Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, Μαΐου 12, 2012

NEO BERETTA DT11 Φτιαγμένο για να κερδίσει!

Ολα στο DT11 είναι... μεγαλύτερα, με στόχο την εργονομία: από τη βάση του όπλου μέχρι την ασφάλεια - επιλογέα έως και τον λεβιέ ανοίγματος.

Το έλλειμμα μεταλλείων στην κυνηγετική σκοποβολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν, τουλάχιστον, δυσβάσταχτο για τη μεγαλύτερη εταιρεία όπλων του κόσμου...

Ετσι, η Beretta παρουσίασε φέτος το νέο DΤ11, ένα όπλο που προορίζεται για τα βάθρα των νικητών, αλλά και κάποιων εύπορων κυνηγών, που προτιμούν ένα αγωνιστικό τουφέκι, αντάξιο του αυτοκινήτου τους. Το DT11 δεν σχεδιάστηκε για τους πολλούς αφού είναι ένα σκοπευτικό όπλο φτιαγμένο για πρωταθλητισμό!
Ολα στο DT11 είναι... μεγαλύτερα, με στόχο την εργονομία: από τη βάση του όπλου μέχρι την ασφάλεια - επιλογέα έως και τον λεβιέ ανοίγματος.
Θηριώδεις διαστάσεις της μπάσκουλας που κρύβονται έντεχνα από την όμορφη σχεδίαση.
Οπως είπε στην παρουσίαση και ο Δ/ντής Marketing της εταιρείας, η Beretta παρουσίασε το νέο της μοντέλο λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, όπως θα έκανε και η Ferrari πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος Formula 1.
Η Beretta, διά στόματος του γενικού διευθυντή της, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει στην κυνηγετική σκοποβολή. Η καλύτερη απόδειξη είναι το νέο DT11, για την κατασκευή του επενδύθηκαν πολλά, ακόμη και σε ιατρικά ερευνητικά εργαστήρια!!
Ολα στο DT11 είναι... μεγαλύτερα, με στόχο την εργονομία: από τη βάση του όπλου, μέχρι την ασφάλεια - επιλογέα έως και τον λεβιέ ανοίγματος. Το DT11 είναι ένα ευκολόχρηστο όπλο που δεν κουράζει τον κάτοχό του. Εκτός από την αποσπώμενη σκανδάλη του, από την οποία πήρε την ονομασία του (Detachable Trigger), το DT11 βρίθει καινοτομιών, με μεγαλύτερη από όλες την επιμήκυνση του κώνου στις νέες κάννες Steelium Pro.

Οι άνθρωποι της Beretta μετέτρεψαν ουσιαστικά σε κώνο όλη σχεδόν την κάννη, εφαρμόζοντας μία νέα γεωμετρία στο εσωτερικό της, που δημιουργεί μια ενιαία αλλά προοδευτική κωνικότητα. Με τον τρόπο αυτό, η Beretta ήθελε να πετύχει μεγαλύτερη σταθερότητα (εξαιτίας της μηδενικής ανάκρουσης ειδικά με τα σκοπευτικά φυσίγγια), καλύτερες επιδόσεις με πιο γρήγορες τουφεκιές, αλλά και καλύτερη ακρίβεια στη δεύτερη βολή.
Σ' αυτό το σημείο επικέντρωσαν την προσοχή τους οι σχεδιαστές της Beretta. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μάζες έχουν διανεμηθεί έτσι ώστε το όπλο να έχει ευθυγραμμισμένο το κέντρο βάρους του με την πρώτη κάννη. Μ' αυτόν τον τρόπο, ο σκοπευτής θα κερδίσει πολύτιμο χρόνο στην ανεύρεση του δεύτερου στόχου, με καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.
Οι σκοπευτές αποζητούν καλύτερο κράτημα, απόλυτο έλεγχο και μεγάλη σταθερότητα στις βολές τους.
Εννοείται ότι μιλάμε πάντα για αθλητές υψηλού επιπέδου, που διαγωνίζονται για τα ολυμπιακά μετάλλια.
Αλλωστε, όλη η κατασκευή του όπλου είναι στημένη για το σκοπευτήριο.
Με βάρος από 3,75 έως 3,9 κιλά, το DT11 «στοχεύει» τους βατήρες. Στοχεύει όμως και τους σκοπευτές, μία πολύ μεγάλη αγορά σε όλο τον κόσμο, με εξαίρεση τη χώρα μας.
Οι σκοπευτές αποζητούν καλύτερο κράτημα, απόλυτο έλεγχο και μεγάλη σταθερότητα στις βολές τους. Αυτά ακριβώς προσφέρει και το DT11!
Ακόμη και το κοντάκι, εκτός από τα ποιοτικά ξύλα του, διαθέτει σύστημα αποθήκευσης στη μνήμη των ρυθμίσεων του κατόχου του, ώστε να επανέρχονται αυτόματα σε περίπτωση κάποιας αλλαγής.
Θηριώδεις διαστάσεις της μπάσκουλας που κρύβονται έντεχνα από την όμορφη σχεδίαση.
Το ντιζάιν...
Το DT11 έχει ιδιαίτερο ντιζάιν, αφού οι γυαλιστερές και οι ματ επιφάνειες εναλλάσσονται για να δημιουργούν αντίθεση και να τονίζουν τα διακριτικά λογότυπα, που είναι σε μπλε χρώμα.
Και όλα αυτά σε μία μπάσκουλα που έχει «παχύνει» στα πλαϊνά τοιχώματα, με αύξηση του βάρους μεν, αλλά με μεγαλύτερη ευστάθεια δε, αφούτο κέντρο βάρους έχει μετατοπισθεί, όπως είπαμε. Το περαστό κλειδί, τύπου Κέρστεν, στο πάνω μέρος της βάσης εγγυάται το στιβαρό κλείδωμα του όπλου. Η επιλογή του βάρους για κάθε εξάρτημα του όπλου, έχει προκαθοριστεί από το στάδιο της μελέτης με στόχο την τέλεια ισορροπία του όπλου. Το ζύγισμα στα χέρια, που είναι σίγουρα ικανοποιητικό για ένα όπλο, σχεδόν, τεσσάρων κιλών. Ακόμη και το σχήμα αλλά και το πάχος των εξολκέων είναι μεγαλύτερα από τον προκάτοχό του, το DT10.

Τελικός στόχος, βέβαια για ένα κυνηγετικό όπλο είναι η καλύτερη κατανομή των σκαγιών.
Τα σκάγια στο DT11 ταξιδεύουν στις νέες κάννες με την τριπλή διαδικασία κατασκευής. Βαθιά γεώτρηση, ψυχρή σφυρηλάτηση και ειδικά κενά, πετυχαίνουν την καλύτερη βαλλιστική απόδοση. Μαζί με τον τεράστιο κώνο που ξεκινά από τη θαλάμη και καταλήγει στα τσοκάκια!
Στη δοκιμή που κάναμε διαπιστώσαμε αμέσως το αποτέλεσμα. Το DT11 δεν έχει ανάκρουση, ενώ τα σκάγια πήγαιναν εκεί που τα στέλναμε, χωρίς να έχουμε ίχνος των ικανοτήτων ενός επαγγελματία σκοπευτή. Ενα χαρισματικό όπλο με την ανάλογη όμως τιμή, που είναι συνυφασμένη με πολυτελή ξύλα, ανάλογα αξεσουάρ, ειδικά τσοκς, και όλα αυτά σε νέα θήκη. Μένει να δούμε, αν θα αποτελέσει και την επιλογή των πρωταθλητών. Η Ολυμπιάδα του Λονδίνου είναι κοντά...
Αντώνης Μπληζιώτης
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου