Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, Νοεμβρίου 13, 2011

Ανοιχτό το οδικό δίκτυο του Νομού Τρικάλων παρά την χιονόπτωση


 Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μιχαλάκη «σήμερα πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Νομού Τρικάλων.»Από το πρωί ο κ. Μιχαλάκης «οργώνοντας» τον Νομό, βρέθηκε κοντά στα συνεργεία που έριξαν αλάτι στον δρόμο των περιοχών που χιόνισε όπως στο Περτούλι και στην Γκρόπα.

Ξεκινά η διαδικασία απελευθέρωσης και μετακίνησης της πλατφόρμας «Noble Homer Ferrington» προς το Ισραήλ... στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Μέχρι τότε, το γεωτρύπανο θα έχει φτάσει στα όρια του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στόχος είναι το γεωτρύπανο να εισχωρήσει στα πρώτα 2 με 5 μέτρα, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εισροής λάσπης. Θα ακολουθήσει σωλήνωση και το τελικό τσιμέντωμα.

Κόβουν και το επίδομα τοκετού στα δημόσια νοσοκομεία
Καταργείται το επίδομα τοκετού στις γυναίκες που επιλέγουν να γεννήσουν σε Δημόσια Νοσοκομεία. Στις περιπτώσεις επιπλοκών, εφαρμόζεται η διάταξη περί νοσοκομειακής περίθαλψης.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΗΡΥΓΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΩΝ 
 Ψηφίστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης, η ρύθμιση για τις αυθαίρετες κατασκευές σε παραδοσιακούς οικισμούς και κηρυγμένα τμήματα πόλεων.
Η ρύθμιση κατέστη αναγκαία καθόσον, σύμφωνα με εισηγήσεις νομικών, δεν μπορούσαν πλέον να γίνουν δικαιοπραξίες – μεταβίβαση, πώληση – ακινήτου κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4014/2011.

ΣΟΚ: Είναι μόνο 6 μηνών και ζυγίζει 20 κιλά!


 

Μπορεί εκ πρώτης όψης να φαίνεται διασκεδαστικό, ωστόσο οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ένα μωρό μόλις 6 μηνών από το Ιράν έχει προκαλέσει το ιατρικό ενδιαφέρον, καθώς ζυγίζει κάτι περισσότερο από 20 κιλά!

Τα «δόντια» του δείχνει ο καιρός!


 

Με χειμωνιάτικο καιρό θα τρέξουν οι δρομείς του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών Τα κύρια καιρικά χαρακτηριστικά που θα συνοδεύουν τους δρομείς στην προσπάθεια τους να τερματίσουν θα είναι οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες καθώς και οι θυελλώδεις βοριάδες που θα κάνουν την αίσθηση του κρύου ακόμα πιο δυνατή. Πιo αναλυτικά:

Τουρκαλβανική θηλιά

Του Κώστα Τζεβελέκου
Λίγες ώρες μετά την αντικατάσταση του πλέον αναποτελεσματικού υπουργού Άμυνας που πέρασε τα τελευταία χρόνια από το Πεντάγωνο, του Πάνου Μπεγλίτη, οι εξελίξεις δείχνουν πως όταν δεν υπάρχει στρατηγική, ο δρόμος για την κόλαση περνά μέσα από τις καλές προθέσεις.

Τουρκαλβανική θηλιά
Ύστερα από τα πανηγύρια για τον άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, οι Τούρκοι στρατηγοί κάνουν κίνηση ματ με την Αλβανία.

Το πρώτο κανάλι της Google


Όπως όλες οι επιχειρήσεις έτσι και η Google θέλει να προσελκύσει όσον το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες μπορεί, ενώ έχει αρχίσει ήδη να ανακοινώνει τις διάφορες συνεργασίες της με νέα κανάλια.

Δορυφόρος της Google εντόπισε πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν;Image

H Google δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών τραβηγμένων από δορυφόρο πάνω από το Ιράν, στις οποίες απεικονίζονται εγκαταστάσεις που, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, είναι πιθανό να χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

"Θερμή" επαφή ισραηλινού UAV με το τουρκικό Ναυτικό; Για την Ελλάδα υπάρχουν τρία σενάρια, αναφέρει στο Spiegel: Την απλής χρεοκοπίας, της χρεοκοπίας με αποχώρηση από την ευρωζώνη και το σενάριο "καταστροφή" όπου η ελληνική χρεοκοπία συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη. Έτσι: Τυχόν χρεοκοπία με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει αρχικά αναταραχή αλλά μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε

"Θερμή" επαφή ισραηλινού UAV με το τουρκικό Ναυτικό;

Επιτήρηση του τουρκικού στόλου, μέσα στους ίδιους τους ναυστάθμους του, από τους Ισραηλινούς αποκαλύπτει ένα περιστατικό που δείχνει την ένταση των επιχειρήσεων παρακολούθησης-αντιπαρακολούθησης και ηλεκτρονικού πολέμου που προηγήθηκαν στην Α.Μεσόγειο τις τελευταίες εβδομάδες:
Ένα UAV Heron της ισραηλινής Αεροπορίας, το οποίο είχε βυθιστεί ελάχιστα μίλια έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας...