά ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα σαν ανεύθυνος ταραξίας της περιοχής,προσπαθεί με παιδαριώδη τρόπο να κρατήσει ψηλά το δείκτη της έντασης στο τρίγωνο Τουρκία-Ισραήλ-Κύπρος.