Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Απριλίου 03, 2012

"Μπλόκο" στο δρόμο στην Κλειδού

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ Η Κ'ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Στην παρέμβαση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τη σχεδιαζόμενη διάνοιξη δρόμου στην Κλειδού, μετά από αίτημα της εταιρείας TERRA NORMA A.E., απέδωσε ο επικεφαλής της, Μάρκος Σκούφαλος, την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος της Περιφ. Βορείου Αιγαίου, Νίκου Μάρκου, για ανάκληση της  απόφασης
έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή του έργου: "Διάνοιξη δασικού δρόμου για έργα αναδάσωσης στη περιοχή Κλειδού – Αγ. Δημήτριος – Φαγάνος της Δημοτικής Ενότητας Ομηρούπολης του Δήμου Χίου", έως ότου γνωμοδοτήσει η Κ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.


Ο κ. Σκούφαλος εξέφρασε την άποψη ότι τα περί "αναδάσωσης" αποτελούν το "φερετζέ" για τη διάνοιξη του δρόμου με στόχο η εταιρεία να αναπτύξει το όποιο επενδυτικό σχέδιο έχει στην περιοχή.
Μάλιστα έβαλε κατά του Αντιπεριφερειάρχη που αρχικά είχε ανάψει το πράσινο φως για τους περιβαλλοντικούς όρους και στη συνέχεια ανακάλεσε την απόφαση, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γνωμοδότηση των συναρμόδιων αρχαιολογικών υπηρεσιών, ενώ κατέκρινε και τη θετική γνωμοδότηση που παρείχε η τοπική Δ/νση Δασών.
Με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, έθεσε θέμα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο να γίνει ειδική αναφορά στην ανάδειξη της Κλειδούς, Ρεστών, Τρυπατέ και Κορακάρη, ως προστατευμένων περιοχών με συγκεκριμένες πρακτικές και νομικές ενέργειες.
Χρ. Ψ.
WWW.ALITHIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου