Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2012

Λαγκάδα: Σύγκρουση θαλάσσιου ταξί με βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας, ελαφρύς τραυματισμός κυβερνήτη 2ου σκάφουςΜία ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στις 00.50 ξημερώματα Κυριακής, συγκρούστηκαν στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμανάκι της Λαγκάδας Χίου, το θαλάσσιο ταξί «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Ν. Χίου 823 με το βοηθητικό ιχθυοκαλλιέργειας «ΝΗΡΕΑΣ IV» Λ. Χίου 2884. Μοναδικοί επιβαίνοντες στα δύο σκάφη ήταν οι κυβερνήτες τους, αφού το θαλάσσιο ταξί επέστρεφε από τη Λαγκάδα στις Οινούσσες, μετά την αποβίβαση επιβατών.
Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές και στα δύο σκάφη, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ο κυβερνήτης του βοηθητικού (Ελ. Μ. περίπου 60 ετών), ο οποίος παρελήφθη από τον κυβέρνητη του θαλάσσιου ταξί (Στ. Χρ., περίπου 40 ετών) και μεταφέρθηκε στο πράσινο φαναράκι του λιμανιού της Λαγκάδας όπου στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ».
Για προληπτικούς λόγους και με σταθερή την κατάσταση της υγείας του παραμένει νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο.

Το «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» έχει προσαράξει σε παραλία βόρεια του λιμένα της Λαγκάδας, όπου δεν αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα και δεν συντρέχει κίνδυνος βύθισής του ή ρύπανσης του θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ το «ΝΗΡΕΑΣ IV» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύθηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκάφων.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Αναδημοσίευση: chiosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου