Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012

Πυρκαγιά Χίου: δελτίο τύπου πυροσβεστικής υπηρεσίαςΧωρίς να έχει εκτιμηθεί μέχρι στιγμής η καιόμενη έκταση από την πυρκαγιά της 18ης Αυγούστου που για μια βδομάδα έκαιγε στο νησί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου. Επίσης σύμφωνα με ενημέρωση που έχει γίνει στο chiosnews.com, ζημιές από την πυρκαγιά υπέστη σπίτι στην περιοχή των Αρμολίων όπου μάλιστα ο ιδιοκτήτης του είναι γερμανός υπήκοος.
Το δελτίο τύπου είναι το ακόλουθο:
  • Την 18-08-2012 και Ω/ 02:25 ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Αγίου Μάρκου με ανέμους 7 τουλάχιστον μποφώρ. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα νότια - νοτιοδυτικά κατακαίγοντας χιλιάδες στρέμματα δάσους δασικής και αγροτικής έκτασης.Την 28-8-2012 και Ω/20.00 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Στην επιχείρηση αντιμετώπισης της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 60 πυροσβεστικά οχήματα, 10 εθελοντικά και 20 υδροφόρες δημοτικές και ιδιωτικές. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν 2 δημοτικές μπουλντόζες και 15 χωματουργικά, επιβατηγά οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος καθώς και επιταγμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
  • Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ενήργησαν 432 πυροσβέστες
  • Τα εναέρια μέσα που ενήργησαν στην πυρκαγιά είναι: 4 αεροσκάφη CL-415, 2 αεροσκάφη CL-215, 3 ελικόπτερα KAMOV-32, 2 ελικόπτερα τύπου S-64 Erikson και 2 ελικόπτερα SINOOK (Σύνολο:13)
  • Εκατό (100) εθελοντές πυροσβέστες πιστοποιημένοι από την Πολιτική Προστασία και τριακόσιοι (300) εθελοντές πολίτες της νήσου Χίου καθώς και το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού της νήσου Χίου με τα παρακάτω μηχανήματα: 2 ισοπεδωτές, 2 προωθητές γαιών, 1 φορτωτής, 2 στρατιωτικά πυροσβεστικά οχήματα, 1 υδροφόρο, 2 ρυμουλκά, μεγάλος αριθμός συμβατικών οχημάτων, 6 οχήματα μεταφοράς καυσίμων, 2 αρματαγωγά (για μεταφορά προσωπικού και οχημάτων), 2 αεροσκάφη C-130 (για μεταφορά προσωπικού) και 1 Super Puma (για μεταφορά προσωπικού).
  • Η καιόμενη έκταση δεν έχει εκτιμηθεί μέχρι στιγμής και το είδος βλάστησης είναι: δάσος, δασικές εκτάσεις και γεωργικές εκτάσεις.
  • Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς έγιναν τέσσερις πολύ ελαφρύς τραυματισμοί πυροσβεστών των οποίων η υγεία αποκαταστάθηκε άμεσα. Από την πυρκαγιά δεν υπήρξαν ζημιές σε οικίες και κτίσματα καθώς και δεν υπήρξαν σωματικές βλάβες σε πολίτες.
  • Διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) του Πυρ/κού Σώματος σε συνεργασία με το Ανακριτικό Γραφείο της Π.Υ Χίου σχετικά με τον εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή Αγ.Μάρκου την 18-08-2012. Στα πλαίσια της διενεργούμενης έρευνας με σκοπό την ανακάλυψη του δράστη εντοπίστηκε και συνελήφθει άτομο ημεδαπό ηλικίας 24 ετών ο οποίος ομολόγησε ότι έχει προκαλέσει 15 εμπρησμούς από πρόθεση σε δασικές εκτάσεις στη Βόρεια Χίο. Το εν λόγω άτομο κατόπιν σύμφωνης γνώμης Εισαγγελέα και Ανακριτή προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 18-08-2012 βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου