Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2012

Στο κτηνιατρείο για έλεγχο τα δολώματα- συνέχεια από Σύλλογο Οικολογίας για φόλες

"Παράδοθηκαν τα σκευάσματα στο Κτηνιατρείο για έλεγχο. Πριν μας πουν για τη χημική τους σύσταση δεν μπορούμε να ξέρουμε αν πρόκειται για φόλες και αν περιέχουν όπως ισχυρίστηκε ο άνθρωπος που μας τα έφερε υδροκυάνιο", μας δήλωσε ο Δασάρχης Κώστας Μπέλλας όταν του θέσαμε το ερώτημα αν πράγματι ευσταθούν οι καταγγελίες (που σήμερα συνεχίζονται και με φωτογραφικό υλικό από το Σύλλογο Οικολογίας & Περιβάλλοντος).
Μας επιβεβαίωσε δε ότι πριν το 1990 χρησιμοποιόταν το συγκεκριμένο δραστικότατο δηλητήριο για φόλες που σύμφωνα με τις οδηγίες κατασκευάζε τότε το Δασαρχείο.
Περιμένοντας τα πορίσματα του κτηνιατρικού ελέγχου δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου Οικολογίας:
  ΘΕΜΑ… Παράνομα ισχυρότατα δηλητήρια -φόλες- στην ύπαιθρο …
 
Η ιστορία παλιά , κάπου από την δεκαετία του 90 όπου σταματήσαμε την θανάτωση άγριων ζώων από το Δασαρχείο και τον Σύλλογο των Κυνηγών που γινόταν κάθε χρόνο, αφού το νησί τότε κηρύχτηκε Αρουραιόπληκτο.


Παράλληλα με μελέτες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αλλά και από Πανεπιστήμιο της Αγγλίας ,στα οποία στείλαμε τότε τα νεκρά ζώα , πήραμε την πληροφόρηση και τις αποδείξεις ότι οι αλεπούδες κατά κύριο λόγο τρέφονται με τρωκτικά και όχι με πέρδικες που ισχυριζόταν τότε ο Σύλλογος των Κυνηγών.
Εδώ και μερικά χρόνια είχαμε την πληροφόρηση ότι ΚΑΠΟΙΟΙ συνέχιζαν και έβαζαν φόλες. Δεν είχαμε όμως τα πειστήρια της όλης διαδικασίας.
Αυτή την φορά όμως, πριν λίγες μέρες την προηγούμενη Κυριακή, βρεθήκαν δεκάδες δολώματα με κερί και με υδροκυάνιο ή κυάνιο στο εσωτερικό τους και με κοπανιστή στο εξωτερικό τους, τοποθετημένα από την περιοχή του Γιαννάκη μέχρι το Καμπανάρι, καθώς και δυο νεκρές αλεπούδες δίπλα στον δρόμο.
Είχαν τοποθετηθεί επιμελημένα . Τα δε σημεία τοποθέτησης τους είχαν οριοθετηθεί με πέτρες .

Οι φόλες είναι φτιαγμένες με τον ίδιο τρόπο που τις έφτιαχνε κάποτε, σε αλήστου μνήμης εποχές το ίδιο το Δασαρχείο για να ξεπαστρεύει τα ανεπιθύμητα αγρίμια και που σταματήσαμε σαν σύλλογος όπως προαναφέραμε.
- Όλα αυτά μαζί με το γεγονός ότι κάποιοι προμηθεύουν, κατέχουν, διακινούν, τοποθετούν και μετακινούν τέτοιο τρομακτικά ισχυρότατο - άμεσης δράσης δηλητήριο αποτελεί έγκλημα κατά της Φύσης και του Ανθρώπου.
Σε καμία δε περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε όταν τελούνται τέτοιες πράξεις.
- Απαιτούμε δε την άμεση σύλληψη των ενόχων και την τιμωρία τους.
 
 Η γενική Συνέλευση του Συλλόγου Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου
ΤΘ 56
Χίος 82100
Χίος 
www.chiosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου