Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2012

Tech4Good: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των Εθελοντικών ΟργανώσεωνΛευτέρης Ξυκομηνός
Εύκολοι και απλοί τρόποι χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θα βοηθήσουν τους εθελοντικούς οργανισμούς να οργανώσουν αποτελεσματικότερα τη δράση τους, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση «Tech4Good: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των Εθελοντικών Οργανώσεων» που πραγματοποίησε στα γραφεία της η Microsoft Ελλάς εχτές, Πέμπτη 10 Μαΐου 2012, σε συνεργασία με τη Eurocharity. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διεθνούς φήμης brand strategist, κ. Peter Economides.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλέγμα δράσεων που αναπτύσσει η Microsoft, επιδιώκοντας την αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής προόδου. Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft υποστηρίζει το έργο Μη Κυβερνητικών και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών (ΜΚΟ), παρέχοντάς τους δωρεάν λογισμικό, καθώς και ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους που αυτοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν εποικοδομητικά τα εργαλεία της πληροφορικής, επιτυγχάνοντας έτσι, καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και υποδομών.


ο κ. Ernst-Jan Stigter, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς

Για το λόγο αυτό, η Microsoft Ελλάς έχει καθιερώσει από το 2009 την οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων, πληροφορεί τους οργανισμούς αυτούς για τις διευκολύνσεις που η ίδια προσφέρει και παρουσιάζει τρόπους χρήσης της τεχνολογίας, για την ενίσχυση της αποδοτικότητάς τους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα περισσότεροι από πενήντα Μη Κυβερνητικοί και Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει δωρεάν προϊόντα λογισμικού από τη Microsoft.Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο κ. Ernst-Jan Stigter, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς σημείωσε: «Στη Microsoft πιστεύουμε ότι η τεχνολογία θα πρέπει να τίθεται στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και για το λόγο αυτό αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες που προωθούν τη διείσδυση της τεχνολογίας, σε όλο το φάσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Αντιλαμβανόμενοι την αξία της δράσης των εθελοντικών οργανώσεων και με την επιθυμία να σταθούμε αρωγοί, συνδράμουμε προσφέροντάς τους σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίας, που θα τις βοηθήσουν σημαντικά, προκειμένου να συνεχίσουν το αξιόλογο έργο τους. Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει με τον τρόπο αυτό ένα σημαντικό αριθμό οργανισμών και το γεγονός αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».


o κ. Peter Michel Heilmann, Πρόεδρος της Eurocharity

O κ. Peter Michel Heilmann, Πρόεδρος της Eurocharity, ανέφερε στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων: «Η EuroCharity, στηρίζει ενεργά κάθε δυναμική πρωτοβουλία που αναδύεται μέσα από την κοινωνία των πολιτών και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα. Για το λόγο αυτό στεκόμαστε έμπρακτα αρωγός στο κοινωνικό έργο πάνω από 350 ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα. Πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή, μας κάνουν να νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι που η Microsoft Ελλάς είναι μέλος του δικτύου της EuroCharity και έχουμε αναπτύξει μια μακροχρόνια και στενή συνεργασία».


o κ. Peter Economides, brand strategist

Αναγνωρίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλέον αποκτήσει στη σύγχρονη επικοινωνία και εκτιμώντας τα σημαντικά οφέλη που μπορούν να εξασφαλίσουν, από τη μεθοδική αξιοποίησή τους οι εθελοντικές οργανώσεις, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης του κοινού, όσο και σε επίπεδο οργάνωσης των δραστηριοτήτων τους, η εκδήλωση έθεσε στο επίκεντρο της συζήτησης τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Ο brand strategist κ. Peter Economides, κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, μίλησε για τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ενίσχυση της προβολής και του έργου των εθελοντικών οργανώσεων.


η κα Τινίτα Γεωργαντζή, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Εμπειρίας Πελατών της Microsoft Ελλάς

Η κα Τινίτα Γεωργαντζή, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Εμπειρίας Πελατών της Microsoft Ελλάς αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος ΕΚΕ της Microsoft Ελλάς, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με τη δυνατότητα δωρεάν απόκτησης προγραμμάτων λογισμικού της Microsoft και παρουσίασε τη διαδικασία που απαιτείται να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτησή του. Ο κ. Μανώλης Λαμπόβας, Assistant Marketing & Program Manager της HePIS (Hellenic Professionals Informatics Society) ανέδειξε τη σημασία ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων στην Ελλάδα. Αμέσως μετά ο Δρ. Δημήτριος Ν. Χαραλαμπίδης από την Ελληνογαλλική Σχολή «Saint Joseph» παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία συνεισφέρει στην ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών μεθόδων, ενώ η κα Γιώτα Παπαρίδου, Μέλος ΔΣ του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας) αναφέρθηκε στις συνέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο ΣΕΠΕ και στη Microsoft Ελλάς.


από αριστερά ο Δρ. Φώτης Δραγανίδης -Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft, ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος - Πρόεδρος του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, η κα Γιώτα Παπαρίδου, Μέλος ΔΣ του ΣΕΠΕ, ο καθηγητής Παναγιώτης Γεωργιάδης, Γενικός Γραμματέας της HePIS

Στη συνέχεια, στελέχη της Microsoft Ελλάς παρουσίασαν τρόπους αξιοποίησης προϊόντων της Microsoft και συγκεκριμένα των Windows 8, Office 365 και Microsoft Dynamics CRM, αλλά και επιπλέον εφαρμογών στο Cloud από εθελοντικούς οργανισμούς προκειμένου αυτοί να διευκολύνουν και να επιταχύνουν τις εργασίες τους.


ο κ. Ernst-Jan Stigter, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση σχετικά με τις σύγχρονες πρακτικές για την εξασφάλιση της συνεχούς ανάπτυξης των εθελοντικών οργανώσεων εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η κα Γιώτα Παπαρίδου, Μέλος ΔΣ του ΣΕΠΕ, ο καθηγητής Παναγιώτης Γεωργιάδης, Γενικός Γραμματέας της HePIS και ο Δρ. Φώτης Δραγανίδης, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου