Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, Μαρτίου 25, 2012

Παρέλαση 25ης Μαρτίου- πορεία διαδηλωτών, κενή από πολιτικούς η εξέδρα επισήμων

Τα χειροκροτήματα από τον κόσμο που απέσπασαν οι διαδηλωτές από το Εργατικό Κέντρο Χίου (συμμετείχαν φορείς, σωματεία και σύλλογοι) όταν παρέλασαν πριν από τους μαθητές, ήταν ίσως το καλύτερο μήνυμα που έστειλαν οι κινητοποιήσεις της 25ης Μαρτίου
Μετά από διαπραγματεύσεις η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου άφησε να πραγματοποιηθεί η πορεία- παρέλαση, μπροστά στην εξέδρα των επισήμων που είχε θέση μόνο για τέσσερεις, αλλά τελικά μόνο ο Μητροπολίτης Χίου και ο Στρατιωτικός Διοικητής βρέθηκαν σε αυτήν.

Οι θέσεις του Δημάρχου Χίου και του Αντιπεριφερειάρχη Χίου παρέμειναν κενές (ή κάθισαν στη συνέχεια ανάπηροι πολέμου), με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γανιάρη και την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Λίτσα Λύκου να κάθονται παραπλεύρως της εξέδρας.

Μετά την κατάθεση στεφάνων οι δύο βουλευτές, Ελπίδα Τσουρή και Κωστής Μουσουρούλης, αποδέχθηκαν τις συστάσεις της αστυνομίας και αποχώρησαν από την οδό Καλουτά,

ενώ μεγάλη σε όγκο ήταν η διαδήλωση των ναυτικών μπροστά στον Οίκο Ναύτου, με τα συνθήματα της σημασίας της προπέλας για το νησί να ξεχωρίζουν.

Προληπτικά σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή νεαρής κοπέλας στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, επειδή στο σακίδιό τους βρέθηκε πανό με υβριστικό περιεχόμενο. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μανώλης Στάθης προέβη σε διαμαρτυρία στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, μπροστά στο εργατικό κέντρο.

Πέρα από τη μη παρουσία πολιτικών προσώπων στην εξέδρα των επισήμων, δεν πραγματοποιήθηκε η δεξίωση στο τέλος της παρέλασης που είθισται να κάνει ο δήμος, ενώ και η εκφώνηση πληροφοριών την ώρα που παρέλασαν τα τμήματα ήταν πιο λίγα και χωρίς ιδιαίτερες φανφάρες (αν βγάλει κανείς τον τρόπο που ανακοινώνεται ότι παρελάσουν οι επίλεκτες μονάδες του στρατού).

Η παρέλαση των μαθητών κόσμια (ποιος άλλωστε κάθεται να ασχοληθεί με την εικόνα των μαθητών), ενώ συγκινήθηκε ο ανάπηρος πολέμου Στέλιος Μπαχάς που βρέθηκε στην εξέδρα των επισήμων και εξέφρασε τη λύπη του για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας.
Αναδημοσίευση: www.chiosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου