Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2012

Νέα σειρά δίσκων SSD 830 της Samsung – ταχύτητα, αξιοπιστία, υψηλή απόδοσηΛευτέρης Ξυκομηνός
Η εταιρεία Samsung παρουσιάζει τη νέα σειρά των προηγμένων Solid State Drives Samsung, με την ονομασία «SSD 830». Οι δίσκοι τύπου SSD ή αλλιώς δίσκοι άνευ μηχανικών μερών αποτελούν την εξέλιξη των κλασικών σκληρών δίσκων που χρησιμοποιούνται επί δεκαετίες στους υπολογιστές.Οι νέοι SSD ενσωματώνουν τη συνδεσμολογία τύπου Serial ATA (SATA) 3.0 και είναι ιδανικοί για όσους αναζητούν προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν νέο υπολογιστή.

Οι δίσκοι SSD ουσιαστικά στο εσωτερικό τους απαρτίζονται από τσιπ μνήμης, τα οποία επιτυγχάνουν πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις ταχύτητας, συγκριτικά με τους κλασικούς σκληρούς δίσκους, οι οποίοι έχουν αρχιτεκτονική τύπου Winchester (κεφαλή και δίσκος/πιάτο ή αλλιώς platter). Περαιτέρω βελτιώσεις, λόγω της νέας αρχιτεκτονικής, πέραν αύξησης της ταχύτητας, είναι η μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, μειωμένη εξαγωγή θερμοκρασίας και βελτιωμένη αξιοπιστία, χωρίς κίνδυνο απώλειας των δεδομένων.Το πλήρες πακέτο αναβάθμισης της Samsung προσφέρει μία ανώτερη εμπειρία χρήσης υπολογιστή και μία ασφαλή και εύκολη λύση αναβάθμισης. Εξαλείφοντας την ανάγκη για επανεγκατάσταση εφαρμογών, τη χειροκίνητη προσθαφαίρεση δεδομένων και τον επαναπροσδιορισμό των ρυθμίσεων του χρήστη, το ενσωματωμένο λογισμικό «Norton Ghost» μειώνει τον χρόνο αναβάθμισης μέχρι και 75%.Το πακέτο περιλαμβάνει το σύστημα εγκατάστασης του 2,5 ιντσών δίσκου σε περιβάλλον 3,5 ιντσών, μαζί με όλα τα απαιτούμενα καλώδια και τις οδηγίες χρήσης. Η αναβάθμιση για notebook περιλαμβάνει καλώδιο προσαρμογής από USB σε SATA.

Η σειρά Samsung SSD 830 θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά στα μέσα Ιουνίου, σε χωρητικότητες 64, 128, 256 και 512GB.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου