Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, Απριλίου 06, 2012

Πέθανε ο σχεδιαστής της Porsche 911


Ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε, εγγονός του ιδρυτή της Γερμανικής εταιρείας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων και σχεδιαστής της Porsche 911, πέθανε σήμερα, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο όμιλος.
«Λυπούμαστε για το θάνατο του Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ομίλου Ματίας Μίλερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Ως σχεδιαστής της Porsche 911, δημιούργησε στην εταιρεία μας ένα νέο πρότυπο που χαρακτηρίζει ακόμα και σήμερα τα σπορ αυτοκίνητα μας», είπε, προσθέτοντας ότι «η φιλοσοφία του για σχεδιασμό ποιότητας είναι για εμάς μια κληρονομιά, που θα συνεχίσουμε να αγαπούμε και στο μέλλον».
Ο όμιλος είναι πλέον σήμερα στην έβδομη 'γενιά' των 911 και παρουσίασε τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ, την τελευταία έκδοση καμπριολέ του μοντέλου.
Γεννημένος στις 11 Δεκεμβρίου του 1935 στη Στουτγάρδη, ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε--ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του Φέρντιναντ Πόρσε του επονομαζόμενου και «Φέρι», γιού του ιδρυτή της μάρκας--πέθανε σήμερα στο Σάλτσμπουργκ, σε ηλικία 76 ετών.
Είχε αναλάβει το στούντιο σχεδίασης της μάρκας το 1962 και ανέπτυξε την 911 που το 1963 εγκαινίασε μια νέα εποχή για την αυτοκινητοβιομηχανία.
Αρχικά, η Πόρσε 911 επρόκειτο να ονομαστεί 901, αλλά η γαλλική Peugeot είχε ήδη καταθέσει τις δικές της τριψήφιες ονομασίες με το μηδέν στο μέσον, γεγονός που ανάγκασε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να αλλάξει τον αριθμό του μοντέλου.
Στη δεκαετία του 1970, ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε ήταν επίσης υπεύθυνος για τη διαφοροποίηση της μάρκας μέσω αξεσουάρ μόδας, όπως τα γυαλιά τα ρολόγια ή τα είδη γραφείου.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου