Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, Αυγούστου 26, 2012

Κ.Σ. ΧΙΟΥ ΡΙΨΗ ΤΡΟΦΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ

   Εκατοντάδες κυνηγοί συγκεντρώθηκαν στις 6.00 το πρωί στο πάρκινγκ της Φάρκαινας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Κυνηγετικού Συλλόγου, για να συμμετέχουν οργανωμένα στο
τάισμα, κυρίως περδικών, στις καμένες εκτάσεις. Πολλοί τόνοι σιτάρι ήταν φορτωμένοι σε φορτηγά και οι κυνηγοί μοιράστηκαν την τροφή για να τη ρίξουν στα καμένα βουνά κατά ομάδες.
Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διαδικασία της ρίψης τροφής εντοπίστικαν εκατοντάδες πέρδικες μέσα στις καμένες περιοχές. 
Οπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Μπουμπάρης αλλά και μέλη του Δ.Σ. το ενδημικό θήραμα πέρδικες και λαγοί δεν μπορούν από τη φύση τους να μετακινηθούν παρά λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον τόπο που γεννήθηκαν και ζούν. Σε λίγο διάστημα δεν θα έχουν πρόβλημα καθώς ειδικά η πέρδικα σκαλίζοντας θα βρεί τροφή, κάτι που δεν μπορεί να γίνει όμως τώρα, που ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν είναι από τον καρπό, που θα ρίξουν οι κυνηγοί.

Ο Σύλλογος θεωρεί ότι δεν έχει κανένα νόημα η ολική απαγόρευση κυνηγίου, που ζητούν διάφορες κρατικοδίαιτες όπως τις χαρακτήρισαν περιβαλλοντικές οργανώσεις, που επιπρόσθετα, όπως είπαν δεν είδαν σε καμμιά πυρκαγιά, καθώς έτσι κι' αλλιώς απαγορεύεται το κυνήγι στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές.
 alithia.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ, Michalis Zagklakas.
Γιάννης Μεννής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου