Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, Οκτωβρίου 13, 2012

Πρόταση Δημοτικής Επιτροπής Κυκλοφορίας για απαγόρευση οχημάτων στο κέντρο της πόλης

Καθυστερημένη σε σχέση με την Παγκόσμια μέρα χωρίς αυτοκίνητο (22 Σεπτεμβρίου), αλλά επίκαιρη λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κέντρο της πόλης είναι η πρόταση για αποκλεισμό των οχημάτων από το κέντρο που κατέθεσε στην επιτροπή κυκλοφορίας ο Αντιδήμαρχος Χίου Παντελή Στεφάνου.

Η δημοτική επιτροπή κυκλοφορίας είδε θετικά το σχέδιο, για το οποίο πρέπει να γνωμοδοτήσει θετικά και ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου.
Με την πρόταση του αντιδημάρχου Χιου θα παραμένουν κλειστοί για αυτοκίνητα και για μία εβδομάδα οι δρόμοι γύρω από την Απλωταριά αλλά και οι κάθετοι σε αυτήν, με στόχο να διερευνηθεί κατά πόσο η κατάσταση αυτή θα εξυπηρετήσει καταναλωτές και εμπόρους.
Με δεδομένο δε ότι έχουν ξεκινήσει τα έργα ανάπλασης επί της οδού Απλωταριάς, γίνεται πιο εύκολη η απαγόρευση αφού ήδη στο συγκεκριμένο δρόμο δεν επιτρέπεται η κίνηση οχημάτων.
Αρνητικό είναι το γεγονός ότι σήμερα και στους υπάρχοντες πεζόδρομους δεν τηρείται η απαγόρευση, μιας και πολλοί είναι αυτοί που κινούνται ειδικά με δίκυκλα παράνομα, αλλά και το ότι το μέτρο δεν ενισχύεται με δρομολόγηση λεωφορείων για την εξυπηρέτηση πολιτών.

ΦΩΤΟ: από ΠΟΛΙΤΗ
Με μπλε χρώμα οι δρόμοι που επιτρέπεται η κυκλοφορία
Αναδημοσίευση: chiosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου