Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2012

Στα ίχνη των εμπρηστών; ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΗ


Την ώρα που η Χίος μετράει τις πληγές της κάποιοι άλλοι, παράλληλα μ’ αυτό, συνεχίζουν την αγρύπνια, όχι στη μάχη της φωτιάς αλλά της έρευνας.
Λίγοι ίσως γνωρίζουν ότι οι εκτός Χίου πυροσβέστες έφυγαν αλλά εκείνοι του ανακριτικού τμήματος, που «ψάρεψαν» και τον εμπρηστή των Καρδαμύλων, έμειναν εδώ και συνεχίζουν το
ψάξιμο, θεωρώντας θέμα τιμής την σύλληψη των δραστών της μεγάλης πυρκαγιάς της 18ης Αυγούστου, αφού ο 24χρονος Γ.Σ. το μοιραίο βράδυ ήταν στη Σάμο άρα η δραστηριότητα του είναι τοπική, στη Β/Α Χίο.
Στον ίδιο δρόμο και με παράλληλη δράση βρίσκονται και οι Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, με ένα κοινό συμπέρασμα με την Πυροσβεστική ότι οι εμπρησμοί δεν είναι άσχετοι με άλλη πολύκροτη υπόθεση που συντάραξε το νησί την προηγούμενη περίοδο και σήμερα βρίσκεται «εν υπνώσει», με τον Γιώργο Κεβόπουλο, Αστυνομικό Υποδιευθυντή, εκτός Χίου, αφού εκπαιδεύεται για ένα εξάμηνο στην Αθήνα, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες Πυροσβέστες και Αστυνομικοί βρίσκονται σε καλό δρόμο για τη σύλληψη των δραστών (κυκλοφορούν ακόμα και ονόματα, τα οποία μπορεί να είναι και… παραπλανητικά), όμως εδώ θα παίξει καθοριστικό ρόλο η συμμετοχή των πολιτών, που θα πρέπει να βοηθήσουν ακόμα και με στοιχεία που ίσως θεωρούν ότι έχουν ελάχιστη σημασία.
Τρανό παράδειγμα η σύλληψη του δράστη στα Καρδάμυλα (προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό), που στην ουσία έγινε απ’ τους πολίτες, αφού δεν αρκεί οι αρχές να υποψιάζονται κάποιον, χρειάζονται και αποδείξεις για τη συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις.
Όσον αφορά τη συνέχεια του θέματος, όχι σε επίπεδο ερευνών πια, δύο είναι τα σημαντικά ζητήματα.
Η μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα των Οικολόγων Πράσινων, που ίσως φτάσει σε ευθύνες των πολιτικών εμπρηστών και η πρώτη προσέγγιση του θέματος της πυρκαγιάς σε επίπεδο φορέα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει όμως στη Μυτιλήνη!
Αναδημοσίευση άρθρου: alithia.gr
Φωτογραφία: Γιάννης Μεννής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου