Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2012

Επίθεση του ΝΑΤΟ σε σχολείο στο Αφγανιστάν


 Εννέα κοριτσάκια τραυματίστηκαν την Τετάρτη στο ανατολικό Αφγανιστάν, όταν ελικόπτερο της ISAF, της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής του ΝΑΤΟ, πραγματοποίησε... επίθεση στο σχολείο τους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών.
Η ISAF, η οποία τελεί υπό αμερικανική διοίκηση και τουλάχιστον τα δύο τρίτα της δύναμής της αποτελούν αμερικανοί στρατιώτες, ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για την κατηγορία αυτή, αλλά δεν διαθέτει πληροφορίες για το θέμα.
"Σήμερα το πρωί ένα σχολείο δέχτηκε επίθεση από ελικόπτερο του ΝΑΤΟ. Εννέα παιδιά, όλα κορίτσια, τραυματίστηκαν. Ορισμένα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο αλλά πέντε ακόμη παραμένουν", δήλωσε ο Άχμαντ Ζία Αμπντουλζάι αξιωματούχος της ανατολικής επαρχίας Νανγκαρχάρ.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, μια επίθεση της ISAF στην επαρχία Καπίσα, ένα έδαφος στο οποίο ο γαλλικός στρατός έχει τη διοίκηση της διεθνούς δύναμης, προκάλεσε το θάνατο οκτώ αθώων παιδιών, σύμφωνα με την αφγανική προεδρία, επτά ένοπλων εφήβων, σύμφωνα με την ISAF.
Η Καμπούλ καταγγέλλει συχνά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τις νυκτερινές επιδρομές της ISAF, τις οποίες ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι χαρακτηρίζει αντιπαραγωγικές, εκτιμώντας ότι τα θύματά τους είναι άμαχοι και αυτό ωθεί τον πληθυσμό να στρέφεται υπέρ των Ταλιμπάν.
Το ΝΑΤΟ προβλέπει να αποσύρει το σύνολο των δυνάμεών του από τη χώρα έως τα τέλη του 2014.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου