Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2012

Μπελλά…δες για τους κυνηγούς


 
 Τις μισές εξόδους για την πέρδικα και ακόμη λιγότερες για το λαγό, απ’αυτές που ζητά ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου, προτείνει ο Δασάρχης Χίου στην προϊσταμένη Υπηρεσία του, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ανάβοντας «φωτιές» στους κόλπους των κυνηγών.
Τον προβληματισμό του «μη γίνουν έκτροπα» εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΑΛΗΘΕΙΑ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Μπουμπάρης, επισημαίνοντας ότι η χθεσινή συγκέντρωση, περίπου 500 κυνηγών, στην πλατεία Χίου, προκειμένου αντιπροσωπεία τους να συναντήσει τη Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Χρ. Καλογήρου, έγινε σε ήρεμο κλίμα, όμως σήμερα που γνωστοποιήθηκε η πρόταση του Δασάρχη, Κ. Μπέλλα, έχουν οξυνθεί τα πνεύματα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος πρότεινε ειδικά για το ενδημικό θήραμα να γίνουν 17, αντί των 32, έξοδοι για πέρδικα από 1/10 έως 30/11, κάθε Τετάρτη και Κυριακή και το κυνήγι του λαγού να επιτραπεί από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή.
Αντίθετα η Δ/νση Δασών Χίου προτείνει, όπως είπε, 8 εξόδους για την πέρδικα (μόνο Κυριακή για τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο) καθώς και 10 εξόδους για το λαγό.
Το πιο πιθανό, σύμφωνα με τον κ. Μπουμπάρη, είναι η τελική απόφαση να ληφθεί από το Υπουργείο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αν ακολουθηθεί η πρόταση Μπέλλα θα υπάρξουν αντιδράσεις.
Οι κυνηγοί διαφωνούν επίσης και στην απόφαση του Δασάρχη για την οριοθέτηση της περιοχής ολικής απαγόρευσης του κυνηγίου για 3 χρόνια (253.000 στρέμματα) θεωρώντας ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που κάηκε.
Τέλος ο κ. Μπουμπάρης έκανε γνωστό ότι κοινοποιήθηκε η ΚΥΑ για την απαγόρευση κυνηγίου για 3 χρόνια στην περιοχή της Αγ. Μαρκέλλας, κάτι το οποίο είχε προτείνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος, πολύ πριν την καταστροφική πυρκαγιά, η οποία περιόρισε σημαντικά την έκταση των κυνηγότοπων.
www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου