Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2012

Peugeot Citroën: «Κόβει» 8.000 θέσεις εργασίας

Peugeot Citroën: «Κόβει» 8.000 θέσεις εργασίας

Στην κατάργηση 8.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot Citroën, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες.

Οι θέσεις που «κόβονται» αφορούν εργαζόμενους εντός Γαλλίας. Παράλληλα, αποφασίστηκε και ο τερματισμός της παραγωγής στο εργοστάσιο του Ολνέ -σου- Μπουά, το 2014. Εκεί απασχολούνται επιπλέον 3.000 άτομα.
Η κυριότερη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία κατέγραψε καθαρές ζημίες κατά το Α' τρίμηνο του έτους και μείωση πωλήσεων 13% το Α' εξάμηνο, προβλέπει επίσης τη μείωση της παραγωγής της σε βιομηχανική μονάδα που διαθέτει στο Πουασί, επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Παρισίων, καθώς και την κατάργηση 1.400 θέσεων εργασίας εκ των 5.600 θέσεων που διαθέτει σήμερα σε εργοστάσιό της στη Ρεν της Δυτικής Γαλλίας.
Ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Φιλίπ Βαράν δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή. «Κατανοώ πλήρως τη σοβαρότητα της σημερινής ανακοίνωσης όπως και το σοκ και τα συναισθήματα που θα προκληθούν στην εταιρεία», επισημαίνει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Πάντως, η εταιρεία κατέστησε σαφή την πρόθεσή της να «αναζωογονήσει τη μονάδα στο Ολνέ», αλλά και να προσφέρει θέσεις εργασίας στο εργοστάσιό της στο Πουασί, σε ποσοστό της τάξης του 50% εκ των εργαζομένων σήμερα στη μονάδα του Ολνέ.
NEWSBOMB.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου