Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, Απριλίου 04, 2012

Είσοδος της Hewlett Packard στην κατηγορία των ultrabook, με το Folio 13


Μια νέα κατηγορία φορητών υπολογιστών, έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της και στην χώρα μας – ο λόγος για την κατηγορία των υπερ-φορητών ή αλλιώς «ultrabook», η οποία ελκύει ολοένα και περισσότερο τα βλέμματα και τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η εταιρεία Hewlett Packard παρουσίασε το «Folio13», το πρώτο της υπολογιστή, στη κατηγορία ultrabook.


Ανάμεσα στα κύρια στοιχεία – πόλους έλξης του Folio 13, συναντάμε την λεπτή κατασκευή, ιδιαίτερα χαμηλού βάρους και με μπαταρία με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής - στις 9,5 ώρες - για την συγκεκριμένη κατηγορία φορητών υπολογιστών. Επίσης, ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και Solid State Drive (SSD – δίσκος αποθήκευσης άνευ μηχανικών μερών), που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις που ορίζει η χρήση εν κινήσει.


Με την αυτονομία που προσφέρεται χάρη στην μπαταρία διαρκείας 9,5 ωρών, οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να έχουν συνεχώς μαζί τους τον φορτιστή, ενώ χάρη στις πολλαπλές θύρες του, γλυτώνουν την χρήση εξωτερικών περιφερειακών, με πρόσθετες θύρες. Έτσι, οι επαγγελματίες με χρήση mobile (εν κινήσει) μπορούν να είναι παραγωγικοί και συνδεδεμένοι καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας – τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά.


Η κατασκευή έχει πάχος μικρότερο από 18 χιλιοστά, με λεπτή οθόνη HD BrightView 13,3 ιντσών, ενώ το βάρος περιορίζεται στα μόλις 1,49 κιλά.

Για τον ρόλο του «κεντρικού εγκεφάλου» στο Folio 13, η HP διαθέτει τον τελευταίο Core επεξεργαστή της Intel, όπως επίσης και την τεχνολογία «Intel Rapid Start» η οποία παρέχει - όταν ο υπολογιστής δεν χρησιμοποιείται - πολύ χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και επίσης, μικρό χρόνο εκκίνησης του συστήματος. Έτσι, εξοικονομείται χρόνος, επεκτείνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η κατάσταση αναμονής (standby).


Το νέο ultrabook, διατίθεται επίσης με πληκτρολόγιο οπίσθιου φωτισμού, για τους χρήστες οι οποίοι εργάζονται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ οι θύρες RJ-45 και USB 3.0, προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία, παρέχοντας δικτύωση και σύνδεση με πολλαπλές συσκευές, τόσο τις κλασικές τύπου USB 2.0 όσο και τις πιο εξελιγμένες με USB 3.0. Παράλληλα, ο δίσκος τύπου Solid State Drive (SSD), που δεν έχει μηχανικά μέρη ώστε να επιτυγχάνεται πολύ υψηλή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, έχει αποθηκευτικό χώρο 128 GB, προσφέροντας μεγαλύτερο χρόνο απόκρισης και ταυτόχρονα αυξημένη αξιοπιστία. Για τους χρήστες που εστιάζουν σε θέματα ασφαλείας, προσφέρεται προαιρετικά, ένα TPM Embedded Security Chip που προστατεύει τα δεδομένα των email και του αποθηκευτικού δίσκου.


Η τεχνολογία CoolSense της HP με εξελιγμένο hardware και έξυπνο λογισμικό διατηρεί αισθητά χαμηλή τη θερμοκρασία του Folio 13, ενώ το επιφάνεια αναγνώρισης αφής Imagepad, προσφέρει δυνατότητες multitouch gesture με ακρίβεια. Επιπλέον χαρακτηριστικά, είναι η TrueVision HD Webcam της HP, για πιο ζωντανές και καθαρές High Definition εικόνες, και ο ήχος Dolby Advanced.

Το νέο Folio13, μπορεί ακόμα να διαμορφωθεί με μια σειρά λειτουργικών συστημάτων Windows 7 της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Windows 7 Professional. Το προϊόν διατίθεται προαιρετικά και με εγγύηση τριών χρόνων μέσω του Care Pack της HP.


Τέλος, το Folio13 της HP αναμένεται να είναι διαθέσιμο τον Απρίλιο, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής στα 999 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), με Windows 7 Home Premium και στα 1049 ευρώ αντίστοιχα, με Windows 7 Professional.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου