Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, Μαΐου 07, 2012

Ορκίστηκε πρόεδρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα τον προεδρικό όρκο στο ρωσικό Σύνταγμα και έγινε έτσι πρόεδρος της Ρωσίας για μια τρίτη, τετραετή θητεία, αφού είχε αναγκαστεί να... εγκαταλείψει τη θέση αυτή και να γίνει στο μεσοδιάστημα πρωθυπουργός.

«Ορκίζομαι, ως πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να σέβομαι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και του πολίτη», δήλωσε ο Πούτιν, με το δεξί χέρι του πάνω στο Σύνταγμα, στη διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο ενώπιον 3.000 προσκεκλημένων. Στη συνέχεια ανακρούσθηκε ο ρωσικός εθνικός ύμνος.Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε μόλις κάνει την τελευταία δήλωσή του ως αρχηγός του κράτους.

«Είμαι ευτυχής σήμερα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν γίνεται πρόεδρος, είναι ένας άνθρωπος με πείρα και ένας ισχυρός ηγέτης», είχε δηλώσει ο Μεντβέντεφ.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να δικαιώσω την πίστη εκατομμυρίων πολιτών μας. Θεωρώ πως αυτό είναι το νόημα ολόκληρης της ζωής μου και πως είναι υποχρέωσή μου να υπηρετώ τη μητέρα πατρίδα μου και το λαό μας», δήλωσε στη συνέχεια ο Πούτιν, σε μια σύντομη ομιλία.

«Σήμερα, μπαίνουμε σε ένα νέο στάδιο της εθνικής ανάπτυξης τα ερχόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά για την τύχη της Ρωσίας για τις επόμενες δεκαετίες», υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass, τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι συνελήφθησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων ένας από τους φιλελεύθερους ηγέτες, ο Μπόρις Νεμτσόφ. Είχαν συγκεντρωθεί για να καταγγείλουν την επιστροφή του Πούτιν στην εξουσία.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης είχε διακοπεί λόγω της ορκωμοσίας και ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας είχαν αναπτυχθεί στο κέντρο της Μόσχας.

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Μόσχα

Η αστυνομία της Μόσχας ανακοίνωσε τη σύλληψη σήμερα 120 μελών της αντιπολίτευσης που επιχειρούσαν να διαδηλώσουν κατά της ορκωμοσίας ως προέδρου του ισχυρού ανδρός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η κατάσταση στην πόλη είναι συνολικά ήρεμη. Στο κέντρο, 120 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο (αντιπολιτευόμενος ηγέτης) Μπόρις Νεμτσόφ, συνελήφθησαν επειδή προσπάθησαν να διαδηλώσουν χωρίς άδεια», αναφέρει η αστυνομία της Μόσχας σε ανακοίνωσή της.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου