Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Οκτωβρίου 02, 2012

Αρσενικό και στους Βαβύλους, εντόπισε ο στρατός. Καθησυχάζει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, λέγοντας ότι πρόκειται για αρδευτική γεώτρηση

 
 
Η εμφάνιση του αρσενικού στο νερό, δεν αφορά μόνο τη Νότια Χίο. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Μιχάλης Φυτούσης, επιβεβαίωσε το σχετικό δημοσίευμα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ αλλά δε θεωρεί ανησυχητική την αύξηση στη γεώτρηση μόνο της Στεναχώνης, το νερό της οποίας, όπως είπε χρησιμοποιείται μόνο για αρδευτική χρήση.
Ο Ταξίαρχος, Δημόκριτος Ζερβάκης, με τον οποίο επικοινώνησε η ΑΛΗΘΕΙΑ διαβεβαίωσε ότι όντως ο  στρατός εντόπισε το αρσενικό και αυτό δεν αφορά μόνο μία γεώτρηση και μόνο μία γεωγραφική περιοχή του νησιού, χωρίς να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ είχε σήμερα συνάντηση με τον Ταξίαρχο ο οποίος τον ενημέρωσε για αποτελέσματα αναλύσεων τα οποία δείχνουν ότι πάνω από τα όρια και συγκεκριμένα – όπως δήλωσε ο κ. Φυτούσης- στα 15 με 16 μgr ανά λίτρο (το όριο είναι τα 10 μgr ανά λίτρο) έχει εντοπιστεί αρσενικό στους Βαβύλους.
Και σ’αυτήν την περίπτωση, όπως είπε, πρόκειται για γεώτρηση που καλύπτει αρδευτικές ανάγκες.
Ο ίδιος σημείωσε ότι προκειμένου να καλυφθούν σε νερό οι ανάγκες στρατοπέδου της περιοχής, η ΔΕΥΑΧ θα κατασκευάσει νέο δίκτυο που θα το συνδέει με υδρευτική γεώτρηση.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρωί σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ο Δήμαρχος, Π. Λαμπρινούδης τόνισε ότι σύμφωνα και με τη συζήτηση που έγινε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, κάθε υδρευτική γεώτρηση στην οποία θα εντοπίζεται περιεκτικότητα βαρέων μετάλλων πάνω από το επιτρεπτό όριο θα κλείνει ενώ στις αρδευτικές θα μειώνεται η παρεχόμενη ποσότητα νερού.
Αναδημοσίευση: alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου