Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, Οκτωβρίου 13, 2012

«Ούτε αγοράζουμε,ούτε πουλάμε πετρέλαιο θέρμανσης» δηλώνουν οι βενζινοπώλες του νησιού

Με εμπάργκο στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης αντιδρούν οι πρατηριούχοι του νησιού.
Κύριο αίτημά τους είναι να μην εξισωθεί ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος των βενζινοπωλών, Σ. Λουφάκης, το Υπουργείο μέσα από την εξίσωση των τιμών θεωρεί ότι θα πατάξει το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή, ωστόσο αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος.

Όπως υποστηρίζουν οι πρατηριούχοι το λαθρεμπόριο θα περιοριστεί αν εγκατασταθούν συστήματα εισροών - εκροών όγκου καυσίμων, όχι μόνο στα πρατήρια αλλά σε όλα τα στάδια της αλυσίδας διακίνησης καυσίμων.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, όπως εκτιμά ο κ.Λουφάκης, θα φτάσει γύρω στο 1.40 ευρώ το λίτρο, ενώ μέχρι στιγμής οι καταναλωτές δεν έχουν ενδιαφερθεί ούτε να παραγγείλουν, αλλά ούτε και να ρωτήσουν για την τιμή του.
«Ούτε μια παραγγελία για πετρέλαιο θέρμανσης. Ούτε ένα τηλεφώνημα για να ρωτήσουν την τιμή», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η κατάσταση είναι δύσκολη τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους βενζινοπώλες, που βλέπουν ένα σημαντικό συμπλήρωμα του εισοδήματός τους από το πετρέλαιο θέρμανσης να…χάνεται.
Στο μεταξύ, όπως είπε ο κ. Λουφάκης, η κίνηση γενικότερα έχει πέσει κατακόρυφα ακόμα και στην κατανάλωση καυσίμων, βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, γύρω στο 50%.
Αναδημοσίευση: kounoupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου