Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, Απριλίου 18, 2012

«Τρέχουν» τον άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία οι Ισραηλινοί

Η ισραηλινή ιδέα να δημιουργηθεί ένας περιφερειακός άξονας, ο οποίος θα περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Κύπρο την Ελλάδα την Βουλγαρία και την Ρουμανία με στόχο τον περιορισμό της Τουρκίας αρχίζει σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία να υλοποιείται και να αποτελεί την νέα επίσημη πολιτική του Ισραήλ έναντι της Τουρκίας.
Αυτό που φαίνονταν, ότι  αποτελούσε μέρος μίας ανοικτής συζήτησης στο Ισραήλ...
η δημιουργία δηλαδή ενός περιφερειακού άξονα ο οποίος θα περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Κύπρο την Ελλάδα την Βουλγαρία και την Ρουμανία με στόχο τον περιορισμό του τουρκικού διπλωματικού επεκτατισμού, αρχίζει σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία να υλοποιείται και να αποτελεί την νέα επίσημη πολιτική του Ισραήλ για την Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ισραηλινή ιδέα συζητήθηκε στην Κύπρο με την υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ισραηλινού ομολόγου της Άβιγκτορ Λίμπερμαν.
Οι προθέσεις του Ισραήλ είχαν φανεί αρκετό καιρό πριν όταν ορισμένοι αναλυτές επεσήμαιναν την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου περιφερειακού συστήματος ασφάλειας με στόχο τον έλεγχο της επέκτασης της επιρροής της Τουρκίας στην Α. Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής το Ισραήλ είχε υπογράψει συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με την Βουλγαρία και την Ελλάδα, ενώ εδώ και χρόνια δυνάμεις του Ισραήλ συνεκπαιδεύονται με τις ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ρουμανία. Βεβαίως από όλα αυτά δεν λείπουν και οι συζητήσεις για την παράλληλη ανάπτυξη αγωγού, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη, με αυτή την διαδρομή.
http://www.prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου