Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο αρχηγός της CIA στο Ισραήλ - Ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί η επίθεση


 
Ύστατη προσπάθεια να αποτρέψουν ισραηλινή επίθεση στο Ιράν, τουλάχιστον πριν τις αμερικανικές εκλογές κάνουν οι ΗΠΑ και για το λόγο αυτό ο αρχηγός της CIA  και πρώην στρατηγός David Petraeus κατόπιν εντολής του Αμερικανού πρόεδρου Ομπάμα μετάβη πριν λίγες ώρες αιφνιδιαστικά στο Τελ Αβίβ, αμέσως μετά από την Άγκυρα.


Ο αρχηγός της CIA βρισκόταν στην Άγκυρα από χθες για διαβουλεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση για τον εμφύλιο στην Συρία και σήμερα το πρωί κατεπείγοντως ταξίδεψε στο Ισραήλ για να συναντηθεί με Ισραηλινούς αξιωματούχους πιθανόν και για να διορθώσει την όποια πιθανή "βλάβη" προκλήθηκε στις αμερικανοϊσραηλινές σχέσεις από τις δηλώσεις του Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ ότι "οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν θεωρηθούν συνένοχοι από τυχόν επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν", την οποία είχε πρώτο αποκαλύψει το defencenet.gr στην Ελλάδα.
Κυρίως όμως πήγε για να αποτρέψει αυτή καθ'εαυτή την επίθεση στο Ιράν, καθώς όλες οι πληροφορίες και οι πολεμικές προετοιμασίες του Ισραήλ συντείνουν στο ότι μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Ήδη τουλάχιστπον έα ισραηλινό υποβρύχιο κλάσης Dolphin εξοπλισμένο με βλήματα cruise (εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να φέρει και πυρηνικές κεφαλές των 200 Kt, έχει εντοπιστεί στον Ινδικό Ωκεανό, νότια του Κόλπου.
Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν αν οι Αμερικανοί θα μπορέσουν να “πείσουν” τους Ισραηλινούς να μην χτυπήσουν το Ιράν. Διαφορετικά οι Ισραηλινοί για μία ακόμη φορά θα δράσουν μονομερώς όπως και το 1981 στην επιχείρηση "Όπερα" που κατέστρεψαν τον υπό κατασκευή πυρηνικό αντιδραστήρα του Ιράκ χωρίς οι ΗΠΑ ή άλλες χώρες να το γνωρίζουν.
Αλλά τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά: Το Ιράν είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος και σίγουρα δεν αρκεί μια απλή αεροπορική επιδρομή... 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου