Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, Απριλίου 18, 2012

Black Ηawk now!

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να αποδέχθηκε παλαιότερο αίτημα του Γενικού Επιτελείου Στρατού για δωρεάν παραχώρηση 60 μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60 Black Hawk, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού »Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του.  Ωστόσο πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι  μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία απάντηση στο αίτημα που υποβλήθηκε προ 15 ημερών...
στο αμερικανικό Πεντάγωνο,  για δωρεάν πατραχωρήσεις όπλων μεταξύ των οποίων και ελικοπτέρων Black Hawk. Oι απαντήσεις αναμένονται, λένε με συγκρατημενη αισιοδοξία.
Το αρχικό αίτημα είχε  υποβληθεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του τότε Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου το 2010 και αφορούσε τη διερεύνηση των δυνατοτήτων δωρεάν παραχώρησης εξοπλισμού από τα πλεονάσματα του Στρατού των ΗΠΑ. Η πολιτική εκείνη εξακολουθεί να υλοποιείται από τη νέα στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς δεν υπάρχει ουδεμία σχεδόν εναλλακτική λύση για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών. Μάλιστα κατά την επίσκεψη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος έδωσε λίστα με τα αιτήματα.
Κατά τις αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού  τα ήδη προσφερόμενα συστήματα αν παραληφθούν και τεθούν σε υπηρεσία, αλλά και εφόσον τα αιτήματα εξακολουθήσουν να υποστηρίζονται από την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία , θετική αναμένεται να είναι αργότερα η κατάληξη των αιτημάτων δωρεάν παραχώρησης τεθωρακισμένων οχημάτων αμφίβιας εφόδου AAV7A1, καθώς και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης πεζικού Bradley. Εχουν ζητηθεί επίσης μεγάλες ποσότητες ειδών ατομικού εξοπλισμού στρατιωτών. Ήδη έχει δοθεί η έγκριση για 400 Τανκς Άμπραμς και περίπου 700 τεθωρακισμένων Μ113.
Τα ελικόπτερα Black Hawk έγιναν παγκοσμίως γνωστά από την κινηματογραφική ταινία »Black Hawk Down» στηριγμένη σε μια πραγματική ιστορία στη Σομαλία το 1993: Τότε οι περίφημες ειδικές δυνάμεις «Delta Force» και «Rangers»των ΗΠΑ  ενεπλάκησαν σε οδομαχίες με εκατοντάδες Σομαλούς με αποτέλεσμα να καταρριφθούν δύο ελικόπτερα «Black Hawk», να χάσουν τη ζωή τους 1.000 Σομαλοί και 18 Αμερικανοί στρατιώτες.
 
http://www.prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου