Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Απριλίου 03, 2012

Οίκος Ναύτου... αρρωστήστε αργότερα!Δεν ήταν πρωταπριλιά τη Δευτέρα, όμως σαν ψέμα οι ασφαλισμένοι μέχρι το Σάββατο στον Οίκο Ναύτου λάμβαναν την απάντηση ότι πρέπει να κάνουν υπομονή για μερικές τουλάχιστον ημέρες, γιατί… δεν υπάρχουν. Ο Οίκος Ναύτου ενσωματώθηκε στον ΕΟΠΥΥ, άρα τα συνταγολόγια αναγραφής φαρμάκων του Οίκου Ναύτου έπαψαν να ισχύουν, όμως παράλληλα δεν έχει γίνει η μεταφορά αρχείων των ασφαλισμένων οπότε δεν μπορούν να γράψουν φάρμακα κλπ..
Το ταμείο θα συνεχίσει να εξοφλεί αποδείξεις για ιατρικές πράξεις που έχουν ημερομηνία μέχρι τις 31 Μαρτίου. Όσοι επεσκέφθησαν χθες το ταμείο με αποδείξεις 2 Απριλίου είτε πήγαιναν πάλι στο γιατρό για να γίνει αλλαγή της ημερομηνίας, είτε –οι περισσότεροι- έλεγαν δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία.
Όπως ο συνταξιούχος Α’ μηχανικός που συναντήσαμε που με κοντά στα 25 χρόνια προϋπηρεσία, μας είπε ότι ντρέπεται να πάει να ζητήσει να του αλλάξουν την ημερομηνία…
Άγνωστο είναι επίσης πως ακριβώς θα λειτουργήσουν οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον Οίκο Ναύτου από την 1η Απριλίου.
Τη δική τους αβεβαιότητα ζουν και οι εργαζόμενοι (6 συνολικά στο παράρτημα Οίκου Ναύτου Χίου).
Η ενημέρωση που έχουν είναι ότι θα παραμείνουν στα γραφεία το επόμενο διάστημα περνώντας στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εργασίας και θα ασχολούνται μόνο με τα μητρώα και τα επιδόματα των ασφαλισμένων ναυτικών.
«Αυτά μέχρι τις εκλογές γιατί μετά δεν ξέρουμε τι θα απογίνουμε», σημείωσε εργαζόμενος στον Οίκο Ναύτου, και επισημαίνοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ στη Χίο έχει μόλις 3 εργαζόμενους, αναδεικνύοντας έτσι και το κλίμα αβεβαιότητας.
Αναδημοσίευση: www.chiosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου