Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, Ιουνίου 10, 2012

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Αναποφάσιστο το 17% - Ντέρμπι μεταξύ των δύο κομμάτωνΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μάχονται κοντά στο 30% λένε οι εκτιμήσεις των μυστικών δημοσκοπήσεων και αναλόγως του χώρου από τον οποίο εκπορεύονται οι διαρροές, άλλοτε παίρνει την πρωτιά η ΝΔ και άλλοτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως η αναμέτρηση, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές θεωρείται ντέρμπι, καθώς όλοι συμφωνούν ότι η ΝΔ προηγείται στη παγιωμένη «δεξαμενή ψήφων», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης των δυνάμεών του από τη «δεξαμενή» των αναποφάσιστων. Δεξαμενή που σημειωτέον είναι πολύ μεγάλη, καθώς το ποσοστό των πολιτών που δεν έχουν ακόμη αποφασίσει ποιο κόμμα θα στηρίξουν ξεπερνά το 17%, ενώ σε αντίστοιχες έρευνες μέχρι το 2009 το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνούσε το 6%

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διεξάγουν τα κόμματα κατά την τελευταία εβδομάδα των εκλογών , αναμένεται να καταγράψουν τις μετατοπίσεις του εκλογικού σώματος μετά την επίθεση Κασιδιάρη κατά Κανέλλη και Δούρου, αλλά και τις «γκρίζες» επιθέσεις με αποκαλύψεις για στελέχη.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία, η πρωτιά, και φυσικά η διαφορά που θα «χωρίσει» τον πρώτο από τον δεύτερο δεν έχει ακόμη κριθεί, καθώς όλα τα δεδομένα κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Το κυριακάτικο « Έθνος» αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα, ότι για πρώτη φορά παρατηρείται το φαινόμενο της «μιας μέρας». Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί ψηφοφόροι απαντούν στις έρευνες ότι θα ψηφίσουν το ένα ή το άλλο κόμμα μόνο και μόνο για να μην επικρατήσει ο αντίπαλος του. Έτσι για πρώτη φορά σπάνε οι κομματικές γραμμές και οι διαχωρισμοί του πρόσφατου παρελθόντος.

Έγκυροι δημοσκόποι προέβλεψαν ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ μάχονται κοντά στο 30% και δεν αποκλείεται ο νικητής των εκλογών να υπερβεί το συγκεκριμένο αυτό όριο, γεγονός που σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο θα μπορέσει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 125 έδρες στο πρώτο κόμμα. Σημειώνουν πάντως, ότι δύσκολα το άθροισμα των ποσοστών και των δύο κομμάτων θα μπορέσει να ξεπεράσει το 60%.

Σύμφωνα με αντίστοιχο θέμα για τις τάσεις του εκλογικού σώματος στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, η Ν.Δ προηγείται, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμπιέζονται προς τα κάτω, ενώ εκτός κοινοβουλίου αναμένεται να παραμείνουν Οικολόγοι πράσινοι, ΛΑΟΣ και Δημιουργία ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου