Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, Οκτωβρίου 13, 2012

Έρευνα αναδεικνύει εκτυπωτικά προβλήματα όταν γίνεται χρήση μη αυθεντικών μελανιών


Λευτέρης Ξυκομηνός
Η ανεξάρτητη εταιρεία Photizo Group ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας «The Customer Experience Research for Toner Supplies 2012», σύμφωνα με τα οποία η χρήση μη αυθεντικών HP μονόχρωμων και έγχρωμων LaserJet δοχείων γραφίτη επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα των εκτυπώσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε επτά χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο).Οι χρήστες κλήθηκαν να συγκρίνουν μονόχρωμα HP LaserJet αναλώσιμα και μη αυθεντικά HP αναλώσιμα και να σχολιάσουν την ποιότητα των εκτυπώσεων, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα αναλώσιμα καθώς και ζημιές που προκλήθηκαν στον εκτυπωτή.


Σύμφωνα με την Photizo Group, το 44% των ερωτηθέντων αντιμετώπισε προβλήματα με την ποιότητα των εκτυπώσεων όταν χρησιμοποίησε μη αυθεντικά HP μονόχρωμα αναλώσιμα, ενώ το 53% αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη χρήση μη αυθεντικών έγχρωμων HP αναλώσιμων.

Επιπλέον, το 42% των ερωτηθέντων που διαθέτει HP LaserJet εκτυπωτή και χρησιμοποίησε μη αυθεντικά δοχεία γραφίτη αντιμετώπισε προβλήματα ως προς την ποιότητα των εκτυπώσεων. Στην πραγματικότητα, η χρήση μη αυθεντικών HP δοχείων γραφίτη φαίνεται να διπλασιάζει την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων ως προς την ποιότητα των εκτυπώσεων σε σύγκριση με τη χρήση αυθεντικών HP LaserJet δοχείων γραφίτη.

Τα μη αυθεντικά αναλώσιμα δεν επηρεάζουν μόνο τον χρήστη, αλλά προκαλούν επιπλέον επιβαρύνσεις. Η εταιρεία Photizo Group ανακάλυψε ότι το 65% των ερωτηθέντων που χρησιμοποιεί HP LaserJet εκτυπωτή και αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με τη χρήση μη αυθεντικών HP δοχείων γραφίτη, απευθύνθηκε σε κάποιο γραφείο εξυπηρέτησης, σε κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό, ομάδα IT, κλπ. για να μπορέσει να επιλύσει το πρόβλημα. Αυτό σημαίνει πως η χρήση μη αυθεντικών HP δοχείων γραφίτη μειώνει την απόδοση τόσο του ίδιου του χρήστη όσο και του εκτυπωτή. Επιπλέον, το 17% όσων διέθεταν HP LaserJet εκτυπωτή και χρησιμοποίησαν μη αυθεντικά HP δοχεία γραφίτη χρειάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του εκτυπωτή έως και 24 ώρες, κατά μέσο όρο, εξαιτίας προβλημάτων με τα αναλώσιμα.


Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση της Photizo Group, όλο και περισσότεροι χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με μη αυθεντικά HP δοχεία γραφίτη καταλήγουν στην HP. Από τους ερωτηθέντες που διαθέτουν HP LaserJet εκτυπωτή και αντιμετώπισαν πρόβλημα κατά τη χρήση μη αυθεντικών HP δοχείων γραφίτη, το 39% τα αντικατέστησε με αυθεντικά HP LaserJet δοχεία για να ολοκληρώσει την εκτύπωση.
Αναδημοσίευση: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου