Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2012

«Δεν είναι παχουλό το μωρό μου»


Πρόσφατη έρευνα σε 281 μητέρες και τα μωρά τους έδειξε ότι οι μητέρες των υπέρβαρων παιδιών συχνά δεν έχουν ακριβή αντίληψη του πραγματικού βάρους αυτών.
Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Maryland διαπίστωσαν ότι οι μητέρες των παχουλών μωρών ήταν κατά 88% λιγότερο πιθανό να αντιληφθούν με ακρίβεια το πραγματικό μέγεθος του παιδιού τους.Συνολικά, το 70% των μαμάδων δεν κατάφερε να εκτιμήσει με ακρίβεια το μέγεθος του μωρού. Ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν 20,2 μηνών, ενώ η ηλικία των μητέρων ήταν από 18 έως 46 ετών.
Επιπλέον, το 71,5% των γυναικών δήλωσε ικανοποιημένο με το βάρος του βρέφους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ικανοποιημένων μαμάδων είχε παιδιά φυσιολογικού βάρους ή υπέρβαρα. Οι μητέρες των πολύ αδύνατων μωρών ήταν λιγότερο πιθανό να είναι ικανοποιημένες με το βάρος των παιδιών τους.
Συμπερασματικά, οι ερευνητές δηλώνουν ότι οι γυναίκες στην πλειονότητά τους ήταν ικανοποιημένες με το βάρος του παιδιού τους, ωστόσο δεν είχαν σωστή αντίληψη του πραγματικού μεγέθους αυτού.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine».

Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου