Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2012

Εικονική επίθεση ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων σε τουρκική αεροπορική βάση! Σε άσκηση προσομοίωσης επίθεσης σε τουρκική αεροπορική βάση με τη χρήση διαφόρων κατηγοριών βαλλιστικών πυραύλων συνεχίζονται οι τριήμερες στρατιωτικές ασκήσεις, με την ονομασία «Μεγάλος Προφήτης-7», που ξεκίνησε χθες το Ιράν.

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την ευθεία απειλή του Ιράν προς την Τουρκία από τον   Αρχηγό της Αεροπορίας των Φρουρών της Επανάστασης πτέραρχο Amir-Ali Hajizadeh να δηλώνει ότι "Αν τουρκικά στρατεύματα εισέλθουν σε συριακό έδαφος οι βάσεις τους στην Τουρκία θα καταστραφούν από τα βαλλιστικά όπλα του Ιράν"!

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος που ελέγχει τις ιρανικές πυραυλικές δυνάμεις, το σενάριο προβλέπει ότι η επίθεση θα πραγματοποιηθεί εναντίον ξένης βάσης, ενώ θα χρησιμοποιηθούν δεκάδες πύραυλοι, περιλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων Σαχάμπ-3.

Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται στην έρημο Νταστ-ε-Καβίρ, στο κεντρικό Ιράν, όπου κατασκευάστηκε ένα πιστό «αντίγραφο βάσης μιας ξένης δύναμης στην περιοχή». Οι ασκήσεις θα επιτρέψουν να διαπιστωθεί η ικανότητα της Τεχεράνης να πλήξει αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και το Κουβέιτ, σε περίπτωση αμερικανικής ή ισραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι το Ιράν ανέπτυξε πυραύλους που μπορούν να πλήξουν ραντάρ και να διαπεράσουν τις αντιπυραυλικές ασπίδες στην Τουρκία και στις χώρες του Κόλπου.

Αναμφίβολα οι ιρανικές απειλές αποτελούν ξεκάθαρη απόδειξη της στήριξης του ιρανικού καθεστώτος στην Συρία και ένδειξη ότι μία πιθανή τουρκική ανάμειξη στην Συρία θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή με το Ιράν να απειλεί με επιλεκτικά αντίποινα μέσα στην Τουρκία κάτι όμως που θα έθετε σε λειτουργία το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ και θα οδηγούσε στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου