Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 23, 2011

Μύθοι και αλήθειες για το κρύο. Τι πρέπει να κάνετε για να προλάβετε την υποθερμία;

Κάπως έτσι φαντάστηκε τον Κέπλερ 22-Β ο καλλιτέχνης της NASA. Στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει αν έχει σύννεφα ή θάλασσες, αν είναι βραχώδης ή αποτελείται από αέρια
Εκείνο που μέχρι πρόσφατα ανήκε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας αποτελεί πλέον επιστημονική πραγματικότητα. Η NASA επιβεβαίωσε ότι ο Κέπλερ 22-Β, ένας εξωπλανήτης που βρίσκεται σε απόσταση 600 ετών φωτός από εμάς, ενδέχεται να φιλοξενεί ζωή.

Μύθοι και αλήθειες για το κρύο. Τι πρέπει να κάνετε για να προλάβετε την υποθερμία;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη
Ο ανθρώπινος μηχανισμός προσαρμογής στο κρύο είναι αυτόματος. Γίνεται με μια συγχρονισμένη ενέργεια του νευρικού και του ενδοκρινικού συστήματος.
Αυτό -φυσικά- δεν αποτελεί πανάκεια, αφού οι αντιδράσεις δεν είναι οι ίδιες σε όλους τους ανθρώπους. Όμως, με μια συστηματική εξάσκηση και σταδιακή αύξηση του κρύου, ο άνθρωπος μπορεί να το αντέξει χωρίς να ενοχλείται ιδιαίτερα από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Αν και αρχικά μπορεί η προσαρμογή να χαρακτηριστεί βάρβαρη και επώδυνη, με το πέρασμα του χρόνου γίνεται αντιμετωπίσιμη, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Στη φυλακή οδηγείται ο Εφραίμ

  
Προφυλακιστέος κρίνεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο.

Tα γκάτζετ του 2012 που θα «κλέψουν» την παράσταση!

Τα γκάτζετ του 2012 που θα «κλέψουν» την παράσταση!

Γεμάτη από νέες συσκευές και υψηλής τεχνολογίας προϊόντα αναμένεται να είναι η νέα χρονιά.

Πολλές είναι οι εταιρείες που έχουν ήδη είτε προαναγγείλει επισήμως, είτε διαρρεύσει (θέλοντας και μη) τι έχουν στα σκαριά, ενώ διάχυτες, όπως πάντα, είναι και οι μη επιβεβαιωμένες φήμες.
Ένας από τους έγκυρους και εξειδικευμένους στην τεχνολογία διαδικτυακούς τόπους, ο CNET.com. κατατάσσει τις «πιο» πολυαναμενόμενες συσκευές που θα αναγκάσουν τους μανιακούς γκατζετόφιλους να σπεύσουν αμέσως στα καταστήματα προκειμένου τιε αγοράσουν.

O «πατέρας» του τρόπου χρήσης υπολογιστών και του Xerox PARC απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών


Λευτέρης Ξυκομηνός
Ο άνθρωπος που ευθύνεται έμμεσα για την ύπαρξη όλου του σημερινού τεχνολογικού τοπίου απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών, έπειτα από καρδιακή ανακοπή. Ο λόγος για τον Jacob E. Goldman, τον ιδρυτή του ερευνητικού κέντρου τεχνολογίας ονόματι «PARC» της εταιρείας Xerox.

Ταξίδι – μήνυμα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο προς την Άγκυρα προγραμματίζεται για το ακριτικό Καστελόριζο, Στρόγγυλη και την Ρω ανήμερα των Θεοφανείων.
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν εμπεδώσει την άποψη, και το οποίο αναδεικνύεται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί,  ότι το Καστελόριζο θα αποτελέσει το κέντρο των προκλήσεων της Άγκυρας το αμέσως
προσεχές διάστημα. Εξ αυτού του λόγου υπήρξε και η πρόσφατη  πτήση των δύο τουρκικών αναγνωριστικών αεροσκαφών σε ύψος 300 μέτρων πάνω από το νησί.