Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2011

Έρχονται οι εύκαμπτες οθόνες

Επίπεδες οθόνες οι οποίες θα μπορούν να τις τυλίγουμε και να τις βάζουμε στην τσέπη μας είναι πολύ πιθανό να αποτελούν... πραγματικότητα αρκετά σύντομα, χάρη σε μία εντελώς νέα τεχνολογία που ακούει στο όνομα QD.

H εν λόγω τεχνολογία, ευρύτερα γνωστή ως «κβαντική τελεία», αναπτύχθηκε από μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εξαιρετικά λεπτών τηλεοράσεων. Εταιρείες όπως η Samsung εργάζονται ήδη πάνω σε εύκαμπτες οθόνες OLED, όμως οι QD οθόνες θα είναι πολύ λεπτότερες και πιο ευλύγιστες.

Anonymous: #Op Greece

Anonymous: #Op Greece

Το πρώτο επίσημο δελτίο τύπου για την Ελλάδα, εξέδωσε η ομάδα των ακτιβιστών χάκερ, Anonymous.

Σε αυτό η περίφημη ομάδα που έχει δράση από το 2003, αναφέρεται με σχολαστικό τρόπο στην πολιτική κατάσταση της χώρας μας, ενώ μπορεί να ερμηνευτεί και σαν μια προειδοποίηση για επικείμενες επιθέσεις τους εναντίων Ελληνικών sites.

Αποκρυπτογραφήθηκε το χειρόγραφο Βόινιτς

Αποκρυπτογραφήθηκε το χειρόγραφο Βόινιτς

Γραμμένο σε μια ακατανόητη γλώσσα, εικονογραφημένο με περίεργα σχέδια, το χειρόγραφο Βόινιτς βασανίζει για αιώνες ιστορικούς και κρυπταναλυτές.

Ένας Φινλανδός επιχειρηματίας, όμως, ισχυρίζεται ότι έσπασε τον κώδικα και αποκάλυψε τα μυστικά του χειρογράφου.

Ψήφισμα κόλαφος για την Τουρκία

Ψήφισμα κόλαφος για την Τουρκία
Του Κώστα Τζεβελέκου
Ψήφισμα κόλαφος για την Τουρκία από το αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο αποφάσισε χθες με 436 ψήφους κατά της Τουρκίας και έναν υπέρ να επιστραφούν οι κλεμμένες χριστιανικές εκκλησίες.

Η παγκόσμια αυτή επιτυχία οφείλεται στον Ελληνοαμερικανό πολιτικό και πρόεδρο της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας ( Free Agia Sophia Cuncil of America) κ. Κρίς Σπύρου.

Εγκληματική όργανωση: συλλήψεις 4 ακόμα μελών με την κατηγορία διακίνησης ναρκωτικώνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν σε Χίο και Μεσολόγγι τέσσερα ακόμα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Χίο.
Πρόκειται για ένα 16χρονο ανήλικο και τρεις ενηλίκους ημεδαπούς.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ακόμα υπηκόων Αλβανίας οι οποίοι αναζητούνται.

ΣΟΚ: Πέρασε το φίλο του για αγριογούρουνο και τον σκότωσεΤραγωδία στην ορεινή Ευρυτανία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κυνηγός σκότωσε φίλο του- επίσης κυνηγό- κατά λάθος στην περιοχή Μαραθιάς των Αγράφων.

Κι όμως, εγκώμιο για την Ελλάδα στην Die Welt!


 

Image

 
"Τι χρωστάμε στην Ελλάδα: Ένας Γερμανός εκτιμά τις μεσογειακές αξίες'', είναι ο τίτλος ενός... σπάνιου για τους καιρούς μας και δη για γερμανικό μέσο ενημέρωσης, άρθρου, το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Berthold Seewald.

Αναμένοντας το iPad 3, ίσως βγει «μπροστά» η Samsung με νέα ταμπλέτα


Λευτέρης Ξυκομηνός
Αρκετός κόσμος αναμένει τη νέα πρόταση ταμπλέτας της Apple, που θα ακούει στο όνομα «iPad 3», στις αρχές του επόμενου έτους. Το καταναλωτικό κοινό περιμένει με ιδιαίτερη όρεξη τη νέα ταμπλέτα της εταιρείας, κάτι που είναι λογικό, καθώς, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και πολλούς μήνες, θα διαθέτει διπλάσια ανάλυση οθόνης, στα πρότυπα του χαρακτηρισμού «Retina Display», όπως δηλαδή η οθόνη των iPhone 4 και 4S. Επιπλέον, το νέο iPad 3 θα έχει και βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά (όπως λίαν δυνατότερο κεντρικό τσιπ έναντι του iPad 2), ενδεχομένως και σύγχρονες τεχνολογίες/πρωτόκολλα (NFC - Near Field Communication).