Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2012

Εκτακτη επιχορήγηση Δήμου Χίου για πετρέλαιο στα σχολεία, αντί για στολές σε δημοτική αστυνομία


 

Με την αγωνία για μια ακόμα φορά, αν η επίτροπος θα εργάζεται μέχρι τα Χριστούγεννα ή θα τελεί σε άδεια είναι η Δημοτική Αρχή, αφού θα πρέπει να τρέξει τις διαδικασίες για να εξευρεθούν πριν το τέλος του χρόνου 87.000 ΕΥΡΩ τα οποία θα διατεθούν ως έκτακτη επιχορήγηση για προμήθεια πετρελαίου στα σχολεία.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να διατεθεί το ποσό που είχε εγγραφεί στον κωδικό για αγορά στολών στη δημοτική αστυνομία συν τα χρήματα που προέρχονται από έσοδα του πρώην σχολικού ταμείου, ώστε να συγκεντρωθεί ένα ικανό ποσό που θα λύσει τα προβλήματα μέχρι αρχές Φεβρουαρίου όπου θα αρχίσει να τρέχει ο νέος προϋπολογισμός.
Υπολογίζεται ότι όπως πέρυσι, πριν το τέλος του χρόνου θα έρθει και η 4η δόση των τακτικών εσόδων για τα σχολεία έτσι ώστε να  διατεθούν στα σχολεία.
Τόσο από την ΕΛΜΕ όσο και από το σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών επισημάνθηκε ότι τα σχολεία έχουν και τα λειτουργικά τους έξοδα και δεν μπορεί να πληρώνουν από αυτά για να βάζουν πετρέλαιο.
Σε ερώτηση του Γιάννη Χαλλιορή, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκος Νύκτας σημείωσε ότι σύμφωνα με μελέτη που έγινε χρειάζονται 200.000 ΕΥΡΩ για πετρέλαιο θέρμανσης για τις 80 σχολικές μονάδες του νησιού.
Ενδιαφέρον έχει η θέση του συλλόγου δασκάλων να γίνει μελέτη για την ενεργειακή συμπεριφορά των σχολείων, αν και θα πρέπει το θέμα να απασχολήσει γενικότερα τη δημοτική αρχή για το πώς τα σχολεία θα πάρουν μέρος σε προγράμματα όπως τα «πράσινα σχολεία».
Τέλος να σημειώσουμε ότι απορρίφθηκε η πρόταση της ΛΑΣ να δοθούν απευθείας 150.000 ΕΥΡΩ από το αποθεματικό του Δήμου και να λυθούν τα φετινά προβλήματα θέρμανσης των σχολείων.
www.chiosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου