Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, Απριλίου 09, 2012

Παρέμβαση Νίκου Σηφουνάκη για το πρόβλημα με τα αγριοκούνελα στη Λήμνο

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ και Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης, απέστειλε επιστολή την Παρασκευή 06 Απριλίου στον Πρόεδρο της «Επιτροπής κατά των Αγριοκούνελων Λήμνου» κ. Αχιλλέα Αρχοντίδη, ενόψει και της...
Πανλημνιακής Αγροτικής Σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Ατσική.

Στην επιστολή του για το θέμα των αγριοκούνελων και τις καταστροφές που προκαλούν στη γεωργική παραγωγή της Λήμνου, αναφέρεται στα μέτρα που προτίθεται να δρομολογήσει η Πολιτεία ώστε να αντιμετωπιστεί πιο αποφασιστικά το πρόβλημα.
Συγκεκριμένα προτείνονται:
- Έκδοση απόφασης για τη θήρευση των αγριοκούνελων για δύο μήνες επιπλέον, ήτοι μέχρι και 15 Μαΐου 2012.
- Λόγω της έκτασης του προβλήματος και της διαπίστωσης μεγάλων καταστροφών σε γεωργικές καλλιέργειες και συνεκτιμώντας ότι με τη συγκρότηση συνεργείων κυνηγών δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς το πρόβλημα, μελετάται η επικήρυξη των αγριοκούνελων σε οριοθετημένες περιοχές, όπου το πρόβλημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ύστερα από υπόδειξη των περιφερειακών δασικών υπηρεσιών και με γνώμονα την αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων προστασίας της αναπαραγωγής της υπόλοιπης άγριας πανίδας στις περιοχές αυτές.
- Διερεύνηση της δυνατότητας ελέγχου του πληθυσμού των αγριοκούνελων με τον εμπλουτισμό, των πληγέντων περιοχών, με τους φυσικούς θηρευτές τους.
Ο κ. Σηφουνάκης στην επικοινωνία που είχε με τον κ. Αχ. Αρχοντίδη του ζήτησε να κατατεθούν οι θέσεις της Επιτροπής επί των προτάσεων της αρμόδιας Γραμματείας Δασών, τις οποίες θα αναμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου